Wanneer je vliegt in business class met Emirates, is dat in één woord gewoon een geweldige upgrade van jouw fantastische reiservaring. Zeker als je lange afstanden reist. En net omdat ik bijzonder vaak naar Azië reis, is Emirates één van mijn favoriete partners om mee te reizen. Omdat ze zo’n uitgebreid netwerk hebben is het bijzonder eenvoudig om verschillende bestemmingen in één ticket te combineren. En laat dat nu het nog gemakkelijker maken om bestemmingen te combineren.

Een paar jaar geleden had ik het gevoel dat ik meer met het vliegtuig reisde dan met de trein. En als reisprofessional vind ik het belangrijk om ook te investeren in de reiservaringen die ik onze reizigers aanbied. Daarom reis ik natuurlijk ook met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Het geeft me tenminste inzicht in de diensten die elk van hen aanbiedt. En ik moet toegeven dat zelfs de economy class & services die door Emirates worden aangeboden altijd zeer gewaardeerd worden door al onze reizigers.

Mijn eerste ervaring in business class met Emirates

Ondertussen was het al Paasvakantie en na meer dan 1 jaar zonder reizen, plande ik mijn eerste zakenreis naar Dubai sinds lange tijd. Ik was oprecht blij dat ik de kans kreeg om voor het eerst in business class met Emirates te vliegen. Omdat ik in kansen geloof, was dit er een die ik écht niet mocht laten liggen.

Maar die dag was het weer niet wat je zou verwachten dat het april zou zijn. Zo kort voor vertrek begon het te sneeuwen. Maar met het zonnige weer in Dubai in het achterhoofd, op dat moment was de temperatuur op de bestemming ongeveer 35 graden, zou ik de situatie mijn humeur niet laten beïnvloeden. En gelukkig was het vliegtuig na een korte de-icing procedure klaar voor vertrek.

Window seat in business class    Veuve Clicquot in Business Class Emirates

Wij creëren een balans tussen prijs en toegevoegde waarde

Wat ik heb geleerd van het werken in de reisbranche is dat we natuurlijk altijd kunnen discussiëren over de prijs die betaald moet worden om te genieten van een ​​bepaalde dienst. En zoals altijd, bij het kopen van goederen of diensten, hangt het er allemaal van af wat de waarde is die jij aan een bepaald product of dienst geeft. Bovendien zal dit bepalen of je bereidt bent de prijs voor de aangeboden service te betalen of niet.

Natuurlijk kun je niet alleen kijken naar de prijs van een dienst op zich. Je zal natuurlijk nagaan of er een evenwicht is tussen de aangeboden diensten en de gevraagde prijs. En na deze ervaring te hebben opgedaan, om te vliegen in business class  met Emirates, ben ik ervan overtuigd dat je waar voor je geld krijgt. En ik geloof echt dat dit iets is dat we allemaal willen als we geld spenderen. Als je er een goed gevoel bij hebt, zal het niet als te duur aanvoelen. Maar als de ervaring niet goed was, heb je het gevoel dat het de prijs niet waard was. Net daarom ben ik als reisprofessional altijd op zoek naar kwalitatieve producten én diensten.

 Wat kan je verwachten wanneer je je vlucht upgrade naar business class met Emirates

Ik geloof echt dat wanneer je ervoor kiest om in business class met Emirates te vliegen, je comfort en uitstekende service verwacht. En dit zijn twee zaken die je aan boord van je vlucht ook zal vinden. Het eten in economy class is al van een uitstekend niveau met veel aandacht voor veel verschillende wensen en behoeften op vlak van dieet. Maar als je het vergelijkt met de business class merk je dat het eten dat daar geserveerd wordt van de “next level is” en je je mag verwachten aan een nog verfijndere menu.

Daarnaast serveert Emirates in haar business class een geweldig merk van champagne. Een lekker glaasje champagne bij een speciale gelegenheid kan natuurlijk altijd. Ik ben al heel lang een grote fan van het merk Veuve Clicquot. Ik heb een paar jaar geleden hun wijnkelder in Reims bezocht. Het is niet alleen een geweldig en interessant domein om te bezoeken. Het merk is ook opgericht door een vrouw met een geweldige mindset en visie. Als je meer over haar en het merk wilt lezen, neem dan gerust een kijkje op hun website https://www.veuveclicquot.com/en-int

Wat ik persoonlijk leuk vond aan boord van de vlucht in business class met Emirates

Het begint allemaal met de pick-up door je eigenste privéchauffeur, gewoon bij je thuis aan je voordeur. Zalig, laat die ervaring maar beginnen.

Oké, als je business class vliegt met Emirates, heb je een geweldige tv om in alle rust naar je favoriete film te kijken. In de tussentijd heb ik er zelfs een gewoonte van gemaakt om minstens één keer die ene specifieke film te kijken als ik met Emirates vlieg.

En ja, die zetel die je helemaal kan uitschuiven nodigt maar uit om je schoenen uit te schoppen. Doe gewoon alsof je thuis bent, terwijl je ontspannen naar die leuke film kijkt. En zonder twijfel word je in de watten gelegd door het personeel. Die op alle mogelijke manieren aan je wensen tegemoet komt. Maar wat ik zelf bijzonder fijn vond, was dat wanneer je uit je stoel wil komen, je niet eens die passagier naast je moet lastigvallen. Wat een fantastisch gevoel van vrijheid!

Het ophalen van de bagage bij aankomst gaat waanzinnig snel, nog geen 15 minuten na de landing zat ik al in de auto op weg naar het hotel. Uiteraard gaat het inchecken voor business class passagiers nog sneller bij vertrek dan wanneer u in economy class reist vanaf de Emirates Terminal in Dubai. Die was naar mijn eerdere ervaringen al vrij vlot en efficiënt geregeld.

Entertainment in Business Class Emirates    Diner in Business Class Emirates

Een deel van de ervaring gemist op Brussels Airport

Maar ik was een beetje teleurgesteld en natuurlijk wil ik deze ervaring ook delen.

Met een ticket in business class kun je gebruik maken van de fast lane op Brussels Airport en een snelle veiligheidscontrole ondergaan. Dit is een betaalde dienst. Maar toen ik mijn ticket business class bij de security check liet zien, mocht ik de fast lane niet gebruiken.

Na mijn thuiskomst heb ik bij Brussels Airport nagevraagd wat er mis was gegaan, maar tot vandaag heb ik geen feedback gekregen, wat ik wel betreur. Vanuit het oogpunt van de klant is er niets zo teleurstellend als je niet krijgt waarvoor je hebt betaald.

Een fantastische ongelooflijke ervaring om in business class met Emirates te vliegen

Na mijn ervaring te hebben gedeeld, is comfortabel reizen voor mij het doel van alle reizigers die met Emirates vliegen. En wie business class reist, krijgt een hele mooie upgrade.

Dus als je van plan bent om te vliegen in business class met Emirates voor jouw toekomstige reisplannen. Dan verwacht ik dat je de ervaring net zo leuk als ik zal vinden. Ik kan je alvast vertellen dat reizen met het vliegtuig nooit meer hetzelfde zal voelen.

En eerlijk? Ik kan niet wachten op mijn volgende reiservaring in business class.

 

Reizen tijdens de pandemie in Business Class

Subhadra
Specialist Reizen Dubai

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/