Een bron van inspiratie voor jouw wellness en ayurveda reis naar India

Mijn naam Subhadra en betekent “bron van het welzijn” . Daarnaast liggen mijn eigen roots in Kerala. Logisch dat ik al mijn leven lang interesse heb in de wondere wereld van de wellness. Daarbij kwam ik tijdens mijn eerste reis naar Kerala reeds in contact met de ayurveda. In het begin was ik best wel kritisch. Maar persoonlijk vind ik wel dat je gerust eens iets nieuws mag proberen. Van dan af aan ben ik echt wel fan én ontzettend geboeid door deze bijzondere levensfilosofie en kijk op het menselijk lichaam.

Ayurveda

Het woord Ayurveda is afkomstig uit het Sanskriet, en wordt samengesteld door de woorden “ayur” (leven) en het woord  “veda” (kennis). Ayurveda, is een eeuwenoude geneeskunde, die dateert van meer dan 5.000 jaar geleden. Deze leer ontstond op het Indische subcontinent. Het was pas na de onafhankelijkheid van India in 1947 dat de Ayurveda in India de status kreeg van officiële geneeskunde. Ondertussen wordt Ayurveda in gans de wereld toegepast. De Ayurveda wordt erg gewaardeerd voor haar gezondheidsvoordelen en gepromoot om een lichaam en geest in balans te bekomen.

Kerala, de regio in India die ayurveda ademt

Na mijn recente reis naar Kerala maakte ik opnieuw kennis met de ayurveda. Ayurveda gaat natuurlijk over veel meer dan gezond eten, bewegen en gezond leven. Een ayurvedische massage na het lange reizen is altijd welkom. Dus ook wie gewoon wil genieten van een deugddoende behandeling, zal in India in één van de vele uitstekende wellness hotels vast en zeker zijn gading vinden.

Inspiratie voor jouw wellness of ayurveda reis naar India

Zin om te gaan herbronnen in India? Want Kerala mag dan al de bakermat zijn van de ayurveda. Boeiende en prachtige wellness resorts mét oogverblindende spa’s én die diverse behandelingen aanbieden, vind je op heel wat bijzondere locaties in India.

Daarom inspireer ik jou graag met dit overzicht van bijzondere locaties.

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/ 

Ananda in the Himalayas

Deelstaat: Uttarakhand

PC Ananda in the HimalayasDit fantastische resort, dat reeds meerdere prijzen won omwille van zijn toegewijde werkwijze in hun spa resort, ligt hoog in de Himalayas. En staat bekend als één van de beste spa’s ter wereld. Het resort is gelegen in een prachtige omgeving, en geeft uitzicht op het spirituele stadje Rishikesh en de Ganges vallei.

Ananda is dan ook één van de beste luxe wellness resorts in India. Je zal er tijdens je verblijf ongetwijfeld genieten van een adembenemend uitzicht op de omgeving. Het Ananda ’s ayurvedisch centrum werkt wellness programma’s op maat uit. Naast wellness kan je er ook terecht voor fitness en ayurvedische consultaties en internationale behandelingen.

Bij aankomst krijg je een overzicht van je behandelingen tijden je verblijf. Dagelijkse activiteiten zoals yoga, meditatie en kooklessen worden er georganiseerd. Zonder twijfel zal het adembenemend uitzicht op deze toplocatie ervoor zorgen dat jij er geniet van een bijzondere en unieke wellness ervaring. We twijfelen er niet aan dat je nog zal willen terugkeren!

Neeleshwar Hermitage

Deelstaat: Kerala

PC Neeleshwar Hermitage

Hier maak je kennis met het prachtige en authentieke Kerala, in het noorden van Kerala. Vanaf nu nog vlotter bereikbaar via de nieuwe internationale luchthaven in Kannur. Dit prachtige boetiek resort ligt verscholen tussen de palmbomen in een rustig gelegen domein. Grenzend aan de Arabische Zee.

Met haar 18 bungalows zal dit kleinschalige resort je zeker kunnen bekoren. Er heerst een familiale sfeer en je kan er in alle rust genieten van de faciliteiten. Zo kan je er terecht voor authentieke ayurvedische behandelingen.

De Ayurvedische behandelingen worden voorafgegaan door een consult bij de Ayurvedische dokter. Maar ook kan je er relaxen in het gigantische infinity zwembad of genieten van de heerlijke typische gerechten uit Kerala. Maar evengoed kan je er het lokale dorpje verkennen of genieten van een tocht aan boord van de bijzondere woonboot. Dit adres is een absolute aanrader voor wie graag afgelegen van de bewoonde wereld tot rust wil komen zonder in te boeten aan comfort.

