Vertrek jij goed georganiseerd op reis?

Ikzelf vertrek namelijk graag goed voorbereid op reis

Vertrek jij goed georganiseerd op reis ? Ik geef het toe. Mijn eigen vakanties liggen al maanden op voorhand vast. Zo kan ik me goed voorbereiden op de komende reis. Maar voor mij is reizen dan ook gelijk aan ontspanning. Genieten van de bestemming die je gaat bezoeken. 

Tot rust komen, het vakantie gevoel ervaren. Zelf vind ik het ook leuk om lang op voorhand te weten waar mijn reis naartoe gaat. De voorbereidingen voorafgaand aan de reis, zijn minstens zo leuk als de reis zelf.

Maar ik geef het toe. Door meer te gaan reizen, ben ik ondertussen wel een stuk flexibeler geworden. In mijn branche zijn last-minute aanbiedingen, reisvoorstellen en opportuniteiten geen uitzondering. Dus als er zich een mooie kans voordoet dan neem ik die graag mee.

Hoe vertrek jij goed voorbereid op reis ?

Waarschijnlijk heb je op voorhand reeds informatie opgezocht over de bestemming die je gaat bezoeken. Maar naast het bladeren in de reisgids,  reisbrochures en het lezen van blogs of het surfen op reiswebsites. Kan je gerust een aantal boeiende boeken lezen en wat films bekijken, alvorens je vertrekt. Het kan je een kijk geven op het leven ter plaatse, je voorbereiden op de bestemming die je gaat verkennen, meer informatie over de mensen die er wonen. Maar de beste ervaringen zijn nog altijd jouw eigen ervaringen.

Voorzie een praktisch mapje voor al je documenten

Ik heb zelf wat getest met verschillende formaten en soorten van documenten mapjes. Ik was vooral op zoek naar een praktisch model. Het mocht niet te groot zijn, maar ook niet te klein.  Maar vooral alle belangrijke documenten moesten erin passen. En aangezien je voor alle reizen die ik aanbied je reispas nodig hebt. Koos ik voor een handig formaat waar én je reispas én je vliegtuigtickets in passen.

Dat is écht superhandig! Gemakkelijk op te bergen maar vooral ook vlot terug te vinden. Oh zo belangrijk wanneer je op de luchthaven staat en je je alweer afvraagt waar je die belangrijke documenten nu weer hebt opgeborgen. Misschien net ver genoeg om ze niet terug te vinden?

Het spaart je alvast weer heel wat zoekwerk en zal je helpen om de check-in vlotter te laten verlopen.

Mijn eigen reiskoffer wordt steeds kleiner

In het verleden stelde ik mezelf al dikwijls eens de vraag. Is dat nu écht alles wat die mensen meenemen op reis? Lang zullen die wel niet weggaan? HOe kom je daar nu mee toe. Maar door zelf regelmatig te reizen heb ik ervaren dat ik dikwijls te veel bagage had meegenomen. Altijd vanuit de veronderstelling “stel je eens voor dat” maar die kwam er niet. En dus ben ik compacter beginnen denken én dus ook inpakken. 

Maak op voorhand combinaties van je outfits

Normaal gezien ben ik niet zo iemand die op voorhand mijn outfits combineer. Maar dit is écht een eenvoudige en bijzonder praktische tip om je bagage te beperken. Ondertussen maak ik op voorhand combinaties van de kledij die ik wil dragen, maar wel enkel als ik op reis ga. Zo vermijd ik om kleren mee te nemen die ik toch niet ga dragen omdat ik ze niet kan combineren. Oh ja en alvorens je die schoenen inpakt, denk zeker eens goed na of je ze écht wel nodig hebt? Alles hangt natuurlijk af van het type reis die je gaat maken. Zo zal je bij een strandvakantie als snel genoeg hebben aan een paar teenslippers én die hoge hakken. 

Overloop op voorhand eens je reisprogramma

Natuurlijk hebben we het allemaal bijzonder druk. Dikwijls is er dan ook nog een rush zo net voor de vakantie. Want er moet nog van alles geregeld worden én afgewerkt worden. Ah ja want je wil natuurlijk zo proper mogelijk afsluiten. Van je werk tot je huis. Toch is het best handig om op voorhand je reis-programma even te overlopen. Zo kan je in één oogopslag zien voor welke gelegenheid je een outfit nodig hebt. Staan er sportieve activiteiten op je programma? Heb je een zakelijke ontmoeting? Heb je vrijetijdskledij nodig voor overdag of wat meer formelere kledij voor ’s avonds? Een beetje voorbereiding, zal je alvast een teleurstelling besparen ter plaatse. En het maakt ook je vakantie een stuk gemakkelijker.

Welk seizoen is het op je bestemming

Ik vind het altijd een beetje moeilijk als je in de winter richting zon vertrekt. Maar bedenk wat je gaat doen met je dikke winterjas wanneer je op reis bent in een land waar de gemiddelde temperatuur 30 graden bedraagt. Ga je tijdens het “warme” seizoen of is het er regenseizoen, of ga je net tijdens het “koude” seizoen. Uiteraard zal het weer ter plaatse ook de inhoud van je koffer mee bepalen.

Wanneer het nodig is om je bagage te beperken

Toen ik recent helemaal alleen op reis vertrok. Zat er een traject in mijn reis dat ik met de trein ging afleggen. Daarom heb ik mijn bagage beperkt en koos ik voor 1 compacte koffer én dus nam ik heel wat minder bagage mee dan gewoonlijk. En wat bleek, het was perfect doenbaar. Dus soms is de situatie de aanzet om eens iets anders uit te proberen.

Terwijl wanneer je op voorhand weet dat je comfortabel zal reizen en er toch plaats in overvloed is, zal de verleiding groter zijn om je koffers niet te beperken. Zeer logisch wanneer je voor een verre reis gaat, zal je je misschien wel eens laten verleiden om er souvenirs te kopen. Hou dan zeker nog een plaatsje vrij in je koffer om je aankopen eenvoudig op te bergen.

Bespaar jezelf een hoop werk bij je terugkeer

Maak het je zelf extra makkelijk. En laat je kledij nog wassen op je bestemming voor je terugkeer.  Zo arriveer jij thuis met zo goed als alleen propere kledij. Zalig toch?

Laat nog wat ruimte voor die prachtige souvenirs

Dat is toch bijzonder logisch dat wanneer je een bijzondere reis gaat ondernemen én dan nog buiten Europa, dat je dan ook graag wat souvenirs meebrengt vanop die prachtige bestemming. Ik herinner me nog goed dat wij bij onze eerste reis buiten Europa zodanig veel bagage mee hadden waardoor we dus geen ruimte meer overhadden. Daar hadden we jaren later nog spijt van!

Ik wens je alvast een prettige voorbereiding op jouw volgende vakantie toe!

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/