19 – daagse Luxe rondreis Noord-India

  Luxe rondreis waarbij je het noorden van India ontdekt

Het noorden van India, met Rajasthan thuishaven van prachtige forten en paleizen, die je meteen terug katapulteren

naar de tijd van weleer. Thuis van de prachtige Taj Mahal, een adembenemend monument die nog steeds geen

millimeter aan grandeur heeft ingeboet. Met Varanasi, waar je een inkijk krijgt hoe de Hindoes omgaan met het

levenseinde, dat voor hen slechts het begin is. En laat je vooral verbazen door Ranthambore National Park, één van

India’s beste nationale parken, waar alleen een jeepsafari een onuitwisbare indruk zal nalaten.

Kortom een mix van natuur, cultuur en eeuwenoude tradities. Laat je meevoeren door dit prachtig stukje India.

Hoogtepunten tijdens jouw Luxe rondreis Noord-India 

Maak kennis met de metropool Delhi

Laat je verbazen door de imposante Taj Mahal

Ontdek de spirituele stad die Varanasi is

Laat je meeslepen door de kleurenpracht in Rajasthan

 Ga op avontuur tijdens de jeepsafari in Ranthambore

Reisroute: Luxe rondreis Noord-India

Dag 01 Brussel – Delhi

Vandaag vertrek je per internationale vlucht richting Delhi met een tussenstop.

Dag 02 Delhi

Bij aankomst op de internationale luchthaven van Chennai wacht je een warm onthaal van onze lokale vertegenwoordiger. Transfer naar je hotel waar je je kan installeren. In de namiddag bezoek je de hoogtepunten van Old Delhi, het oude stadsgedeelte is een wirwar aan nauwe straatjes en geeft je een inzicht op het leven van de lokale mensen en kan je te voet of per fietsriksja ontdekken.
Je overnacht in hotel The Imperial

Dag 03 Delhi

Na het ontbijt vertrek je vandaag voor een boeiende en interessant bezoek aan het moderne stadsgedeelte dat New Delhi is. Je zal meteen het contrast opmerken met het oude stadsgedeelte. Je bezoekt er de hoogtepunten. In de namiddag geniet je van je vrije tijd in je hotel of kan je gaan shoppen.                                                Je overnacht in hotel The Imperial

Dag 04 Delhi – Varanasi

Vandaag reis je verder richting Varanasi. Deze spirituele stad aan de Ganges zal je ongetwijfeld bijzondere ervaringen bezorgen. Varanasi wordt ook wel de oudste stad van India genoemd. Tijdens je ontdekkingstocht neemt je gids je mee en vertelt je er meer over het leven in Varanasi én langs de oevers van de Ganges. En krijg je een zicht op hoe Hindoes omgaan met de dood, die voor hen slechts het begin is en niet het einde. ’s Avonds woon je de “aarti” of rituelen bij aan de oevers van de Ganges, een zeer bijzondere ervaring.
Je overnacht in hotel Taj Nadesar Palace

Dag 05 Varanasi

’s Ochtends vroeg vertrek je voor een boottocht bij zonsopgang langs de oevers van de Ganges. Je bewondert er vanop de boot het leven aan de overkant. ’s Ochtends vroeg is het al een drukte van jewelste langs de oevers. Maar eens op het water, geniet je van de rust. Laat een offer los in het water en doe een wens. Vervolgens keer je terug naar je het hotel waar je geniet van je ontbijt. In de namiddag maak je een bezoek aan Sarnath, een belangrijke plaats voor de Boeddha. Na het bezoek keer je terug naar je hotel.                                                                       
Je overnacht in hotel Taj Nadesar Palace

Dag 06 Varanasi – Khajuraho

Vandaag brengt de taxi je naar de luchthaven van Varanasi. Bij aankomst ga je aan boord van de binnenlandse vlucht van Varanasi naar Khajuraho. In de namiddag breng je er een bezoek aan de tempels van Khajuraho met prachtige sculpturen.
Je overnacht in hotel The Lalit Temple View Khajuraho

Dag 07 Khajuraho

Nadat je genoten hebt van je ontbijt vertrek je voor het bezoek aan een andere groep tempels. Na het bezoek keer je terug naar je hotel. In de namiddag breng je een bezoek aan het Panna Nationaal Park waar je gevarieerde fauna en flora kan ontdekken.
Je overnacht in hotel The Lalit Temple View Khajuraho