Shreyas Retreat

Deelstaat: Karnataka

WellnessHet Shreyas retreat en Ashram, die behoort tot de top 10 van beste yoga, spa en ayurveda verblijven in India, is gelegen in Bangalore en is lid van Relais et Châteaux. In het centrum kan je terecht voor onder meer panchakarma kuren, yoga en meditatie. In de Anaha spa kan je je laten onderdompelen in de wereld van de wellness met een waaier aan behandelingen.

Zo krijg je er een gepersonaliseerd ayurvedisch programma op maat. Verder krijg je er ook de kans om deel te nemen aan kookworkshops, kan je de omgeving verkennen of kan je er meehelpen als vrijwilliger in het plaatselijke weeshuis. 

Dit resort is dé ideale keuze voor wie na het bezoek aan het levendige Bangalore graag wil genieten van fantastische wellness behandelingen.

Carnoustie Ayurveda & Wellness Resort

Deelstaat: Kerala

PC Carnoustie ResortDit mooie resort is gelegen in de deelstaat Kerala, het hart van de Ayurveda, en ademt ook écht ayurveda uit. Dit luxe resort werd al meerdere malen bekroond met diverse prijzen. Ondertussen heeft het een stevige reputatie uitgebouwd als top resort voor wie zich wil laten onderdompelen in de wereld van de wellness. Je logeert er in een luxe villa of verblijft er op de woonboot.

Dagelijks geniet je er van je ayurvedische behandeling. Er wordt een waaier aan behandelingen aangeboden tijdens je verblijf. Maar ook kan je er deelnemen aan yoga en meditatie sessies. Uiteraard kan je er ook kennis maken met de omgeving en de Kalari, de typische krijgskunst uit Kerala ontdekken. Absoluut een topadres in het prachtige Kerala voor wie als herboren wil terugkeren!

Alila Diwa Goa

Deelstaat: Goa

Dit prachtige hotel, dat beschikt over 118 kamers en suites, staat garant voor een boeiende ervaring en is vlot bereikbaar vanaf de luchthaven van Goa. Het prachtige resort is omgeven door velden. Het gebouw is een mix van de typische architectuur uit Goa met ruime veranda’s en open binnenruimtes.  Daarnaast heeft het hotel ook oog voor duurzaam toerisme.

In de spa Alila kan je terecht voor een gevarieerd aanbod aan behandelingen. Zo kan je er genieten van ontspannende en energetische behandelingen, die geïnspireerd zijn op de eeuwenoude Ayurvedische tradities. In de spa kan je ook terecht voor traditionele wellness behandelingen. Verder kan je in het hotel deelnemen aan de dagelijkse yoga sessie of geniet je er van de rust aan de prachtige infinity pool.

Wij selecteerden alweer een adembenemend hotel maar dit keer in het prachtige Goa, ideaal om tijdens je reis ook eens een uitstapje te maken en de omgeving te gaan verkennen.

SwaSwara

Deelstaat: Karnataka

SwaSwara ligt op een gigantisch groot domein in de buurt van Om Beach, in de deelstaat Karnataka. Je logeert er in een groene oase dicht bij de zee. Het resort biedt diverse behandelingen aan. Zo staan er dagelijkse bezoeken met de ayurvedische dokter op je programma, dagelijks een yoga sessie en 2 maal per dag een geleide meditatie sessie.

Tijdens je vrije tijd geniet je van ontspannende activiteiten. Dit kan gaan van een cursus pottenbakken, een bezoek aan de tempel of een boottocht. Ter plaatse geniet je van de gezonde, vegetarische keuken op maat aangepast.

Zonder twijfel een geschikte locatie voor wie het wat exclusiever mag zijn, absoluut één van onze topfavorieten.

Kumarakom Lake Resort

Deelstaat: Kerala

PC Kumarakom Lake ResortEen van de toplocaties in India om te genieten van een wellness vakantie, is het Kumarakom Lake Resort. Dit luxe resort combineert de typische architectuur uit Kerala met alle moderne comfort. Je verblijf in dit resort zal een bijzondere ervaring worden waar je kennis maakt met het erfgoed van Kerala. De Ayurmana Spa, wordt genoemd als één van de top spa’s in niet alleen Kerala maar zelfs India.

Je verblijft er in mooi ingerichte kamers, proeft er van de authentieke keuken en geniet er van je ontspannende vakantie. Je kan er terecht voor diverse Ayurvedische behandelingen met consultatie bij de Ayurvedische dokter. Ontspannen doe je er aan het infinity zwembad of een maak een prachtige cruise langs de backwaters  van Kerala.

De idyllische omgeving alleen al zal er voor zorgen dat je tot rust komt. Voeg daar nog de fantastische behandelingen aan toe én je weet dat je met een gerust hart kan genieten van een ontspannende vakantie.

Kalari Kovilakom

Deelstaat: Kerala

WellnessDit 200 jaar oude paleis, gelegen in het noorden van Kerala, werd omgetoverd in een pareltje van een ayurvedisch centrum en ziekenhuis. Het pand kreeg een unieke luxueuze toets en wordt gezien als één van de beste ayurveda resorts in India. Je kan er terecht voor een waaier aan behandelingen. Zo vind je er de traditionele ayurvedische behandelingen in een prachtige omgeving.

Daarnaast kan je er ook voor kiezen om diverse kuren te volgen. Zoals een detox kuur, stress management, verjongingskuren en specifieke behandelingen. De juiste ingrediënten om van jouw reis een unieke beleving te maken.

Uiteraard mocht ook dit pareltje niet ontbreken in ons overzicht. Dit topadres combineert de traditionele therapieën in een luxueuze omgeving. 

Taj Bekal Resort & Spa

Deelstaat: Kerala

PC Taj Bekal Resort & SpaKerala, ook wel God’s Own Country genoemd, herbergt vele pareltjes. Het Taj Bekal Resort & Spa is er zo ééntje van. Dit prachtige resort is gelegen in een groene omgeving die zich uitstekend leent voor bijzondere wandelingen. Dit luxueuze strandresort behoort toe aan de groep van gerenommeerde Taj Hotels. De kamers zijn geïnspireerd door de prachtige woonboten.

In de Jiva Spa kan je terecht voor onder meer authentieke Ayurveda behandelingen. De spa staat onder andere bekend voor zijn uitstekende therapeuten. Zo kan je er genieten van onder andere ontstress behandelingen, geniet je van de rust aan je privé zwembad of maak je een ontspannende wandeling aan het Kappil strand.

Wij weten al langer dat India dé plaats is om te gaan herbronnen én tot rust te komen. Daarom dat ook dit topresort in de buurt van Mangalore niet mocht ontbreken.

Goa Devaaya Retreat

Deelstaat: Goa

Goa Devaaya Retreat

Devaaya is een ayurvedisch en natuurcentrum. Het is de ideale uitvalsbasis om er een paar dagen tot rust te komen. Dit spa resort is gelegen op een eiland voor de kust van Goa, omgeven door de Mandovi rivier. Je kan er terecht voor een waaier aan ayurvedische behandelingen in een luxueuze omgeving. Ook biedt het resort panchakarma kuren aan en ayurveda cursussen. Verder kan je er genieten van yoga en meditatie sessies. Tijdens je verblijf ontdek je er de prachtige omgeving en natuur.

Wie kiest voor een wellnessreis wil vooral genieten, genieten én nog eens genieten. Maar toch ook bijzonder dat er een gevarieerd aanbod is in het resort. Waar je dan kan van genieten op je eigen tempo.

Kairali Ayurveda Center

Deelstaat: Kerala

WellnessDit prachtige luxe wellness resort vind je in Palakkad, Kerala. Het domein ligt tussen de bergen, bossen en in de vruchtbare vallei met rivieren. De 30 villa’s liggen verspreid op het het domein. Het centrum is een combinatie van prachtige accommodaties, excellente faciliteiten en een innemende gastvrijheid. Je kan er onder andere terecht voor traditionele en authentieke Ayurvedische behandelingen. 

Maar ook yoga, meditatie, astrologie, handlezen, gezonde voeding, therapie, spirituele training en traditionele Indische rituelen (puja) maken deel uit van het leven op het domein. Je verblijf in dit centrum zal ongetwijfeld uitermate boeiend zijn in dit inspirerende centrum waar moderne holistische luxe hand in hand gaan met de traditionele therapieën die dateren uit het oude India.

Kerala ademt gewoon wellness uit, daarom dat er echt veel aandacht besteed wordt aan kwaliteit, comfort én luxe. De ideale mix voor wie opteert voor een deugddoende vakantie in stijl.