Atlantis The Palm Dubai voor een fun verblijf

Atlantis the Palm Dubai mag je zeker overwegen voor je volgende vakantie als je op zoek bent naar een leuke locatie om met je gezin te vertoeven tijdens jouw reis naar Dubai. En ik vertel je graag waarom. Zo eindigden we onze geweldige reis die van start ging op de tropische Malediven verder langsheen het bruisende Dubai waar we logeerden in mega fantastische hotels om uiteindelijk in schoonheid te eindigen in Atlantis The Palm Dubai. Als je een fantastische reis maakt moet je toch zorgen dat je kan eindigen in schoonheid? 

Iets wat ik vaak hoor over Dubai. is het er niet te warm tijdens de zomer? Want wij waren er in augustus. En natuurlijk kunnen de temperaturen er in de zomer hoog oplopen. Maar als je weet dat veel hotels zwembaden met temperatuurregeling hebben, dan kunnen zelfs de warme buitentemperaturen je er niet van weerhouden om je vrije tijd in het verfrissende zwembad te spenderen.

Daarnaast staat je verblijf bij Atlantis The Palm Dubai dan ook nog eens garant voor genieten van een geweldig uitzicht.  Aan de ene kant heb je de skyline van Dubai wat natuurlijk iconisch is. Maar aan de andere kant heb je een eindeloos uitzicht op de Arabische Golf. 

Atlantis The Palm Dubai  

The Palm, wat een geweldige locatie

Natuurlijk heeft Dubai een paar iconische locaties. Maar een locatie die je zeker niet mag missen is zeker The Palm Island. Het heeft uiteraard de handtekening van Dubai, bijzonder en uniek. En terwijl deze locatie zich de afgelopen jaren vooral beperkte tot hotels en residenties. Vind je er tegenwoordig ook een winkelcentrum. Verder is er ook de Pointe, een leuke hotspot. Een bruisende buurt. Met talrijke restaurants en waar het gezellig shoppen is. Uiteraard geniet je er van het fantastische uitzicht op Atlantis The Palm Dubai en de fonteinenshow.

Maar als je tijd hebt maak gerust ook een ritje met de monorail die je een prachtig uitzicht biedt vanaf het begin van The Palm Island tot je aankomt bij het hotel. Onlangs is er trouwens nog een nieuwe attractie geopend op The Palm Island, The View at The Palm. Bied je trouwens een fenomenaal uitzicht op de skyline van Dubai vanaf het 240 meter hoge observatiedek.

 

 

Wat kan je verwachten van je verblijf in Atlantis The Palm Dubai

Wanneer je besluit om in Atlantis The Palm Dubai te verblijven, heb je verwachtingen zoals je altijd hebt van elke andere vakantie. Maar ik ben er van overtuigd dat de ervaring in dit hotel je niet zal teleurstellen. Het is uiteraard bijzonder fijn dat de kamers erg ruim zijn. We hadden een leuke familiesuite met balkon met uitzicht op het zwembad. Je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken over plaats tekort tijdens je verblijf bij Atlantis The Palm Dubai.

We gingen eten in het buffetrestaurant. Het buffet is écht wel zeer uitgebreid. Gelukkig wordt het buffet wel in kleine porties geserveerd, wat maakt dat je écht wel lekker en vers kan eten. En dit van het voorgerecht tot het dessert. Eerlijk gezegd weet ik niet hoe lang je in het Atlantis The Palm Dubai moet verblijven om van al dit geweldige eten te proeven, waar geloof me, met een paar nachten kom je er zeker niet.

Naast de restaurants die inbegrepen zijn in je half pension formule kan je uiteraard ook kiezen uit een selectie aan à-la-carte restaurants. Daar kan je uiteraard gaan eten mits betalen van een supplement. Wij kozen alvast voor de bijzondere leuke ervaring in restaurant Ronda, waar onze zoon de kans kreeg om er zijn 10de verjaardag te vieren.  Voor hem was het natuurlijk een geweldige ervaring. Maar ja, wie zou er nu niet genieten van een feestje voor je verjaardag in Dubai. Daar zeg ik trouwens geen neen tegen, om mijn verjaardag in Dubai te gaan vieren.

The Lost Chambers in Atlantis The Palm Dubai

Ik moet zeggen dat elke keer dat we langs het enorme aquarium in het hotel komen je er gewoon wil pauzeren en het onderwaterleven in het aquarium wilt bekijken. Je kunt er dan ook, elke keer dat je er voorbij komt, gewoon blijven naar kijken.

Het uitzicht dat je hier krijgt is echt wel fenomenaal,  maar het geeft je ook rust gewoon door er naar te kijken. Geen wonder dat onze kinderen genoten hebben van de ervaring. Terwijl je in Atlantis the Palm Dubai bent, moet je ook de Lost Chambers eens binnen gaan om de onderwaterwereld te ontdekken en een glimp op te vangen van het prachtige zeeleven dat je hier kunt spotten en ontdekken.

Aquaventure

En dan is er natuurlijk het 5* deluxe waterpark. Ik weet eigenlijk niet eens of je een waterpark kunt beoordelen, maar ik kan het niet anders noemen. Het is in één woord ongelooflijk. Hoeveel dagen je nodig hebt om de meer dan 75 glijbanen te gaan uittesten die het waterpretpark rijk is? Geen idee. Maar reken alvast niet dat je toekomt met 1 dag. Toegegeven het park is écht wel gigantisch groot.

De ene glijbaan is er al wat spannender dan de andere. Voor sommige moet je wel een échte avonturier zijn én eerlijk gezegd heb ik wel gepast voor een aantal. Maar voor een gezin zoals het onze, waar we allen waterfanaten zijn, was het bezoek aan het waterpretpark een waar festijn. Natuurlijk mochten de glijbanen voor de ene al wat spannender zijn dan voor de andere. Maar kijk dat is het mooie aan Aquaventure in Atlantis The Palm Dubai, er is voor elk wat wils.

Het beste kan je gebruik maken van de buggy om het park te doorkruisen. Dat spaart je alvast wat tijd uit en laat je toe om nog meer te genieten van de geweldige ervaringen in het waterpretpark. Zoals je in mijn blog kunt lezen, is één ding zeker wanneer je bij Atlantis The Palm Dubai verblijft, je zal je er  geen moment vervelen. 

Mijn persoonlijk ervaring

Ik vond alleen dat we te weinig tijd hadden om alle faciliteiten in het hotel uit te testen. Er is dan natuurlijk ook heel wat toe doen zeker in combinatie met Aquaventure. Ik denk dat je voor je verblijf een minimum van 4 tot 5 nachten nodig hebt om allerhande activiteiten én restaurants uit te proberen in het hotel. Ik vind het altijd een beetje jammer als je niet alles hebt kunnen uittesten. Maar dat is dan misschien wel mijn perfecte excuus om terug te gaan naar Atlantis The Palm Dubai. Alhoewel ik eigenlijk vind dat ik geen excuus nodig heb om naar Dubai te reizen.

Subhadra
Specialist Reizen Dubai

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/