Is vrij zijn om te reizen een luxe?

Is vrij zijn om te reizen een luxe? Het is misschien een vreemde vraag. En het woord luxe zal voor iedereen anders ingevuld worden. Voor de ene zullen dit tastbare materiële zaken zijn en voor de andere zullen dit ervaringen zijn. En wanneer je denkt aan bijzonder, unieke ervaringen denk je ook al snel aan reizen. Dus denk eens even aan de mogelijkheden: reizen, wanneer je maar wil en naar waar, hoeveel keer je maar wil én met wie. 

Terwijl vroeger velen hiervan droomden en het daar meestal ook bij bleef, maken nu toch veel mensen die droom waar. Uiteraard zijn de menige succesverhalen op social media daar niet vreemd aan. Dikwijls een bron van inspiratie om ook jou over de streep te trekken. Mooi toch? Als iemand anders die droom kan waarmaken, kan ik dat ook wel, zie ik je nu al denken?

is vrij om te reizen een luxe

We reisden vroeger anders

Het is duidelijk dat het maken van reizen vroeger totaal anders was. Terwijl we een paar decennia geleden nog met zijn allen massaal uitkeken naar die ene zomervakantie om steevast de jaarlijkse vakantiebestemming in Europa te gaan opzoeken liggen er tegenwoordig compleet andere reisplannen op tafel. Mensen wachten niet meer tot aan hun pensioen om die ene verre droomreis te maken of tot de kinderen het huis uit zijn. We reizen graag nu en regelmatig en ver én met ons gezin. De wereld is zo groot en er zijn zovele pareltjes die je kan gaan ontdekken. Je kan het ganse jaar door reizen. En wie graag de koude of natte winters in België ontvlucht. Kan dankzij de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn, dit veel gemakkelijker realiseren. 

Reizen is nog nooit zo toegankelijk geweest

Toegegeven het maken van een verre reis vraagt een investering. Uiteraard zijn er reizigers die het graag dichtbij huis houden wat uiteraard prima is. Maar eens je gebeten bent door die reis microbe is er dikwijls geen weg terug. Eenmaal je het avontuur ontdekt hebt, smaakt het duidelijk naar meer. Misschien komt het wel omdat je een nieuwe cultuur leert kennen, of omdat die plaats aanvoelt als thuiskomen of heeft het te maken met het feit dat je eindelijk die dagdagelijkse sleur kan doorbreken. Geen idee wat het is wat ons net dat duwtje geeft om nog meer nieuwe bestemmingen te gaan ontdekken. Dat zal uiteraard voor elk van ons anders zijn. 

Reizen met mijn gezin

Al van bij mij studies in toerisme reisde ik al richting India. Maar toen de kinderen wat kleiner waren hielden we bewust onze reizen binnen Europa. Gewoon, gemakkelijk geen gedoe met sleuren met gerief. Maar het kriebelde wel … De goesting om verre oorden te gaan opzoeken is nooit weggeweest. En nu de kinderen de ideale leeftijd hebben om verre reizen te maken. Ja, moeten we niet veel twijfelen waar onze reis naartoe gaat. Want de ideale leeftijd om met kinderen verre rondreizen te maken, start vanaf de leeftijd van 7 jaar, maar uitzonderingen bevestigen natuurlijk de regel.

Kinderen verruimen hun blik op de wereld door te reizen

Voor de kinderen zelf is het een bijzonder leuke ervaring om nieuwe culturen te leren kennen, het geeft ze een blik op de wereld en het maakt dat ze ook een stuk kritischer worden, omdat ze zien dat het leven van kinderen aan de andere kant van de wereld er toch net anders uitziet. Vinden ze niet alles meer zo vanzelfsprekend. Zelf verbaas ik me er dan ook dikwijls over met welk gemak ze kennis maken met kinderen uit andere culturen en ze toch een manier vinden om met hen te communiceren terwijl ze hun taal niet begrijpen.

En ja, voor mezelf vind ik ook dat het frequent reizen mijn leven veranderd heeft. Terwijl ik vroeger nogal vasthield aan mijn huis en thuis, voel ik me nu toch steeds meer en meer een nomade. Het reizen heeft met tot op de dag van vandaag nog geen seconde verveeld! Misschien heb jij ook onwijs veel goesting gekregen om jouw koffers te pakken en wil je je graag laten begeleiden door een inspirerende reisagent?  Je kan bij mij terecht voor een selectie aan bijzondere bestemmingen.

Voor sommige bestemmingen heb een visum nodig, dit kan je via deze link aanvragen: Visum

 

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/