17 – daagse Well-being reis India

Well-being reis India waar je India op een andere manier ontdekt

Dat India de bestemming is voor een well-being reis dat zal je waarschijnlijk niet verbazen. Natuurlijk heb je over heel India heel wat opties om te gaan herbronnen, onthaasten, te ontspannen én tot rust te komen. Uiteraard hebben wij een bijzonder uitgebreid porfolio aan hotels in India én begeleiden we je graag bij het maken van je keuze. Uit ervaring weten we dat onze reizigers graag gaan herbronnen aan het strand. Dus zowel Kerala als Goa beschikken over echte pareltjes van locaties. De welzijnsprogramma’s worden altijd samengesteld op maat én na consultatie met de dokter in het centrum. Dat zorgt ervoor dat jij een uniek programma aangeboden krijgt én de het effect ook zal bijdragen tot jouw persoonlijk welzijn, wat uiteindelijk de bedoeling is van de well-being reis.

 

Reis route Well-being reis India

17-daags programma

Dag 1 – Brussel – Goa of Kochi

Je vertrekt vanuit Brussel naar Goa of Kochi via een tussenstop. Uiteraard is vertrek vanuit een andere luchthaven of met een andere luchtvaartmaatschappij ook steeds mogelijk. Bij aankomst transfer naar het hotel van je keuze.

Dag 2 – Dag 16 – Goa of Kochi

Vandaag start je well-being programma. Geniet er van met volle teugen

Dag 17 – Goa of Kochi – Brussel

Vandaag voorzien we een transfer naar de luchthaven van Goa of Kochi. Je gaat er aan boord van de internationale vlucht van Goa of Kochi naar Brussel met een tussenstop.

Voor je verblijf selecteerden wij alvast deze toplocaties voor jou:

SwaSwara, Gokarna, Goa

Dit prachtige resort is gelegen op Om Beach in Gokarna. Het hotel is dan ook gelegen op een prachtig idyllische locatie en zal je tijdens je verblijf doen wegdromen. Het is de perfecte locatie om je reis naar “het innerlijke” te starten.

SwaSwara kan je allesbehalve een traditionele spa noemen maar het is evenmin een ashram. Het is een heiligdom waar je al je zintuigen tot rust kan brengen. Je verblijf heeft als doel een nieuwe start in je leven te maken. Een 3-weeks programma is ideaal om te starten met jouw transformatie. 

Gezonde voeding is uiteraard een onderdeel tijdens je verblijf. Zo wordt er gekookt met biologisch geteelde groenten uit de naburige boerderij. Net als het aanbod aan groenten en fruit ook de seizoenen volgt. 

Uiteraard biedt het hotel een waaier aan ayurveda behandelingen aan. Van panchakarma kuren tot verjongingskuren. Kan je er terecht voor inspirerend yoga en meditatie sessies die je helpen het evenwicht in lichaam, geest en ziel te vinden.

Maar ook kan je er terecht voor creatieve artistieke lessen zoals schilderen, origami of pottenbakken. Rol je mouwen alvast op en ga aan het werk.

Maar uiteraard kan je er ook gewoon genieten van de prachtige omgeving. Tot rust komen kan op vele manieren. Of kan een combinatie zijn van verschillende manieren. Het is gewoon een kwestie om te vinden wat voor jou het beste past. Evenwicht is de sleutel tot geluk.

Prakriti Shakti, via Kochi

Dat well-being vandaag meer dan ooit aandacht krijgt valt niet te ontkennen. Uiteindelijk hebben we allen baat bij een gezonde en evenwichtige levensstijl, bij een lichaam in balans.

Deze hemelse locatie in de groene heuvels van Panchalimedu opent de deur tot een holistische genezing. Terwijl je geniet van de adembenemende locatie kan je de drukte van het dagdagelijkse leven gewoon achter jou laten. 

