Mijn droomjob: luxe hotels in Dubai bezoeken

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar mijn droomjob is luxe hotels in Dubai bezoeken. Als er één stad op aarde is waar je niet zonder inspiratie komt te zitten wanneer je in een luxe hotel wil verblijven, dan is het zeker Dubai wel.

Inmiddels heeft Dubai al meer dan 700 hotels en daar komen er nog meer bij. En het mooiste is, en dat is natuurlijk mijn mening. Wanneer je op zoek bent naar luxe hotels in Dubai, dan zal je merken dat elk hotel zijn eigen karakter, charme en specifieke sfeer heeft. Net dat zorgt ervoor dat je verblijf er uniek is.

Dus zelfs als je een andere stijl of type of hotel wilt proberen, zal je niet teleurgesteld worden door het geweldige aanbod dat je in Dubai zult vinden. Ik geloof wel dat als je een liefhebber bent van luxe hotels in Dubai, dat je qua inspiratie goed zit voor de komende decennia.

Mijn droomjob, luxe hotels in Dubai bezoeken

Voor mijn reis in april naar Dubai had ik een enorme lijst gemaakt met hotels die ik wilde bezoeken. Natuurlijk verbleef ik zelf ook in een aantal luxe hotels. Ik vind het eigenlijk best leuk om hotels te bezoeken, omdat het me een goed idee geeft van de sfeer die je er mag verwachten.

En natuurlijk helpt het me om een match te vinden wanneer onze reizigers inspiratie zoeken bij het plannen van hun droomreis.

Mijn foto’s delen van mijn bezoek aan luxe hotels in Dubai

Als ik voorstellen maak voor mijn klanten, vind ik het altijd een extra troef om mijn eigen foto’s te kunnen gebruiken. Toevallig vind ik het dan ook nog eens fantastisch om foto’s te maken. En terwijl de meeste van die prachtige foto’s stof zaten te vergaren in mijn weliswaar digitale albums. Deel ik deze nu graag met jullie. Al is het maar om jullie te inspireren bij het maken van jullie volgende reisplannen.

The Address Beach Resort

The Address Beach Resort     Lunch in The Address Beach Resort

Ik ben al bij een paar andere hotels van The Address group geweest. Maar dit hotel heeft pas onlangs zijn deuren geopend. Ik had al een aantal inspirerende video’s en foto’s gezien. Maar niets kan de real-life ervaring overtreffen.

Wanneer je in de Address Beach Resort logeert, neem dan zeker een kamer met beach view. Je zal vast en zeker fan zijn van de prachtige uitzichten op de Arabische Golf, Ain Dubai, Palm Jumeirah en de Dubai Marina.

Persoonlijk vind ik het een heel mooie zone. Dicht bij het hotel heb je een voetgangersbrug die de Dubai Marina verbindt met Bluewaters Island, waar je ook Ain Dubai vindt. Het geeft je een geweldige kans om overdag of ’s avonds er te gaan wandelen en er te genieten van het prachtige uitzicht.

Het beste uitzicht over het gebied krijg je bij ’s werelds hoogste infinity pool, dat zich op de 77e verdieping van het resort bevindt. Je vindt hier ook zeer mooie cabanas waar jij en je reisgezel heerlijk kunnen vertoeven en genieten van jullie vrije tijd én het adembenemende uitzicht.

Het interieur van het hotel is zeer modern en ook het concept van het serveren van eten was innovatief en vooral gewoon bijzonder lekker.

SLS Dubai Hotel & Residences

  

Ik hoorde dat dit hotel weldra zijn deuren ging openen. En eigenlijk kwam ik er pas op het laatste moment achter dat ik dit hotel ook kon bezoeken. Dus ik had het geluk om het hotel op de openingsdag te bezoeken. Dit hotel ligt in Business Bay. Voor wie op pad gaat in Dubai, heeft dit hotel qua locatie een uitstekende verbinding met de hoofdwegen rond Dubai.

Als je het hotel binnenkomt, zie je alleen het café en een zeer indrukwekkende inkomhal. Vervolgens ga je direct naar de liften om toegang te krijgen tot de sky lobby die zich op de 71e verdieping bevindt. Ik geloof echt dat het een geweldige manier is om toegang te krijgen tot het hotel, aangezien het uitzicht tijdens het inchecken in één woord verbluffend is. Wat een manier om een ​​entree te maken.

Het hotel heeft een eigen spa, genaamd Ciel Spa en bevindt zich op de 69e verdieping. Je zult vanaf hier nog meer geweldige uitzichten ervaren. Net als bij de infinity pools op de 75e verdieping met een ongelooflijk 360-graden uitzicht over Dubai. Maak je alvast klaar om een ​​glimp op te vangen van zowel de Burj Khalifa als de Dubai Creek.

Bij Fi’lia, het Italiaanse restaurant van SLS Dubai Hotel & Residences, hebben ze gewoon een geweldig terras met een waanzinnig uitzicht over de stad. Een van de restaurants die je zeker moet proberen tijdens je verblijf in Dubai. En één van de nieuwste hotspots in Dubai. En een fantastische ervaring die hoort bij mijn droomjob, luxe hotels in Dubai bezoeken.

The Address Skyview

The Address Skyview   

De Address hotels vind je terug op geweldige locaties doorheen de stad. Veelal zijn ze échte hotspots. Dus stond natuurlijk het Address Skyview hotel ook op mijn lijst.

Met zijn twee torens is de bouw van het hotel zelf al iconisch. Het ligt dicht bij de Dubai Mall en is de juiste plek om te verblijven als je van winkelen houdt of dicht bij een bruisende en levendige buurt wilt zijn. Maar je zal ongetwijfeld in stijl kunnen ontspannen en genieten van het adembenemende overloopzwembad en vanaf hier genieten van een aantal geweldige zonsondergangen. Of je kunt gewoon de indrukwekkende skylines van Dubai bekijken.

In dit gebied vindt u ook een zonneterras en privé cabanas. Als je van een toplocatie voor Instagram foto’s houdt, dan moet je naar Cé La Vi gaan, dit restaurant serveert niet alleen eigentijdse Aziatische gerechten maar je hebt er ook een geweldig uitzicht over de stad met de Burj Khalifa op de achtergrond.

Taj Dubai

    

Ik had al in tal van Taj hotels in India gelogeerd. Dus ik was eigenlijk wel benieuwd naar het Taj hotel in Dubai. Ik heb al gehoord dat ze een geweldig leuk Indiaas restaurant hebben, dus ik dacht, dat moet ik zelf gaan uittesten.

Dit hotel is gelegen in Business Bay, dicht bij de Burj Khalifa, de Dubai Mall en de Dubai fontein. Het hangt natuurlijk af van wat je reisdoel is, maar taxi’s zijn gemakkelijk te nemen in Dubai. Dus laat je zeker niet tegenhouden indien je de stad wil gaan verkennen. Vanuit het hotel is de Dubai Mall trouwens gemakkelijk te bereiken met de shuttlebus.

De stijl van het hotel is een combinatie van het rijke Indiase erfgoed, geheel in de traditie van de Taj hotels en combineert elementen van de bestemming zelf, nl. Dubai.

Ik vind dat de kamers ontworpen zijn in een zeer mooie moderne stijl, maar met een vleugje India. Voor degenen die van een luxe spa-ervaring houden, kunnen altijd terecht bij de Jiva Spa, het eigen spa-merk van Taj.

Tijdens mijn bezoek had ik het genoegen om het leuke restaurant Bombay Brasserie te gaan ontdekken. Voor mij serveren ze er zeer smaakvolle en heerlijke authentieke Indiase gerechten. Wat kan ik nog meer toevoegen aan dit geweldige bezoek?  Ik hou echt wel van mijn droomjob, luxe hotels in Dubai bezoeken.

The Retreat Palm Dubai MGallery by Sofitel

    

Weet je, Dubai heeft zoveel zones. Dat je niet kunt spreken over “het centrum. Voor degenen die graag voor behandelingen en ontspanning gaan, weet ik dat locatie niet het belangrijkste criterium is bij de hotelkeuze.

Maar The Retreat Palm Dubai heeft een geweldige ligging op het Palm eiland. Dit wellness resort is het eerste in het Midden-Oosten dat zich richt op wellness en welzijn. Ik denk dat het een uitstekende keuze is als je je tijdens je reis aan je gezondheid wil werken. En als je wil kan je ook een shopping experience koppelen aan je verblijf of wat sightseeing.

De benadering van het resort is gericht op wellness en persoonlijke transformatie van lichaam, geest en ziel. Omdat balans op alle gebieden van ons leven geluk creëert. Stel je voor dat je je dag begint met een geweldig uitzicht op de Arabische Golf met de Burj Al Arab en de Palm Jumeirah. Zalig toch?

De totaalaanpak vanuit het hotel gaat van biologische producten tot gezonde producten. In het wellness centrum van het hotel, Rayya, kun je een op maat gemaakte verjongingskuur boeken. Kies gewoon uit het brede scala aan behandelingen dat het hotel te bieden heeft.

Oberoi Dubai

    

De Oberoi Dubai is een hotel dat geschikt is voor internationale zakenreizigers. Het hotel ligt in het centrum van Dubai en biedt een fantastisch uitzicht op de Burj Khalifa. Je bevind je op slechts een steenworp van de Dubai Mall en het Dubai Financial Centre. Het is zo eenvoudig om vrije tijd en zaken te combineren tijdens uw verblijf hier.

Ik hou echt van de stijl van het interieur van de kamers, die trouwens een recente update gekregen hebben. De kamers zijn zeer modern en hebben een goede grootte voor een stadshotel. En ook als je even wilt ontspannen na een drukke werkdag. Dan wachten de spa of het zwembad alvast op jou.

Het hotel biedt een breed scala aan restaurants met verschillende keukens. Van de Japanse tot de Westerse keukens. En natuurlijk heeft het hotel ook een heel mooi Indische restaurant dat authentieke Indische smaken serveert. Aangezien ik de gewoonte heb om tijdens al mijn reizen Indische restaurants te gaan uittesten mocht Dubai, dat een bijzonder groot aanbod aan Indische restaurants heeft, niet ontbreken op het lijstje.

Ik denk dat het hotel een leuke plek is om te verblijven voor wie op citytrip of op zakenreis gaat. Het geeft je de mogelijkheid om te genieten van de faciliteiten in het hotel en je kunt de geweldige bruisende stad die Dubai is gaan verkennen. Geweldige combinatie én onderdeel van mijn droomjob, luxe hotels in Dubai bezoeken.

Caesars Palace Dubai

     

Voor wie op zoek is naar een echte resortervaring, is Caesars Palace Dubai echt het geschikte hotel om te verblijven. Het hotel ligt op Bluewaters Island. Je kan het hotel eenvoudigweg bereiken via de toegangsweg. Maar voor degenen die graag wandelen, kun je de voetgangersbrug gebruiken om van Bluewaters Island naar de Dubai Marina te wandelen.

Maar zelfs als je beslist om op Bluewaters Island te blijven, heb je heel wat mogelijkheden om je vrije tijd te spenderen. Van winkels tot restaurants bezoeken. Daarnaast krijg je directe toegang tot de Ain Dubai, ’s werelds grootste reuzenrad op Bluewaters Island. Of wie weet geniet jij wel graag van het zalige nietsdoen? Keuze genoeg in elk geval.

Het hotel bestaat uit twee delen met de Palace Tower en de Julius Tower. Je zal je in dit hotel ongetwijfeld niet vervelen. Je kunt kiezen uit meer dan 12 zeer mooie eetgelegenheden, zoals de wereldberoemde Hell’s Kitchen van Gordon Ramsay. Er is een kinder- en tienerclub voor wie met het gezin reist. In het resort vind je zelfs een mooi fitnesscentrum en een privéstrand van 500 meter met geweldige zwembaden. Genoeg dingen te doen voor alle leden van uw gezin.

Het team van Qua Spa staat klaar om u te laten genieten van een buitengewone verjongingskuur met een holistische benadering. Hier combineren ze Japanse technologieën met luxe spabehandelingen om lichaam, geest en ziel te verwennen. Wie zegt dat een staycation in een resort saai moet zijn?

One & Only Royal Mirage

    

Ik moet zeggen, ik had al andere hotels van de One & Only hotelgroep bezocht. En natuurlijk hebben de meeste hotelketens hun eigen identiteit en stijl. Maar ik vind het fijn dat wanneer elk hotel ook zijn eigen identiteit heeft. Wanneer je andere hotels van de groep bezoekt. Zal het voelen als thuiskomen, maar dan weer net iets anders

Maar mag ik je eerst dit vertellen. Het resort is echt wel bijzonder. Het interieur geeft de Arabische sfeer weer. En als je over de paden, door de weelderige tuinen loopt, zal je merken dat ruimte luxe is én er overvloedig aanwezig is in het hotel.

Het hotel ligt in een gebied van maar liefst 65 hectare groot, veel ruimte dus. Het hotel wordt omgeven door prachtige tuinen en fonteinen. En net door die Arabische stijl van het hotel waan je je in een paleis van 1001-nachten.

Het hotel heeft maar liefst 8 restaurants met keukens van wereldklasse, terwijl je er tijdens het diner kan genieten van het prachtige uitzicht. Het hotel heeft ook een eigen privéstrand, wat een extraatje is als je in alle privacy wil logeren. En voor degenen die Dubai willen verkennen, zijn Aquaventure en de Mall of the Emirates vlakbij. Maar zelfs de Dubai Mall ligt op slechts 30 minuten rijden van het hotel, evenals de Burj Khalifa.

Indigo Hotel Dubai

    

Dit is een ander onlangs geopend hotel. En ik was bijzonder aangenaam verrast door het unieke concept. Dit boetiekhotel in moderne stijl heeft veel te bieden. Qua locatie is het uitstekend geschikt voor diegenen die Dubai en omgeving willen verkennen, aangezien het een vlotte verbinding heeft met de hoofdwegen.

Het hotel heeft een zeer persoonlijke manier van aanpak. Zo zal de persoon die jou incheckt je ook naar je kamer begeleiden. En je merkt dat het personeel echt wel met de gasten praat, ze bij hun naam noemt. Zodat je je thuis voelen. Zo’n aanpak maakt zeker het verschil.

Ik heb hier echt genoten van het eten. Het ontbijtbuffet heeft een overvloed aan gezonde sapjes, fruitsalades en nog veel meer gezonde lekkernijen. Is er een betere manier om je dag te beginnen? Natuurlijk zijn er ook vers gemaakte warme gerechten te verkrijgen. Ook als je kiest om te dineren in het restaurant van het hotel kun je gewoon à la carte eten en heeft het hotel een fijne buitenruimte waar het aangenaam vertoeven is.

Voor wie aan zijn gezondheid wil werken, vind je in het fitnesscentrum, het zwembad of de yogastudio een fijne plek om je vrije tijd door te brengen. Er waren zelfs enkele kunstlessen aan de gang toen ik daar verbleef. Ik denk dat dit hotel een modern én eigenzinnig concept heeft en ik vond het zeer aangenaam om er te logeren. Toch wel eigen aan mijn droomjob, luxe hotels in Dubai bezoeken.

The Palace Downtown

  

Dit hotel stond al een tijdje op mijn to-do-lijstje. Maar tot nu toe was het er nog niet van gekomen om dit hotel te bezoeken. Het hotel maakt ook deel uit van de Address Hotels groep, maar ik wist niet wat ik moest verwachten. Eerlijk gezegd is de locatie fantastisch en qua stijl ook heel anders dan andere Address Hotels.

Het hotel ligt tegenover de Dubai Mall, met een directe toegang tot de voetgangersbrug. Het hotel heeft ook een mooi uitzicht op de majestueuze Burj Khalifa en ligt dicht bij de Bahar Souk. Veel mogelijkheden voor wie ’s avonds uit wil gaan of juist een ander deel van het bruisende stadscentrum wil verkennen.

Als je dineert in een van de specialiteitenrestaurants, kan je bij het water zitten terwijl je geniet van het water rondom met diverse tinten van blauw. En ’s avonds heb je een betoverend uitzicht op de Dubai-fontein. De place to be in de avond.

Het hotel ziet eruit als een traditioneel Arabisch paleis. Qua interieur een compleet andere stijl dan wat ik al gezien had van de hotels van de Address groep. Wil je graag in het hotel blijven dan is er ook hier genoeg te doen.

Ga gewoon voor wat ontspanning in de spa of verwen jezelf met wat me-time in het Oosters badhuis. Werk aan je gezondheid met een personal trainer of ontspan gewoon bij het zwembad en geniet van het zalige nietsdoen. Zo heeft het hotel ook een eigen zakencentrum. Dus wie niet kiest voor een complete digitale detox kan toch nog een evenwicht vinden tussen werk én ontspanning.

Ik vond het alvast bijzonder fijn om op ontdekking te gaan langs de talrijke hotels in Dubai maar dat hoort natuurlijk bij mijn droomjob, luxe hotels in Dubai bezoeken.

 

Subhadra
Specialist Reizen Dubai

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/