16-daagse Rondreis betoverend Zuid India Kerala & Tamil Nadu

 

16-daagse rondreis waarbij je betoverend Zuid-India Kerala en Tamil Nadu ontdekt

Tijdens deze bijzondere en unieke reis doorheen betoverend Zuid-India Kerala en Tamil Nadu laten we je kennis maken met zowel het prachtige groene Kerala als het culturele verleden van Tamil Nadu. Deze boeiende reis zal ongetwijfeld indruk op jou maken. In Kerala maak je kennis met de typische Kathakali dans, laat je je meevoeren tijdens de boottocht langsheen de backwaters van Kerala. Om je vervolgens te laten onderdompelen in de wereld van de specerijen. Vervolgens nemen we je mee op ontdekking langs de tempels in Tanjore en woon je de avondceremonie bij in Madurai. Om te eindigen aan de gouden stranden van Mahabalipuram. Een bijzonder diverse rondreis die 2 van India’s prachtigste regio’s combineert. Een reis die een onuitwisbare indruk nalaat

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis betoverend Zuid-India Kerala en Tamil Nadu

Laat je meevoeren langs de backwaters van Kerala

Proef van de kruidige curry’s

Ontdek de tempels van Tanjore en Trichy

Ga wandelen in het Periyar National Park

Reisroute rondreis betoverend Zuid-India

Woon de avondceremonie bij in de Meenakshi tempel

 

Reisroute Rondreis betoverend Zuid-India Kerala en Tamil Nadu

Dag 01 Brussel – Kochi

Je vertrekt vanuit Brussel naar Kochi met een tussenstop.

Dag 02 Kochi

s’ Ochtends kom je aan op de luchthaven van Kochi waar een warm onthaal wacht en je naar je hotel gebracht worde. Vrije tijd tot in de late namiddag. ’s Avonds geniet je van een schitterende Kathakali dansvoorstelling, de typische dansstijl van Kerala.
Je overnacht in hotel Malabar House

Dag 03 Kochi

Na het ontbijt start je de dag met een bezoek aan de stad Kochi. Je bezoekt er de belangrijkste bezienswaardigheden in Kochi met o.m. het “Dutch Palace”, Fort Kochi en de Chinese vissersnetten.
Je overnacht in hotel Malabar House

Dag 04 Kochi – Alleppey

‘s Ochtends na het ontbijt vertrek je naar Alleppey, ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Bij aankomst ga je een boord van de boot voor een prachtige cruise langs de backwaters in Kerala. Aan boord van deze boottocht vang je een glimp op van het leven dat zich op de oevers afspeelt. Daarna meer je aan op het Vembanad meer.
Je overnacht aan boord van de woonboot

Dag 05 Alleppey – Kumarakom

Na het ontbijt ga je van boord en reis je verder naar Kumarakom. De rest van de dag geniet je van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Coconut Lagoon

Dag 06 Kumarakom – Thekkady

Na het ontbijt gaat jouw reis verder Thekkady. In de namiddag wandel je langs de specerijen markt.
Je overnacht in hotel Spice Village

Dag 07 Thekkady

s‘ Ochtends vroeg maak je een wandeling in het Periyar National Park, bekend als vogelreservaat maar ook gekend voor zijn tijgerproject. Je maakt er een “jungle wandeling” onder begeleiding van een ervaren gids. In de namiddag bezoek je de kruidentuin waar je o.a. zwarte peper, kardemom, gember en kanneel kan bewonderen.
Je overnacht in hotel Spice Village

Dag 08 Thekkady – Munnar

Na het ontbijt, tijdens de rit naar het schitterende hill station Munnar, gekend voor de theeplantages, geniet je van het prachtige landschap.  In de namiddag bezoek je er het thee museum en de thee fabriek.
Je overnacht er in hotel Windermere

Dag 09 Munnar – Madurai

Na het ontbijt reis je verder naar de tempelstad Madurai. In de namiddag bezoek je de stad Madurai met de prachtige Meenakshi tempel waar je ’s avonds de avond ceremonie bijwoont.
Je overnacht er in hotel Heritage Madurai

Dag 10 Madurai – Chettinad

’s Morgens na het ontbijt zet je jouw reis verder richting Chettinad. Je kan er de prachtige huizen gaan bewonderen en er gaan proeven van de smaakvolle keuken.
Je overnacht er in hotel Visalam

Dag 11 Chettinad – Trichy – Tanjore

Na het ontbijt vertrek je richting Tanjore, de oude hoofdstad van het Cholarijk. Onderweg naar Tanjore maak je nog een stop in Trichy waar je de tempel bezoekt vooraleer je doorreist. In de namiddag breng je een bezoek aan de prachtige Brihadishvara tempel met zijn mooie muurschilderingen.
Je overnacht er in hotel Ideal River View Resort

Dag 12 Tanjore – Kumbakonam – Chidambaram – Pondicherry

Na het ontbijt reis je door naar Pondicherry. Onderweg maak je nog een stop in Kumbakonam waar je de tempel bezoekt. Daarna breng je een bezoek aan de tempel in Chidambaram, ter ere van Shiva Nataraja vooraleer je verder reist naar Pondicherry.
Je overnacht in hotel Palais de Mahe

Dag 13 Pondicherry

‘s Ochtends na het ontbijt start je met het bezoek aan Pondicherry. Zo bezoek je er de Sri Aurobindo Ashram. De rest van de dag ben je vrij.
Je overnacht in hotel Palais De Mahe

Dag 14 Pondicherry – Mahabalipuram

Na het ontbijt vertrek je richting Mahabalipuram. In de namiddags bezoek je er de UNESCA monumenten van Mahabalipuram met onder meer “Arjuna’s Penance” een bas-reliëf van 29 meter lang en maar liefst 7 meter hoog en de 5 Rathas, tempels met boeddhistische invloeden. ’s Avonds geniet je van de prachtige zonsondergang. Je overnacht in hotel Chariot Beach Resort

Dag 15 Mahabalipuram

Ontbijt. Je geniet van een vrije dag aan het mooie strand van Mahabalipuram (geen extra diensten voorzien).
Je overnacht in hotel Chariot Beach Resort

Dag 16 Mahabalipuram – Chennai – Brussel

Ontbijt. Ondertussen geniet je nog van wat vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven van Chennai. Transfer naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel met een tussenstop (er wordt geen overnachting meer voorzien). 

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum