Citytrip Dubai met bezoek Expo 2020 Dubai

Eindelijk was het dan zover mijn citytrip naar Dubai met een bezoek aan de Expo 2020 Dubai stond eindelijk in mijn agenda. En zo zat ik vorige week op het vliegtuig richting Dubai en dit voor de 3de maal in slechts 9 maanden tijd. Gezien het feit dat er toch nog altijd reisbeperkingen zijn en post covid best wel een uitdaging.

Zo vragen de Emiraten nog steeds een negatieve pcr test vragen voor vertrek. En dat maakt het dan altijd best wat spannend. Maar kijk eind goed al goed. En zo ging de reis richting Dubai met een bezoek Expo 2020 Dubai.

   Expo 2020 Dubai

met een bezoek aan de Expo 2020 Dubai mocht ook het Belgisch paviljoen niet ontbreken 

De Expo 2020 Dubai ging al in oktober van start maar tot op heden had ik nog niet de gelegenheid gehad om een bezoek te plannen, tot er plots vorige maand een opportuniteit kwam. En dan denk ik altijd, deze kans kan ik niet missen.

Maar hoe begin je in godsnaam aan zo’n bezoek aan de Expo 2020 Dubai met meer dan 196 paviljoenen? Eenvoudig maak een planning op voorhand. Ook zijn er diverse paviljoenen waar je op voorhand moet reserveren. Dus om ontgoocheling te vermijden plan je sommige bezoeken best al op voorhand in.

Persoonlijk vind ik dat de Expo prima georganiseerd is. Maar het is natuurlijk een gigantisch park. Er zijn ook shuttle bussen of je kan een tegen betaling een buggy huren. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om alles te voet te doen maar voorzie dan zeker stevige stapschoenen.

Expo 2020 Dubai

Belgisch paviljoen op de Expo 2020 Dubai

Uiteraard mocht een bezoek aan het Belgisch paviljoen op de Expo 2020 Dubai niet ontbreken. Het paviljoen is dan ook een echt architecturaal pareltje dat je kan bewonderen van de buitenzijde. Maar daarnaast heeft het paviljoen ook een Belgisch restaurant én een rooftopbar. Ze staan garant voor een prachtig uitzicht maar ook voor een lekkere culinaire ervaring. Je kan op voorhand reserveren voor je bezoek maar als er uiteraard nog plaats is kan je er ook zo terecht.

Een aantal van de andere paviljoenen die we bezocht hebben was onder meer het paviljoen van Zwitserland waar je je kan voorbereiden op een unieke ervaring. Het paviljoen van de USA ook weer een compleet andere ervaring. Maar ook bezochten we het Nederlands paviljoen waar niets is wat het lijkt. Zeer bijzondere ervaring. Ik ga natuurlijk niet alles verklappen anders is er de fun ook af natuurlijk.

Expo 2020 Dubai

Boeiende paviljoenen bezoeken op de Expo 2020 Dubai

Een verrassend mooi paviljoen dat wij ook bezochten was het Women’s Paviljoen. Persoonlijk vond ik het een zeer inspirerend paviljoen, waar de vrouw, uiteraard centraal staat. Maar waar ook de uitdagingen waar vrouwen wereldwijd mee geconfronteerd worden centraal staan.

En uiteraard mocht ook een bezoek aan het Indisch paviljoen niet ontbreken. Dit is best wel een groot paviljoen. Dus trek er zeker voldoende tijd voor uit als je alle verdiepingen wil gaan bezoeken.

Persoonlijk vond ik mijn bezoek aan de Expo bijzonder interessant. Je kan ofwel opteren om paviljoenen die je selecteert op basis van het land ofwel op basis van het thema zoals mobiliteit, duurzaamheid en opportuniteit. Keuze genoeg.

Expo 2020 Dubai

Iconische plaatsen in Dubai

Uiteraard kan je kiezen om een bezoek te brengen aan de Expo 2020 Dubai voor 1 dag of meerdere dagen. Maar daarnaast kan je uiteraard ook wat sightseeing doen in Dubai. Keuze genoeg trouwens aan iconische plaatsen waar je dan natuurlijk prachtige foto’s kan maken.

Ik geef je graag mee wat wij zoal op onze planning hadden.

Bluewater Island

Bluewater Island

Persoonlijk vind ik deze buurt bijzonder leuk. Zo heb je ondermeer op Bluewater Island het reuzenrad Al Ain staan dat recent geopend is. Maar je hebt er natuurlijk een prachtig zicht vanop Jumeirah Beach Residences. Een leuke beurt waar diverse hotels zelfs een privé strand hebben. Maar daarnaast is de buurt zelf ook levendig. Wie graag ’s avonds nog eens gaat flaneren langs heen de winkels is hier aan het juiste adres. Maar via de voetgangersbrug kan je eenvoudig Bluewater Island bereiken of je neemt er gewoon de taxi.

The Pointe

The Pointe

Een andere iconisch plaats is The Pointe. Dit is een gezellige buurt met talrijke restaurants en natuurlijk een mooi uitzicht op het Atlantis The Palm hotel. Ook ’s avonds is deze buurt uiterst gezellig. In de toekomst zal The Pointe ook bereikbaar zijn via de monorail die vertrekt vanop het begin vanop The Palm Island en helemaal gaat tot aan het Atlantis The Palm hotel en het waterpark Aquaventure.

Zuma, Japans restaurant met stijl

Het is nu al de 2de maal dat wij gingen lunchen in Zuma. Wij zijn alvast fan van dit heerlijke restaurant. Uiteraard moet je er op voorhand reserveren. Maar wie houdt van culinair Japans eten in een stijlvolle omgeving is hier alvast aan het juiste adres. Tijdens de week hebben ze er trouwens een business lunch waarbij je diverse gerechten kan proeven aan een scherpe prijs. Daarnaast is het restaurant ook bijzonder kindvriendelijk. Ook al bieden ze geen kindermenu aan, maken ze graag een gerecht à la carte klaar voor jouw kroost. Fantastisch toch?

Al Seef Dubai

Al Seef, Dubai

Deze wijk ziet er bijzonder oud uit maar is vooral bijzonder gezellig. Gelegen aan het water kan je er heerlijk wandelen. Je vind er best wel wat leuke restaurants maar ook winkeltjes met souvenirtjes enzo. En dit volledig geïntegreerd in de stijl van deze wijk.

Daarnaast vind je hier ook het Dubai museum, zeker eens de moeite waard om te bezoeken net als de nauwe straatjes errond. Van hieruit kan je dan gemakkelijk de abra nemen naar de goud- en de kruidensoek.

Dubai Creek Harbour

Dubai Creek Harbour

Als je al een fan bent van social media heb je vast wel al eens een foto van deze iconische plaats zien voorbijkomen. Wij waren er toevallig zo rond zonsondergang. En heb je uiteraard prachtige uitzichten op de skyline van Dubai.

Dat was ook te merken een de talrijke fotografen die op zoek waren naar de ideale plaats om een topfoto te maken van deze prachtige locatie met een geweldig uitzicht.

Bombay Brasserie at Taj Dubai

Bombay Brasserie

Het hoeft uiteraard niet gezegd te worden. Als er één keuken zeer aanwezig is in Dubai dan is het uiteraard de Indische keuken. Je vindt er natuurlijk diverse soorten restaurants en stijlen. Van modern tot traditioneel.

Ondertussen hebben we al diverse Indische restaurants in Dubai uitgetest maar deze is toch zeker één van mijn topfavorieten. En dus sloten we onze dag af met een heerlijk Indisch diner in restaurant Bombay Brasserie van het Taj Dubai hotel.

Voor wat shisha en een drankje gingen we naar het Tree House. De ideale afsluiter van een geweldige dag.

Voor meer inspiratie neem gerust een kijkje op onze website of neem contact met ons op als je reisplannen hebt om naar de Expo 2020 Dubai te gaan en zoveel meer te ontdekken. Benieuwd naar onze favoriete hotels in Dubai? 

Subhadra Van Loo

Subhadra
Specialist Reizen Dubai

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier – https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/