Durf te dromen en reis later

Het zijn vreemde tijden voor ieder van ons. Terwijl ik nu normaal gezien mijn koffers zou maken voor mijn reis die gepland stond voor volgende week, naar India, ziet de wereld er voor ons allemaal vandaag zo anders uit. Wat zich momenteel afspeelt lijkt zo irreëel. Precies alsof ons leven op dit moment gekopieerd werd uit één of andere rampenfilm. Helemaal anders dan wat we verwacht hadden van dat bijzondere jaar 2020. 

Bereid je voor op de toekomst

Maar bon, bij de pakken blijven zitten is nooit mijn ding geweest. Nu we met zijn allen uit de rat race gegooid zijn, worden we verplicht om na te denken over ons leven. En toen ik na de eerste week wat van de shock bekomen was, ben ik eigenlijk gestart met het voorbereiden van de toekomst. Ondertussen ben ik wat gewoon aan mijn nieuwe ritme.

En alhoewel ik best tevreden was voordien over mijn leven, kwamen er toch wel vragen naar boven. Ik denk dat de stilte ons allemaal aanzet om na te denken over wat we belangrijk vinden in ons leven én ook over wat er beter zou kunnen. Misschien ervaar jij dit ook zo én droom je al lang van die waanzinnig mooie vakantie, dan is het nu hét moment! Durf te dromen én reis later. Want eerlijk? Ik zat zo vast in mijn routine, dat het moeilijk was om mijn leven én mijn bedrijf vanop een afstand te bekijken. Maar zo’n drastische stilstand als wat we nu meemaken dwingt ons om na te denken én keuzes te maken.

Familie voorop, dan werk

De voorbije jaren stond onze focus voor 200% op werken. Niet onlogisch wanneer je een bedrijf opstart. Het vraagt uiteraard investering én toewijding én hard werk om ook maar een stapje vooruit te geraken. Je wil uiteraard slagen én succesvol zijn. Die targets behalen is belangrijk én zien dat je vooruitgang boekt én dat je je bedrijf gezond maakt. En eindelijk zien dat al je bloed, zweet en tranen die het je gekost heeft ook vruchten afwerpt. En toch ondanks mooie resultaten begon het toch ook wel wat te wringen.

Want ja de voorbije jaren, heb ik écht wel veel gereisd. De ene reis na de andere stond gepland in mijn overvolle agenda. Soms kon ik amper mijn koffer uitladen én was ik alweer bezig met de volgende reis voor te bereiden. Fantastische én onvergetelijke reiservaringen, dat wel. Maar die werk-reistijd ging ten koste van mijn familie-reistijd. En hoeveel ik ook van reizen hou, hoe graag ik ook in het buitenland vertoef en hoezeer ik in India ben. Ik voelde ergens wel dat ik wat meer nood had aan evenwicht.

Dus ben ik ondertussen gaan nadenken over mijn bedrijf. Hoe we het in de toekomst gaan aanpakken, hoe we gaan zorgen voor meer evenwicht en hoe we ons gaan organiseren. Uiteindelijk vonden we toch het evenwicht waar iedereen gelukkig van wordt, want een familiebedrijf run je samen. Verder laten we onze inspiratie werken, doen we nieuwe ideeën op, denken we na over nieuwe projecten én sluiten we nieuwe samenwerkingen af. Het is een bijzonder boeiende periode waarin creatie en ontwikkeling voorop staan. Misschien is dit wat we nodig hebben om verder te groeien?

Geluk zit in zoveel dingen

Natuurlijk ben ik ontzettend ontgoocheld dat mijn reisplannen voor de komende maanden én wie weet wel voor het komend jaar zomaar van tafel werden geveegd. Maar ik ben vooral dankbaar dat ik heb kunnen genieten van zo’n prachtige reiservaring de voorbije kerstvakantie met mijn gezin. Onbetaalbaar én het geeft me nog steeds ontzettend veel energie.

Ik heb vertrouwen in de toekomst en ik zal zeker opnieuw reizen wanneer de omstandigheden het toelaten. Het geeft weinig zin om je te verliezen in de huidige situatie én de opportuniteiten te laten liggen die we nu krijgen. Het is en blijft een moeilijke situatie voor elkeen van ons. Maar nu het toch zo is, kunnen we er maar beter het beste van maken.  Verandering is nu eenmaal nooit gemakkelijk maar soms nodig. Wat komt zal beter zijn dan wat voorbij is. En enkel met een positieve mindset kunnen we groei voor ons zelf realiseren. 

Durf te dromen én reis later!

 

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/