Hoe mijn Indische roots mijn bedrijf inspireren

Zo’n 20 jaar geleden ontstond mijn passie voor reizen naar India

Toen ik tijdens mijn studie toerisme als bestemming India koos om mijn thesis te schrijven, was dat voor niemand een verrassing. Ikzelf had die keuze al gemaakt op het moment toen ik met mijn studies van start ging. Vervolgens ging ik werken in de reissector, bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het organiseren van reizen naar India. Voor mijzelf 200% mijn ding. Vanaf mijn eerste reis die ik naar India maakte in 1998, wist ik al hier kom ik nog terug. Ik was meteen compleet verkocht. Maar groot was mijn teleurstelling bij mijn terugkomst in België. Jammer genoeg werd mijn enthousiasme bij mijn terugkomst naar België allerminst gedeeld. Mijn nabije omgeving vond mijn enthousiasme rond India allesbehalve terecht, en was not amused. Plots werd mijn gevoel voor India werd afgeschilderd als “te rooskleurig”, “onrealistisch”, “absurd”. Stromen aan negatieve woorden kwamen vlot op gang. Een rootsreis of roots zoektocht was al helemaal uit den boze. Hoe ondankbaar kan een mens nu eenmaal zijn? Ik was verbaasd, geschrokken maar ik wel verdrietig. Ik vond de reacties bijzonder vreemd, onterecht én onrechtvaardig. Zomaar zonder redenen beslisten anderen voor mij hoe ik mij wel of niet mocht voelen. En dus werd ik toch terughoudend in mijn enthousiasme.

Volg gewoon je eigen gevoel

En ook al had ik mijn passie voor India de rug toegekeerd. Mijn India gevoel heeft me nooit helemaal losgelaten. Ik had al lang het gevoel dat ik iets moest gaan ondernemen met mijn kennis uit de toeristische sector én met mijn Indische roots. Dus heb ik er niet lang meer over getwijfeld én heb ik gewoon de sprong gewaagd. En zo koos ik eindelijk, na jaren van zoeken naar dé job die mij paste, om mijn passie te volgen. Ik wilde mijn aanstekelijk enthousiasme voor India niet meer verbergen maar het juist delen. Met reizigers zoals jou!

Waarom ik de Malediven, de Emiraten en Sri Lanka heb toegevoegd aan mijn aanbod

De basis van mijn bedrijf is gebouwd op het organiseren van reizen naar India. Maar ondertussen kreeg ik meer vragen van reizigers die graag via mij nog meer bijzondere reizen wilden maken. Zo ben ik geleidelijk aan begonnen met bestemmingen toe te voegen aan mijn portfolio zoals de Malediven, de Emiraten en Sri Lanka. Allemaal bestemmingen waar we de voorbije jaren naartoe zijn gereisd én waar wij fan van zijn. Natuurlijk kan je ondertussen, op aanvraag, nog een aantal bijzondere bestemmingen in Azië in ons aanbod terug vinden.

Waarom ik de naam Jasmine koos voor mijn bedrijf 

In India heeft alles een betekenis. Daarom vond ik het écht wel belangrijk om een betekenisvolle naam te kiezen voor mijn bedrijf. Zo verwijst “Jasmine” naar de jasmijnbloemen. Van deze prachtig geurende bloemen worden er in India mooie kransen gemaakt. Vervolgens worden deze geofferd in de tempels of vrouwen versieren er hun haar mee.  De bloemen worden voornamelijk in het zuiden van India gebruikt. Maar pas recent ontdekte ik dat mijn eigen roots in het zuiden van India liggen.

Rootsreizen naar India

Uiteindelijk ben ik mijn eigen reisorganisatie gestart vanuit mijn eigen ervaringen rond rootsreizen naar India. Want lange tijd was er toch een bepaalde  nieuwsgierigheid om meer te weten te komen over mijn roots, India. Wat voor land dat was. Voor mezelf heeft mijn eigen rootsreis rust gebracht.

