Mijn passie voor verre reizen heb ik altijd gehad

Eens je gebeten bent door de reismicrobe laat die je nooit meer los.

Mijn passie voor verre reizen heb ik altijd gehad. Et voilà nu de Covid-19 storm in België wat aan het temperen is én de goesting voor reizen terug naar boven komt én dus ook de aanvragen terug op gang komen is het tijd voor een nieuwe blog

Het reizen is iets wat me van kleins af aan al bezighield. Mijn passie voor verre reizen heb ik altijd gehad van zolang ik het mij kan herinneren was mijn atlas mijn favoriete boek op school. Ik vond het altijd bijzonder jammer dat de kennis zich vooral focuste op landen in Europa want mijn interesse lag vooral in het Verre Oosten én eenmaal we les kregen over die landen bleef ik onafgebroken geboeid.

Oh yes, ik was helemaal klaar om de wereld te gaan verkennen

Maar zucht, zo ver kwam het nog niet, want mijn ouders zijn absoluut geen fanaten van verre reizen. Verder dan één van de favoriete buurlanden van de Vlaming, nl. Frankrijk kwam ik eigenlijk niet. Mijn ontgoocheling was dan ook bijzonder groot.

Echter werd mijn geduld van jaren en jaren en nog eens zoveel jaren er bovenop, in mijn gedachten leek het ongelofelijk véél langer te duren, beloond. Althans dat dacht ik. Met mijn diploma Management Toerisme op zak was ik klaar om de wereld te gaan ontdekken.

Ik zou 3 maanden in het buitenland gaan studeren in India én wie weet dan nog wat rondreizen, zoals zoveel afgestudeerden doen, een korte versie van een wereldreis? Ik zag het al volledig voor mij.

Het was zo eenvoudig om te kiezen voor veiligheid

En daar lag hij dan op de loer, die eerste job. Hij zag er zo aantrekkelijk uit, kiezen voor zekerheid was net iets gemakkelijker dan kiezen voor het avontuur. Dus ja, ik ging voor het logische pad én tekende dat contract, een mijlpaal in mijn leven én ik zette mijn eerste stap in de wereld als werkneemster.

Niet veel later kwam er ook de aankoop van een huis op mijn weg én ja meteen werden al die ongelofelijke ambitieuze en verre reisplannen voor onbepaalde tijd opgeborgen.

Ok we gingen wel eens op reis maar het was toch niet hoe ik het in mijn hoofd voor mij zag. Want ik zag vooral verre reizen op mijn reisplanning staan, maar in werkelijkheid bleven het toch naar mijn ideeën dichtbij vakanties.

Goesting om te reizen én dus tijd voor verandering

En dan plots, was er terug die eerste reis buiten Europa na de fase van huisje, boompje, kindjes. En die reis bracht ons naar jawel, Abu Dhabi in de Emiraten. Een traktatie omdat we 10 jaar getrouwd waren, want een mens wil zich al eens in de watten laten leggen.

We hebben een zalige trip gehad, we waren beiden meteen fan van deze fantastische bestemming. Hadden een bijzonder leuke tijd samen, we logeerden er in een prachtig luxueus hotel, het eten was er superlekker én de excursies die we gemaakt hebben waren waanzinnig leuk.

En zoals dat meestal is bij een top vakantie, was er maar 1 probleem het was gewoon véél te kort én het smaakte naar véél meer.

Ondertussen hadden we beiden de reismicrobe wéér goed te pakken. Ik denk eigenlijk dat ie goed verstopt zat, tussen onze spullen én reiskoffers, want mijn passie voor verre reizen heb ik altijd gehad. Veilig opgeborgen tot ie weer klaar was om terug bovengehaald te worden. Mijn passie voor reizen is nooit weg geweest al leek het soms anders.

En hoe verrassend het ook mag klinken. Tijdens deze trip hebben we inzichten opgedaan die ons op weg hebben geholpen met wat zich nu volop aan het ontwikkelen is, nl. ons eigen bedrijf Jasmine Travel & Events. Want eenmaal we zelf die ervaring van die luxe reizen hebben gehad, wisten we dat dit was waar we in de toekomst mee aan de slag wilden gaan.

En nu gaan we zelf luxe hotels gaan uittesten

Of ik ooit spijt heb dat ik niet gekozen heb voor dat buitenlands avontuur toen ik net afgestudeerd was? Ik heb nooit spijt van de beslissingen die ik neem. Je maakt altijd keuzes op basis van de informatie waarover je beschikt. En uiteindelijk is het best fijn dat het leven soms zo’n mysterie is, dat maakt het net zo onvoorspelbaar én boeiend én een rollercoaster tegelijk. 

Je af en toe eens laten verrassen door de kansen die op je pad komen kan absoluut geen kwaad. En als ik dan zie wat dit met een mens doet, zo voluit kiezen voor het avontuur, onze dromen kunnen realiseren, nieuwe projecten op poten zetten. Dat is ongelofelijk leuk. Dat is net waarom het de moeite loont om te kiezen voor het avontuur én om niet altijd te kiezen voor veiligheid.

Ik hoor mezelf de laatste tijd regelmatig zeggen aan mensen “ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt” én dan zie ik bij velen een instant glimlach op hun gezicht verschijnen en hun ogen beginnen spontaan te blinken.

Op zo’n moment besef ik écht wel dat het een privilege is dat ik dit voor mekaar gekregen heb. En ondertussen reis ik bijna uitsluitend buiten Europa want  mijn passie voor verre reizen heb ik altijd gehad  . Dus mijn wens is écht wel uitgekomen.

Uiteindelijk wat telt is dat je je dromen realiseert, hoe je er geraakt maakt toch niet uit?

 

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/