Eindelijk terug naar Kerala!

De titel zegt het al. Eindelijk terug naar Kerala. Nadat ik tijdens mijn reis naar Kerala, eind 2019 had ontdekt dat mijn roots in India verbonden waren met Kerala, wilde ik uiteraard graag zo snel mogelijk terug om meer van deze prachtige regio te ontdekken. Maar toen kwam de pandemie en werden al mijn reisplannen uitgesteld. Niet een maal maar vele malen.

Pas in maart 2022 kon ik terugkeren naar de regio die ik mijn thuis in India mag noemen. Onnodig te zeggen dat het wachten echt wel lang was. Maar het was het wachten zeker waard. En toen ik er eenmaal terug was, voelde het niet eens aan alsof het 2 jaar geleden was. Het had evengoed 2 maanden geleden kunnen zijn. Thuiskomen in Kerala voelde nog net hetzelfde aan, zelfs na zo’n lange pauze.

Ik geloof ook echt dat je dit zo aanvoelt. De plek waar je je thuis voelt, zal altijd aanvoelen als thuis. Het maakt eigenlijk niet uit hoeveel tijd er tussen je volgende bezoek zit.

Geïnspireerd worden

Mijn doel is altijd geweest om reizigers te inspireren. Ik vertel mijn reizigers met Indische roots dan ook steeds dat een reis naar India met geen enkele andere vakantie te vergelijken is. Aangezien je altijd die bijzondere band zal hebben met het land waar je roots te vinden zijn.

Het is moeilijk om uit te leggen. Maar ook al heb ik niet lang in India gewoond, ik zal deze reis- ervaringen naar mijn geboorteland altijd vanuit een ander perspectief bekijken. Waar ik ook woon, India zal altijd deel uitmaken van mijn plek die mijn thuis wordt genoemd.

Ook tijdens deze reis heb ik met heel veel mensen gesproken. Leuke, boeiende ontmoetingen gehad én heel wat inspirerende gesprekken kunnen voeren. Ik kon de energie echt voelen. En ik was vaak verbaasd. Met zoveel nieuwe kansen die mijn pad kruisen. Maar het is ook leuk om de dingen nu echt in beweging te zien komen.

Want ik heb de afgelopen jaren best veel ideeën gehad maar eigenlijk weinig kunnen uitvoeren omwille van de vele beperkingen. Het is best wel een uitdaging geweest om innovatief te blijven terwijl ik best wel gefrustreerd was door de te lange stilstand. Maar ik bleef gewoon doorgaan, want op een bepaald moment komt er toch weer beweging. Wat ik veel nodig heb gehad was vooral veel geduld.

De behoefte aan wat me-time

Kijk Ik hou heel veel van mijn familie en natuurlijk heb ik ze enorm gemist tijdens mijn reis doorheen Kerala. Maar deze reis gaf me de mogelijkheid om even los te koppelen van de dagdagelijkse routine. En net dat brengt terug ruimte. En wanneer we ruimte creëren, maken we plaats vrij voor nieuwe opportuniteiten en nieuwe ideeën.

En tegelijkertijd gaf het me ook de tijd om na te denken over mijn leven. Wat zijn de dingen die ik wil veranderen? Welke richting wil ik uit gaan? Wat wil ik nog meer bereiken. En als we druk zijn met onze dagelijkse activiteiten, is het soms moeilijk om onze geest tot rust te brengen. Om ruimte te creëren om inspiratie op te doen. Hoewel ik anderen inspireer, voelde deze reis nu aan al een moment van inspiratie voor mezelf. En Kerala is daarvoor een bijzonder geschikte plaats.

Ik blijf zeker af en toe alleen reizen. Niet te vaak en niet te lang. Balans is altijd nodig in het leven. Maar als ik zie wat het me heeft gebracht, hoe het me helpt groeien. Kan ik het jullie alleen maar aanraden.

Reizen die je leven veranderen

We hebben allemaal van die momenten in ons leven. Je kent ze wel, diegene waarvan je weet dat ze een ongekende verandering in je leven gaan brengen. Voorgoed. En dat kan natuurlijk op heel wat gebieden in je leven zijn. Maar ik heb het gevoel dat dit moment mijn carrière voorgoed zal veranderen.

Dit was eigenlijk het extra zetje dat ik nodig had. Om verder te gaan met mijn visie. Het is natuurlijk niet zo dat ik plots de identiteit van mijn bedrijf wil veranderen. Het was eerder een bevestiging om mijn intuïtie te volgen. En zelfs meer nog, om een stapje verder te gaan. En ik denk dat ik nu pas voluit durf te gaan voor de visie die ik al zo lang heb voor mijn bedrijf.

Om mijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het voelt aan als een extra aanmoediging om door te gaan met dit geweldige project. En na zo’n periode van 2 jaar van quasi complete stilstand, was dit precies wat ik nodig had. Nog maar eens het bewijs dat deze reis naar Kerala exact op het juiste moment gekomen is.

Wat bewust reizen toevoegt aan je leven

Reizen gaat natuurlijk niet alleen om de mooie plekken die je bezoekt of de leuke hotels waar je verblijft. Het gaat ook om in je te laten onderdompelen in de lokale cultuur en het ervaren van het land dat je bezoekt. Het contact met de lokale bevolking vind ik erg leuk. Praten met de mensen en naar hun levensverhalen te luisteren. Deze persoonlijke toets draagt uiteraard ook bij aan de reiservaring.

En natuurlijk kan je camera of je gsm vol staan ​​met ontelbare mooie foto’s en video’s. Deze keer, voor mijn reis doorheen Kerala, besloot ik om zoveel mogelijk weg te blijven van sociale media. Het enige wat ik deed was contact houden met mijn gezin én beschikbaar blijven voor klanten in geval van nood.

Ik had daar echt wel nood aan. Want ik voelde dat de afgelopen jaren, omdat ik veel reisde, het tempo erg hoog was en soms vergat ik bijna om echt te genieten van de reiservaring zelf, omdat ik het te druk had met posten op sociale media enzovoort. En daar wilde ik deze keer echt wel verandering in brengen.

Wees niet bang om iets te missen

En om eerlijk te zijn, we hebben soms angst om dingen te missen. Maar ik heb geleerd dat we nooit iets moeten missen. Want wanneer we ruimte creëren, komen er gewone nieuwe dingen in de plaats Zo simpel is het. Dus toen ik terugkeek op mijn reis door Kerala, merkte ik dat het best wel meeviel wat ik dacht gemist te hebben.

Want ik heb echt genoten van mijn reiservaring, voor de volle 100%. Ik heb echt het gevoel dat ik dit keer mijn reis bewust heb ervaren. Want uiteindelijk is die reis in een oogwenk voorbij en is het terug naar de realiteit. En dat zijn we net aan onszelf verplicht om te genieten van elke seconde van zo’n bijzondere ervaring. Gewoon leven in het moment en genieten van het moment zelf.

En nu ik weer thuiskom, kan ik uiteraard met gemak terug gaan naar die oude gewoonten. Maar zoals steeds evolueert het leven. Dus ik wil deze nieuwe gewoonte wel behouden en bewuster gaan leven. Deze reis heeft me op veel manieren veranderd.

Deze reis naar Kerala gaf me eindelijk weer het gevoel van thuis te komen maar bracht ook nieuwe ideeën en inspiratie op mijn pad. En het gaf me de nodige veerkracht om verder te gaan op dit mooie levenspad.

Onderschat nooit de kracht van alleen reizen.

Subhadra in Kerala

Subhadra
Specialist Reizen India

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/