En dit is ook wat ik wil delen met mensen die een rootsreis naar India willen maken. Een échte zoektocht heb ik zelf niet ondernomen. Want de informatie die ik verkregen heb in de weeshuizen was weinig zinvol. Maar ondertussen heb ik daar vrede mee genomen. Door mensen te begeleiden die naar India willen reizen, of het nu om een belevenisreis, een wellness reis of een rootsreis gaat. Ik heb mijn eigen adoptieverhaal een positieve wending gegeven. 

Je hebt een visum nodig als je naar India reist, dit kan je hier zelf elektronisch aanvragen: Visum

 

En toen kwam er onverwacht een antwoord

Maar verrassing of niet. Ondertussen kwam ik toch wat meer te weten over mijn eigen roots. Zo weet ik vrijwel zeker dat mijn eigen roots in het zuiden van India, meer bepaald in Kerala liggen.  Niet alleen zie ik er uit als iemand van Kerala. Ook de oorsprong van mijn naam is te vinden in het hindoeïsme én Subhadra is dan ook een typische naam van Kerala.

En het mag dan al raar klinken. Maar ook bij andere geadopteerden die op zoek zijn naar hun roots, hoor ik dezelfde ervaring. Ook al hebben we een lange tijd niet in ons geboorteland gewoond. Een bezoek aan je geboortestreek, geeft je zo’n gevoel van thuis komen. Alsof je altijd al hebt geweten dat je roots hier liggen. Alsof je er nooit bent vertrokken. En dat is het beste antwoord die je kunt krijgen tijdens een zoektocht naar je roots.

Mijn missie is om jou te inspireren met bijzondere en unieke reizen naar India

Ja het is waar, er zijn nog veel onterechte vooroordelen over wat India wel en niet is. Maar wat mij vooral blij maakt is dat mensen geïnspireerd terugkeren na hun India reis die ze via mij ondernomen hebben. Dat hun reis naar meer smaakt, dat ze net zo’n fan worden van India als ik. Dan is voor mij mijn missie geslaagd.

Want soms beslissen mensen om niet naar India te reizen. Omwille van negatieve reiservaringen van anderen waarvan ze gehoord hebben of wat ze gezien of gelezen hebben over India. Natuurlijk is er een wereld van verschil. Maar mijn advies is vooral, stel je open voor het prachtige land dat India is. Zonder twijfel ben ik er van overtuigd dat je zal terugkeren met fantastische verhalen en herinneringen voor het leven. Want de meest betrouwbare ervaring is nog altijd jouw eigen reiservaring.

Een reis naar India verandert zonder twijfel je leven

Ondertussen inspireerde ik al heel wat reizigers én dat alleen al maakt mij ongelofelijk blij. Ik vind het fantastisch om jou te begeleiden wanneer je een unieke en inspirerende reis doorheen mijn geboorteland wil gaan maken. Vaak hoor ik reizigers hetzelfde vertellen. Wie zich openstelt voor India, komt zonder twijfel terug met prachtige reisverhalen én onvergetelijke herinneringen voor het leven. 

Maar het is duidelijk dat een reis maken naar India zo zijn sporen nalaat en voor sommigen hun leven verandert. India is écht wel een land van contrasten. Op vlak van cultuur, natuur, religie, mensen. De mix tussen het Oude en het Moderne India is zo bijzonder. Zo’n gigantisch land, eerder een continent. Het is amper te omschrijven in een paar zinnen. Laat staan dat ik het zelfs zou kunnen uitleggen. Neen, het is voor mij al lang duidelijk, India moet je gewoon zelf beleven. 

Ik maak mensen gelukkig met de reizen die ik ontwerp én dat maakt mij dan ook weer gelukkig. 

En daarmee wil ik graag deze blog afsluiten. Wie ik ooit was, zal ik waarschijnlijk nooit weten. Maar wie ik ben vandaag dat is volledig mijn eigen keuze.

Subhadra
Specialist Reizen India

Luxury Travel Designer
Gepassioneerd & Inspirerend

Contacteer mij met je vraag over jouw reisplannen: info@jasminetravel-events.be