Jasmine Travel blaast vandaag 4 kaarsjes uit

Hoe ik onderneemster werd

Wow, het lijkt wel of het gisteren was, 11 mei 2015. Die dag dat ik “officieel” mijn ondernemingsnummer ging aanvragen en Jasmine Travel & Events ontstond. Ik, die een paar jaar voordien nog tegen de dame van de loopbaanbegeleiding gezegd had toen ze de uitslag van de beroepentest besprak. Wat, Ik zelfstandige? Soms is het geen waar je het laatst aan denk, net dat wat je nodig hebt!

Waarom het de laatste job was waaraan ik gedacht had?

Geen moment van twijfel, toen ik die bewuste woorden uitsprak. Waarom zou ik kiezen voor een job als zelfstandige? Dat ga je toch niet doen? Je spaargeld investeren? Je goed betaalde job opgeven? Laag pensioen? Veel werken en weinig verdienen. Alle typische clichés waarom je beter niet je eigen bedrijf start, kreeg ik te horen.

Ondertussen zijn we 4 jaar verder

En zie. Vandaag, mag ik zeggen dat ik ondertussen al 4 jaar de trotse eigenares ben van Jasmine Travel & Events, een bijzondere luxe reisorganisatie. Een project waar ik met zoveel passie elke dag aan kan werken. Waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Waar ik elke dag aan werk om mijn kennis en expertise te verbeteren. Waar je constant nieuwe dingen leert.

Dat het ondernemen soms met vallen en opstaan gaat, dat is logisch. Veel dingen zijn nieuw. Maar dat ik er nog geen seconde spijt van heb gehad. Wat een boeiend traject heb ik tot nog toe afgelegd. Fantastisch wat je ervoor terug krijgt, wanneer je kiest voor het avontuur.

Elke stap voorwaarts telt, hoe klein ook

Dat het soms moeizaam gaat, zal voor geen enkele ondernemer vreemd zijn. Maar genieten van de weg die je aflegt is minstens even belangrijk. Als onderneemster moet je ook de kleine successen vieren. Want elke stap voorwaarts telt, hoe klein ook. 

Focus op de toekomst, trots achterom kijken

Maar uiteindelijk is dat ook nodig. Om de moed te blijven hebben om vol te houden en om elke uitdaging te nemen die je krijgt, en er uit te kunnen leren. Onderneemster zijn is vooral veel leren, proberen, testen, bijsturen en nog eens opnieuw proberen. Vallen en terug opstaan. En genieten van elk klein succes.

We zijn dikwijls zo hard bezig met het kijken naar de toekomst. Dat we soms vergeten waar we vandaan komen. Dus af en toe kijk ik wel eens met een beetje trots achterom en durf ik mezelf wel eens in de arm te knijpen omdat ik alweer een bijzonder project heb mogen realiseren.

En nu wil ik jou inspireren

Maar ik ben vooral blij dat ik met mijn bijzonder concept elke dag mensen mag inspireren én mag begeleiden bij het maken van fantastisch mooie reizen. Wij maken mensen gelukkig. Realiseren hun droomvakanties. De mooiste beloning die gekoppeld is aan mijn prachtige job. Logisch dat dit dan ook absoluut de mooiste job ter wereld is.

 

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/