Om je op nog 1 ding te focussen: herbronnen, tot rust komen, ontspannen. Noem het zoals je wil. Maar wij horen vaak van onze reizigers dat ze er een jaarlijkse gewoonte van willen maken eens ze van deze ervaring geproefd hebben. Tijd hebben om naar je lichaam te luisteren, het is een onbetaalbaar geschenk die je jezelf kan geven. 

In dit resort kan je onder meer terecht voor holistische kuren voor onder meer diabetes, gewichtsbeheersing, stressvermindering, hoge cholesterol en obesitas.

Natuurlijk biedt het resort ook inspirerende yoga sessies aan op een adembenemende locatie alsook een aangepast dieet op maat van jouw wensen en noden.

Kalari Kovilakom, Palakkad via Kochi

Wie op zoek is naar een authentieke ayurvedische ervaring zal hiervoor zeker terecht kunnen bij Kalari Kovilakom. Zo gaat Kalari Kovilakom het engagement aan om te zorgen voor behandelingen waar mindfulness, bewustzijn en therapie centraal staan.

Kalari Kovilakom is gelegen in Kollangode in het noorden van Kerala. Deze locatie is een 200 jaar oud paleis gelegen in een rustige omgeving. 

Ayurveda gaat erom dat de oorzaak van je gezondheidsproblemen aangepakt worden niet enkel de symptomen. Problemen aanpakken vanuit de basis zorgt voor een beter effect maar ook voor balans op lange termijn. Dit komt uiteraard je algemeen welzijn ten goede.

Met deze therapeutische aanpak werkt ayurveda aan de basis van je persoonlijkheid, gedrag en levensstijl. 

Op vlak van behandelingen kan je in het centrum terecht voor onder meer een complete detox kuur, stress management, gewichtsbeheersing en verbeteren van de immuniteit. Hou er wel rekening mee om de effecten te voelen van de behandelingen dat je mag rekenen op een verblijf van 2 à 3 weken. Afhankelijk van de gekozen behandeling. Deze wordt telkens ter plaatse besproken met de ayurvedische dokter en op maat van jouw wensen en noden aangepast.

Kalari Rasayana, Paravoor, Thiruvanthapuram 

Dit prachtige resort Kalari Rasayana is gelegen in het lokale dorpje Paravoor. Niet zover trouwens van waar mijn eigen roots te vinden zijn. Deze regio voelt voor mij altijd aan als thuiskomen. Dus kon ook dit resort niet ontbreken in mijn aanbod.

Dit resort is omgeven met groen, prachtige kokospalmbomen én drijvende mini-eilandjes. Wat ik vooral zelf zalig vind aan deze regio is dat het zon’ tropische paradijselijke uitstraling heeft. Een echte oase om er tot rust te komen. Het geeft nog maar eens aan hoe groot de contrasten in India zijn, wanneer je daar de drukke, hectische steden tegenover zet.

Hier kan je terecht voor de traditionele ayurveda. Toegepast door een toegewijd team zodat jij er terecht kan voor een bijzonder authentieke en intense ervaring. Die je leven zal transformeren.

De ayurvedische therapie wordt uitgevoerd zoals voorgeschreven zoals de Vaidyas (arts) en gepersonaliseerd volgens jouw wensen en noden én volgens je persoonlijke mogelijkheden. 

Uiteraard worden er detox behandelingen voorgeschreven, speciale massages én medicijnen maar ook worden er inspireren yoga en meditatie sessies aan toegevoegd.

En natuurlijk staat voeding centraal bij de Ayurveda. Dus is het ook logisch dat er in de keuken van Kalari Rasayana de nodige aandacht is voor gezonde voeding bereid met biologisch geteelde ingrediënten. 

Elke maaltijd wordt zelfs op maat bereid om te voldoen aan de persoonlijke noden van de gasten. 

Kalari Rasayana beschikt over 22 kamers en een centrum met 11 behandelingsruimtes. 

Natuurlijk is dit programma slechts een inspiratieprogramma. Al onze reizen worden 100% op maat ontworpen.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels.

Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden

Beste reisperiode

Van augustus tot en met maart

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids, 

Niet inbegrepen 

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum