Het InterContinental Dubai in Festival City is absoluut de moeite waard. Het is gelegen in een zeer mooie buurt namelijk Festival City. Ik moet toegeven dat het niet de buurt is waar je de traditionele toeristen zult zien vertoeven. Maar voor wie eens iets anders wil is dit hotel een prima keuze. Daarnaast heeft het hotel een paar goede redenen waarom je zou kunnen overtuigd worden om hier te blijven.

 

Geniet van de culinaire ervaring

Laat me eerst zeggen dat dit niet mijn eerste ervaring was met de InterContinental hotelgroep. Dus mijn verwachtingen van mijn verblijf in the InterContinental Festival City waren al hoog voor mijn verblijf. En ik moet toegeven dat Dubai de verwachtingen zelfs overtroffen heeft. Maar uiteindelijk hebben we het wel over Dubai. Had ik dan iets minder moeten verwachten? Natuurlijk niet.

Als je van een leuke eetervaring houdt. Dan is dit hotel zeker een match voor jou. Het ontbijt is in 1 woord fantastisch. Het internationale buffet heeft een bijzonder ruim en gevarieerd aanbod. Van de Franse warme bakker tot de overheerlijke sushi, je zal er voor elk wat wils vinden. Ook is er veel aandacht voor gezonde verse sapjes en kan je natuurlijk voor een à la carte ontbijt kiezen.

Je smaakpapillen worden hier serieus in de watten gelegd én je hebt al helemaal geen excuus meer om je gezonde maaltijd over te slaan tijdens je verblijf in dit hotel.

Wil je daarnaast ook genieten van een exclusieve culinaire ervaring met sterren? Dan mag een bezoekje aan Pierres Bistro zeker niet ontbreken. Chef Pierre Gagnaire met 3 Michelinsterren nodigt je alvast uit voor een exclusieve Franse culinaire ervaring.

En voor wie onze heerlijke Belgische gerechten niet kan missen tijdens de vakantie, kan gewoon naar het Belgian Cafe gaan. Dat je kan vinden in het Crowne Plaza hotel net naast het InterContinental Dubai Festival City hotel.

Hier worden enkele van de meest populaire Belgische gerechten geserveerd terwijl je op het buitenterras kan genieten van de skyline van Dubai. Zoals je kan merken hoeft thuis nooit ver weg te zijn als je in Dubai bent. Met de grote diversiteit aan restaurants kan je in deze stad een culinaire wereldreis maken.

Winkelen op zijn best

Het zal je vast wel al zijn opgevallen dat er nogal wat shoppingcentra zijn in Dubai. En natuurlijk geen winkelcentrum zo groot als de bekende Dubai Mall. Maar voor degenen die op zoek zijn naar een lokale shopping ervaring tijdens een verblijf in het InterContinental Dubai Festival City, dan is de Festival City Mall de place to be.

Het hotel heeft een directe toegang tot het winkelcentrum. In dit winkelcentrum vind je een aantal zeer populaire bekende merken, maar ook lokale conceptstores én leuke eetgelegenheden. Je kan in de Dubai Festival City Mall ook het Hard Rock Café Dubai gaan ontdekken.

 

Tijd voor ontspanning bij het InterContinental Dubai Festival City

We zijn ons er allemaal van bewust dat reizen best wel wat energie kost. Dus wat me-time van tijd is absoluut geen overbodige luxe. Want zeg nu zelf wie hoeft er nu niet op adem te komen na een lange vlucht of een drukke reis?

Bij het InterContinental Dubai Festival City begrepen ze het concept bijzonder goed. Dus heb je even nood om je batterijen op te laten? Dan zal je zeker en vast genieten van de hotelfaciliteiten. Van het zwembad met glazen bodem met eindeloos uitzicht over het water tot de gym. En voor degenen die op zoek zijn naar een echt moment van relaxatie wacht er een heerlijk verwenmoment in de Arabische spa.

Het InterContinental Dubai Festival City is een ideale locatie voor een stopover

Zoals je misschien weet, is het nemen van een taxi in Dubai vrij eenvoudig én budgetvriendelijk. Dus de locatie van je hotel hoeft je in geen geval te beperken om de prachtige stad Dubai te verkennen.

Maar je moet natuurlijk wel een keer een keuze maken waar je gaat overnachten. En dan hangt het af van wat je reisdoel is én wat je prioriteiten zijn.

Naar mijn mening is het InterContinental Dubai Festival City een geweldige locatie voor diegenen die reizen met een tussenstop, aangezien het hotel zeer dicht bij de internationale luchthaven ligt. Terwijl je ook niet in een buurt logeert waar er buiten je hotel niet zoveel te doen is.

En als je ervoor kiest om een ​​paar dagen te blijven, krijg je in elk geval een goed beeld van de bruisende stad die Dubai is. Wie weet moedigt het je wel aan om een keertje terug te komen en dan een beetje langer?

Subhadra Van Loo

Subhadra

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/