Aangezien ik zelf gelogeerd heb in hotel The Ritz-Carlton Dubai leek me dit een fantastische gelegenheid om mijn eerste blog te schrijven over mijn persoonlijke hotelervaring. En dan nog in één van mijn favoriete steden, Dubai. Dit prachtige hotel is populair bij zovelen en nu weet ik ook waarom. Zoals altijd ben ik uiteraard bijzonder blij om mijn persoonlijke reiservaringen te delen met jou.

Ik moet toegeven dat dit hotel al lang op mijn travel-to-do-lijst staat maar het was er gewoon nog niet van gekomen. Er is uiteraard ook een gigantisch aanbod in Dubai aan tophotels. Je zou er bijna keuzestress van krijgen.

Tijdens mijn meest recente reis naar Dubai is het er dus toch van gekomen om in hotel The Ritz-Carlton Dubai te verblijven. Eindelijk!

Luxe Resort aan JBR Beach

Natuurlijk had ik al gehoord van The Ritz-Carlton Dubai. Dus ik was bijzonder blij dat ik er kon logeren. Aangezien ik veel hotelinspecties doe op mijn talrijke reizen. Vind ik nog steeds dat verblijven in een hotel mij een beter inzicht geeft. Jij krijgt echt een duidelijk beeld van het hotel waar je logeert. Je kan ervaren welke ambiance er leeft. And natuurlijk, heel belangrijk, je kan ervaren welke service je er mag verwachten wanneer je daar logeert.

Eerst en vooral moet ik zeggen dat het uitzicht vanuit mijn kamer gewoonweg fantastisch was. Ik ben pas in de late namiddag aangekomen in het hotel. Maar ik was nog net op tijd om de ondergaande zon te bewonderen vanop het balkon van mijn kamer. Met een eindeloos zicht op het zwembad en de oceaan. Het is dat soort van gevoel dat je een instant vakantiegevoel geeft wanneer je er verblijft.

Persoonlijk vind ik het wel belangrijk welk uitzicht je hebt vanop je kamer, zeker bij een verblijfsvakantie. Want soms logeer je prachtige hotels maar valt het uitzicht vanuit de kamer tegen en dan geeft dat uiteraard een ander gevoel.

Geniet van de talrijke faciliteiten tijdens je verblijf

Aangezien The Ritz-Carlton Dubai gelegen is aan de JBR Beach kan je er ’s avonds genieten van een wandeling en de mooie omgeving bewonderen. Je hebt er onder meer een prachtig zicht op het Blue Water Island met het iconische Ain Dubai. Er is zelfs een voetgangersbrug die het Blue Water Island verbindt met het strand van Dubai. Je hebt er uiteraard prachtige uitzichten langs beide zijden.

Aan de andere kant van het hotel vind je de Dubai Marina wijk. Het is een levendige buurt waar je geen tijd zal hebben om je er te vervelen. Wanneer je gaat wandelen kan je gaan flaneren langs de vele boetiekjes of een restaurant bezoeken in de buurt.

Laat je verwennen in The Ritz-Carlton Dubai

Tijdens jouw verblijf in The Ritz-Carlton Dubai draait alles om verwend te worden. Het eten is er echt overheerlijk. En met maar liefst 6 restaurants heb je keuze genoeg. Je smaakpapillen zullen het fantastisch vinden. Ben je bovendien een fan van een geweldige afternoon tea? Dan mag je deze kans zeker niet onbenut laten en deze uittesten in The Ritz-Carlton Dubai.

Geef jezelf toestemming om te genieten in de spa van het hotel. Je kan er kiezen tussen diverse Oosterse of Europese behandelingen. Na de behandeling voel je je als herboren. Hoe fantastisch is dat?

Naast de spa en de gym is er in The Ritz-Carlton Dubai ook een heus kapsalon. En aangezien ik zowat 7 maanden niet naar de kapper kon gaan. Begrijp ik maar al te goed dat een kapper dichtbij hebben een extra troef is.

The Ritz-Carlton Dubai

Het hotel is gebouwd in de Mediterraanse stijl en is omgeven door prachtige tuinen.  Met slechts 294 luxe kamers en suites gelegen op een prachtig en groot domein. Krijg je echt niet het gevoel dat dit een druk hotel is.

Voor zij die met hun gezin reizen zullen uiteraard bij zijn om hun vrije tijd te spenderen aan één van de 6 buitenzwembaden. Maar misschien spendeer je liever jouw vrije tijd een in privé ligbed op het private strand van het hotel.

En voor wie een bijzondere gelegenheid wil vieren, zijn we overtuigd dat je een unieke en bijzondere locaties zal vinden in de prachtige tuin, de restaurants of het privé strand.

Mijn persoonlijke ervaring

Voor mij persoonlijk voldeed het hotel zeker aan mijn verwachtingen. Dus ik begrijp maar al te goed dat reizigers echt wel van dit hotel houden.  En waarom ze ook willen terugkeren. Dus ook ik kijk alvast uit naar mijn volgende verblijf in dit prachtige resort in Dubai.

 

 

Subhadra
Specialist Reizen Dubai

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/