Als de eerste zonnestralen door mijn raam schijnen en reflecteren op het scherm van mijn laptop. Kan ik het uiteraard niet langer ontkennen. Het eerste gevoel aan de lente is er. En dan dwalen mijn gedachten af bij het denken aan al die nieuwe reisplannen die in mijn hoofd zitten.

En ja natuurlijk weet ik wel, dat het officieel nog geen lente is. Maar het lentegevoel kondigt een nieuw hoofdstuk aan. En dat is voor mij het moment om nieuwe reisplannen te maken. Dus waarom zou ik nog langer wachten? Precies, tijd om een ​​nieuw verhaal te delen.

Het plezier van reizen

Als je van reizen houdt, weet je ongetwijfeld waar ik het over heb. Het kan zijn dat je de afgelopen jaren niet veel hebt kunnen reizen. Maar ik garandeer je, de liefde voor reizen was nooit weg. Eens een reiziger, altijd een reiziger.

Kijk, als reisprofessional heb ik de kans om vaak te reizen. Maar eerlijk gezegd voelt het meer als een voorrecht. Ik werd er me nog eens bewust van tijdens de pandemie. Ik herinner me nog een gesprek met een Indiër, pakweg 15 jaar geleden.

Die zei mij toen al “Subhadra, jij hebt al meer gezien van ons land, dan ik ooit zal doen. En dat gesprek is eigenlijk altijd blijven hangen. Want het laat ook zien dat we reizen helemaal niet als vanzelfsprekend moeten beschouwen. Dat reizen niet voor iedereen even vanzelfsprekend is, ook al is het in eigen land.

Terug naar het plannen van jouw volgende reis

Reizen is een avontuur. Het gaat uiteraard niet alleen om het maken van de reis zelf. Maar uiteraard beleef je ook plezier aan het zorgvuldig voorbereiden van je reis. Sommige reizigers plannen hun reis zelfs al 11 maanden vooruit. Nu kan je denken, dat aftellen zal dan wel zeer lang duren. Maar wanneer het wachten zo lang duurt, voelt de beloning nog 100 maal beter aan.

En dat geluk begint al als ik een gesprek heb met de reizigers die voor me zitten. Terwijl ik hen vertel over mijn persoonlijke reiservaringen naar één van mijn favoriete bestemmingen. Want mijn doel is om jou net zo enthousiast te maken over de reis die je gaat maken als ik ben. En wanneer ik zie dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt, wel dat maakt mij ook gelukkig.

Want als je gepassioneerd bent in wat je doet dan wil je dat gevoel gewoon delen. Maar het leuke aan mijn werk is dat ik zo creatief kan zijn. En ik krijg vaak zeer bijzonder en unieke verzoeken van reizigers. Maar net dat out-of-the-box denken dat bij mijn werk hoort maakt het net zo boeiend. En dat maakt de reiservaring voor elke reiziger ook zo plezant. Nooit een saai moment als je in het toerisme werkt.

Wanneer je begint met aftellen

Dus als alle reservaties gemaakt zijn, kan het aftellen echt beginnen. Ik moet toegeven dat ik zo vaak op reis was, dat het bijna een gewoonte was. Ik neem vaker het vliegtuig naar een exotische bestemming dan dat ik met de trein in Europa reis.

En alhoewel ik het gevoel had, dat ik bijna vergeten was, hoe het voelt om zo uit te kijken naar een nieuw reisavontuur. Hoe het voelde om af te tellen naar een nieuwe reis en me voor te bereiden. Is dat gevoel nooit helemaal weg geweest. En om eerlijk te zijn. Ik voel me echt weer super gelukkig. Reizen. Ontdekken. Verkennen. De wereld. Ik voel echt wel weer het plezier van het reizen.

En net daarom is de timing wel ideaal. Nu de lente in aantocht is. Dit is nu eenmaal het seizoen om het oude los te laten en een nieuw project te starten. Om aan een nieuw avontuur te beginnen.

Dat avontuur van mij wacht, maar wanneer ga jij je volgende reis plannen én weer plezier beleven aan jouw reisavontuur?

 

Subhadra

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/