Dag 08 Khajuraho – Agra

Vandaag brengt de taxi je naar het treinstation van Jhansi. Bij aankomst ga je aan boord van de express trein naar Agra. De express treinen in India zijn een comfortabel middel om te reizen en ook altijd een belevenis.
Je overnacht in hotel Oberoi Amarvilas

Dag 09 Agra

Bij zonsopgang breng je een bezoek aan de prachtige Taj Mahal, je brengt er een bezoek aan het gigantische tempelcomplex. Vervolgens keer je terug naar je hotel om er te genieten van het ontbijt. In de namiddag bezoek je het Agra Fort. Na het bezoek keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Oberoi Amarvilas

Dag 10 Agra – Ranthambore

Na het vroege ontbijt reis je door naar Bharatpur. Bij aankomst in Bharatpur ga je aan boord van de trein naar Ranthambore.
Je overnacht in hotel Sujan Sher Bagh

Dag 11 Ranthambore

’s Ochtends en ’s namiddags maak je een jeep safari met een natuurgids door het prachtige nationaal park dat Ranthambore is. Met wat geluk spot je naast vogels, beren, apen of een krokodil misschien ook wel één of meerdere tijgers of een luipaard. Het park biedt een mooi uitzicht en is sowieso steeds een belevenis.                 
Je overnacht in hotel Sujan Sher Bagh

Dag 12 Ranthambore – Jaipur

Na het ontbijt reis je verder naar Jaipur, de Roze stad en ook de hoofdstad van Rajasthan. Bij aankomst krijg je de tijd om je te installeren in je hotel. ’s Avonds bezoek je er de kleurrijke avondmarkt.
Je overnacht in hotel Taj Rambagh Palace

Dag 13 Jaipur

Vandaag bezoek je onder meer het Amber fort, de rit naar boven gaat per jeep. Vanop de top heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Je brengt er een bezoek aan het mooie fort die je een blik geeft op het leven van weleer. Vervolgens bezoek je ook het mooie stadspaleis en de Jantar Mantar, het sterrenkundig observatorium.
Je overnacht in hotel Taj Rambagh Palace

Dag 14 Jaipur – Jodhpur

Vandaag neem je afscheid van Jaipur en reis je verder naar Jodhpur, de Blauwe Stad. Deze boeiende stad ligt in de Thar woestijn en is de 2de grootste stad van Rajasthan. Je geniet er van een vrije namiddag.
Je overnacht in hotel Umaid Bhawan Palace

Dag 15 Jodhpur

Vandaag ga je na het ontbijt op ontdekkingstocht doorheen de Aravalli heuvels, de weg brengt je langs smalle lanen terwijl je onderweg de blauwe geschilderde huizen ontdekt. Je ontdekt er onder meer het Meherangarh Fort, gelegen bovenop de heuvel. ’s Avonds maak je nog een boeiende wandeling door het oude stadsgedeelte van Jodhpur alvorens terug te keren naar je hotel.
Je overnacht in hotel Umaid Bhawan Palace

Dag 16 Jodhpur – Udaipur

Je reist verder van Jodhpur naar Udaipur. De weg brengt je langs kleine dorpjes. Udaipur wordt ook wel de meest romantische stad van India genoemd. Onderweg maak je een stop in Ranakpur waar je een bezoek brengt aan de prachtige Jaïn tempels.
Je overnacht in hotel Oberoi Udaivillas

Dag 17 Udaipur

 Vandaag maak je een wandeling naar het prachtige City Palace. Het complex is bijna 1 km lang en werd gebouwd op de heuveltop. Vanop de top geniet je van een panoramisch uitzicht op het Lake Pichola. ’s Namiddags maak je een boottocht op het Lake Pichola waarbij je een mooi zicht krijgt op de omgeving.
Je overnacht in hotel Oberoi Udaivilas

Dag 18 Udaipur – Delhi

Je geniet van je vrije tijd alvorens je vertrekt naar de luchthaven van Udaipur voor de binnenlandse vlucht naar Delhi. Bij aankomst brengt de taxi je naar je hotel. Je overnacht in hotel Andaz

Dag 19 Delhi – Brussel

Vandaag voorzien we een transfer naar de internationale luchthaven van Delhi. Waar je aan boord gaat van de internationale vlucht van Delhi naar Brussel met een tussenstop.

 

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum