Waarom Mauritius dé ideale bestemming is voor jouw droomvakantie

Ik ben heel dankbaar dat ik de kans kreeg om deel te nemen aan de prachtige rondreis die georganiseerd werd door Mauritius Tourism Promotion Authority, Air Mauritius en Aviareps. Het geeft me een duidelijk beeld gegeven over de bestemming Mauritius en uiteraard deel ik mijn eigen ervaringen graag met jou.

Bestemmingsspecialist

Het is een zeer bewuste strategie om met Jasmine Travel te kiezen om slechts een beperkt aantal bestemmingen aan te bieden. Een van de redenen is dat ik het belangrijk vind om de bestemmingen die ik aanbied ook zelf te kunnen bezoeken. Op deze manier kan ik mezelf een échte bestemmingsspecialist noemen. En kan ik jou bij het ontwerpen van je droomvakantie adviseren vanuit mijn eigen reiservaringen.

Subhadra in Mauritius

Plan je droomvakantie naar Mauritius

Zelf vind ik het waarschijnlijk net zo spannend als jij, om jouw droomvakantie te plannen. Toegegeven het is ook niet eenvoudig om een keuze te maken uit de vele, talrijke en idyllische vakantiebestemmingen die wereld te bieden heeft. Uiteraard wil iedereen een vakantie waar je ten volle kan genieten van je welverdiende verlofdagen in een bijzondere omgeving maar waar je ook kennis kan maken met de locals, hun cultuur én de prachtige natuur kan bewonderen overgoten met het nodige vakantie gevoel.

Terwijl Mauritius vooral in de kijker wordt gezet als dé ideale bestemming voor jouw huwelijksreis, wat het ook zonder meer is, heeft het toch voor heel wat andere reizigers ook wat wils te bieden. Daarom ben ik ervan overtuigd dat dit mooie eiland heel wat reizigers enthousiast zal maken na het lezen van mijn artikel.

Le Morne, Mauritius

Verrassende bestemming Mauritius

Ik neem je dan ook graag mee op de rondreis die ik zelf gemaakt op het prachtige eiland dat Mauritius is. Op deze manier zal je tot de vaststelling komen dat dit een prachtig en boeiend eiland is die heel wat reizigers zal aanspreken. En dit zowel voor pasgehuwden, als voor gezinnen met kinderen maar ook voor wandelaars of zonnekloppers.

Voor zij die dromen van parelwitte zandstranden, azuur blauw water maar ook fantastische culinaire gerechten met een exotische toets en dit in een tropische omgeving. De Indische Oceaan herbergt diverse pareltjes met onder meer de Malediven, de Seychellen, La Réunion én Mauritius.

Beach Mauritius

Mauritius kan je het ganse jaar door bezoeken

Het zal je misschien verbazen maar de eilanden in de Indische Oceaan genieten zowat het ganse jaar door van een prachtige weer én zijn daarom ook een uiterst geschikte bestemming om er ongeacht de reisperiode voor te kiezen.  Wat jou uiteraard de kans geeft om te kiezen voor dit mooie eiland wanneer dit voor jou het beste uitkomt, zonder schrik te moeten hebben van je ganse verlof slecht weer te hebben. Want laat nu net dat toch een échte spoiler zijn voor jouw droomvakantie.

Mediterraans klimaat

Het milde Mediterraans klimaat dat typisch is voor de Indische Oceaan, zorgt ervoor dat Mauritius een fantastische bestemming is voor een strand vakantie. Zo kan je er het ganse jaar door genieten van warme tropische water. De zomer valt in Mauritius van december tot en met maart. Wat het tegenovergesteld is als bij ons. Tijdens de zomer kan er meer regen vallen dan tijdens de winter.

Ook liggen de temperaturen er dan een aantal graden hoger dan tijdens de wintermaanden. De regen valt zeer plaatselijk waardoor je wel een verschil kan ervaren afhankelijk aan welke kant van het eiland je verblijft. In het binnenland en langs de oostkust is er meer kans op regen dan in het noorden en de westkust.

Regen en zonneschijn

Gedurende het ganse jaar heb je kans op een regen- of onweersbui, maar meestal zeer lokaal. Zo kan het in het binnenland regenen terwijl het aan de kust droog blijft. Mauritius mag dagelijks op ongeveer 8 uur zonneschijn per dag rekenen in de winter, in de zomer is dat eerder 8 tot 9 uur per dag.

Mauritius met parelwitte zandstranden

Voor wie uitkijkt naar een rustgevende vakantie aan een parelwit zandstrand én azuurblauwe zee zal vast en zeker niet teleurgesteld worden tijdens jouw reis naar Mauritius. Met de kilometerslange kusten, met palmbomen die zorgen voor een beeld recht uit het paradijs én een gevarieerd aanbod aan onderwater leven.

Of voor de meer actieve reiziger een waaier aan watersporten om te beoefenen. Zwemmen, snorkelen of duiken, kies maar wat het beste bij jou past.

Gevarieerde fauna en flora

Je hebt misschien al eerder foto’s gezien van Mauritius. Maar naast de prachte zandstranden beschikt Mauritius ook over nationale parken, regenwouden én een waaier aan exotische planten. Zo is het vulkanische eiland Mauritius ook de thuis van diverse zeldzame diersoorten.

     

Luxe verblijven

Mauritius is meer dan een geschikte bestemming voor wie op zoek is naar service, kwaliteit én adembenemende hotels. Van kleinschalige

boetiek hotels tot luxueuze resorts, van prachtige watervilla’s tot elegante strandvilla’s. Met aandacht voor de allerkleinste details. Een

echter bestemming waar ze voor “the extra mile gaan”.

Zoek de lokale cultuur op

Mauritius is dan ook een ideale bestemming voor wie zich onder de locals wil mengen. Ga zeker op ontdekkingstocht bij de lokale restaurants of winkeltjes. Maak kennis met de gastvrije en vriendelijke en kleurrijke bevolking. Of neem eens deel aan een streetfood tour en maak kennis met de bijzonder lekkere Mauritiaanse keuken.

Hoe reis je ernaar toe?

Zelf kende ik Mauritius vooral als idyllische en paradijselijke bestemming, uiterst geschikt voor honeymooners. Maar dankzij mijn

bezoek kan ik je zeggen dat dit fantastische eiland zoveel meer te bieden heeft.

We vertrokken met de vlucht van Air Mauritius, vanuit Parijs CDG, met één van hun nieuwste toestellen nl. de A350. Het moderne

toestel heeft een entertainment systeem aan boord én heeft zelfs wi-fi aan boord. Eenmaal aangekomen verliep zowel de paspoort

controle als het ophalen van de bagage vrij vlot. Ook vanuit Brussel kan je met diverse luchtvaartmaatschappijen naar Mauritius

vliegen met een tussenstop.

Excursies op Mauritius

Rit per quad of buggy door het Heritage Nature Park Reserve 

Toegegeven ik ben eigenlijk niet zo avontuurlijk aangelegd. Maar zo een rit met de buggy vond ik best wel leuk. Gelukkig was het “nen automatic” zoals mijn eigen auto en dat maakte het al wat eenvoudiger om de “buggy” te besturen. De rit door het Heritage Nature Reserve brengt je door middel van kronkelige wegen, waar je soms toch wel dicht bij de rand terecht komt, door een prachtig stukje natuur. En herbergt diverse watervallen en smalle riviertjes. Maar ook kan je er apen spotten of andere wilde dieren.

Black River Gorge National Park op Mauritius

Is absoluut één van de toppers onder de “groene attracties” op Mauritius. Het nationaal park, gelegen in het zuidwesten van het eiland, is de thuis voor een diversiteit aan planten en dieren. Zo kan je doorheen het park ook diverse wandelingen of een trektocht maken. Het is wel aan te raden om dit met een gids te doen, want je kan er uiteraard ook verdwalen in dit uitgestrekte gebied. Op warme dagen kan je een duik nemen in de rivier, in het hart van het park.

De populairste route is de Maccabée Forest trail. Deze route is zo’n 10 km en is zeer toegankelijk. De wandeling duurt 2 à 3 uur. En het hoogste uitkijkpunt bevindt zich op maar liefst 652 meter hoogte. Van waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving.

Chamarel

Chamarel is een klein dorpje in het westen van Mauritius maar vooral bekend omwille van de prachtige natuur in de omgeving. Daarom is het zeker en vast een bezoekje waard tijdens je verblijf op het eiland. Het gebied is ongeveer 27km2 groot en ligt dichtbij de Black River Gorges National Park.

Chamarel viewpoint

Ook het viewpoint is niet te missen bij je bezoek aan Chamarel. Je geniet er meteen van een mooi uitzicht op de omgeving.

De zevenkleurige heuvels van Chamarel

Zorgen zeker en vast voor een kleurrijk tafereel in jouw fotoalbum. De gekleurde heuvels bestaan uit zandduinen in zeven verschillende kleuren: rood, bruin, paars, blauw, violet, groen en geel. Dit unieke natuurfenomeen zorgt ervoor dat elke zandlaag een andere kleur heeft. Een wetenschappelijke verklaring is er niet voor dit fenomeen maar men gaat er van uit dat het te maken heeft met het afkoelen van vulkanisch gesteente.

De Chamarel waterval

Is vermoedelijk één van de meeste gefotografeerde watervallen in Mauritius. Niet onlogisch natuurlijk. Je hebt er trouwens een heel mooi uitzichtpunt van waaruit je mooie foto’s kan maken. Het gebied rond de waterval is ideaal om er te gaan wandelen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our privacy beleid.
Ik Accepteer

Dolphin Cruise

Voor ongetwijfeld elke reiziger een échte wow ervaring. Per boot gaat het richting hotspot om dolfijnen te bekijken. De gids wist ons te vertellen dat ze bijna altijd dolfijnen kunnen bekijken. Wie graag foto’s wil maken van deze wilde dolfijnen zal, mits het nodige geduld, zeker en vast prachtige beelden kunnen maken.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our privacy beleid.
Ik Accepteer

Ile Aux Cerfs

Het eiland Ile aux Cerfs, de grootste lagune van Mauritius, is gelegen aan de oostkust van Mauritius. Vanuit het dorpje Trou d’Eau Douce kan je per boot naar het île aux cerfs. Het eiland staat bekend als een echt paradijs voor watersport liefhebbers. Eerst maakten we nog een stop aan de mooie waterval in de buurt. De bestuurder van onze speedboot schakelde, eenmaal in open water, nog een versnelling hoger en naam de bochten nogal scherp.

Eenmaal op het eiland aangekomen kan je er genieten van de rust, een wandeling gaan maken, of ontspannen in één van de ligzetels of er proeven van een lokale maaltijd in één van de restaurants op het eiland.  Maar ook golf fans kunnen er hun hart ophalen door een balletje te slaan op de 18-holes golfterrein.

Ganga Talao, Grand Bassin

Dit meer ligt tegen de heuvels van Mauritius aan en ligt op zo’n 1800 voet boven zeeniveau. Het is de belangrijkste heilige plaats voor Hindoes op het eiland. Het heilige meer ook wel Ganga Talao genoemd, zou heilig water van de Ganges rivier uit India bevatten. De tempel is een eerbetoon aan de god Shiva.

Pamplemousse Botanische tuin

In deze botanische tuin kan je terecht voor een interessante wandeling. Je vindt er een grote collectie aan bijzondere en unieke planten. Onder meer de gigantische Victoria Amazonica water lelies en de talrijke palmbomen zullen niet aan je aandacht ontsnappen

Droomlocaties op Maurtius

St. Regis, Le Morne

In dit fantastische hotel geniet je van service in alle comfort. Het hotel is prachtig gelegen aan het strand van waar je een mooi uitzicht hebt op de Indische Oceaan en Le Morne. Het hotel werd gebouwd in een klassieke stijl en heeft diverse restaurants waar je de wereld keuken kan gaan proeven. Maar ook wie houdt van een diner aan het strand kan er terecht. Verder geniet je er onder meer van de ongelofelijk mooie zonsondergang. Het zal je ongetwijfeld memorabele foto’s opleveren.

Long Beach, Mauritius

Je geniet er al meteen bij het start van de dag van een prachtige zonsopgang. Voor wie niets tegen vroeg opstaan heeft, kan er gaan kajakken terwijl je geniet van de opkomende zon. Het hotel is gelegen aan het prachtige zandstrand van 1 km lang en ligt op een gigantisch domein. Naast een fantastische infinity pool beschikt het hotel over een waaier aan faciliteiten. Op de plaza heerst er ’s avonds een gezellige sfeer maar ook wie in alle rust wil gaan dineren heeft voldoende opties in dit hotel.

Lux Grand Gaube Mauritius

Dit hotels uit deze luxe groep hebben zo hun gemeenschappelijke kenmerken maar elk hotel heeft toch zijn eigen specialiteiten. Het hotel Lux Grand Gaube ligt in het noorden van Mauritius, wat verder van de luchthaven maar het is zeker de rit ernaartoe meer dan waard. Naast een prachtige spa heeft het hotel ook zijn eigen cinema zaal en wordt er diverse lessen georganiseerd zoals yoga. Het hotel beschikt over diverse restaurants waar je kan genieten van de overheerlijke Mauritiaanse en andere wereldkeukens.

 

Subhadra

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/