12 – daagse Luxe rondreis Sri Lanka 

Luxe Rondreis waarbij je Sri Lanka ontdekt

Sri Lanka, een prachtig klein maar zo diverse eiland. Tijdens deze rondreis ontdek je een aantal van de mooiste Unesco werelderfgoed sites, maar geniet je ook van de route op weg naar Nuwara Eliya. Verder verken je tijdens een jeepsafari één van de mooiste natuurparken van Sri Lanka, Yala Nationaal Park. Je maakt tijdens je reis ook kennis met de lokale bevolking en haar rituelen én ontdekt er de havenstad Galle met haar koloniaal verleden. Kortom deze rondreis is een boeiende en zeer diverse rondreis waarbij we een evenwichtig programma hebben samengesteld met een vleugje cultuur én natuur. Wie wil kan deze reis verlenging met een strandvakantie.

 

Hoogtepunten tijdens jouw Luxe  rondreis Sri Lanka

√  Ontdek de Unesco Werelderfgoedsites

√  Bewonder de prachtige panorama’s vanop de Leeuwenrots in Sigiriya

√  Wandel doorheen de groene theeplantages in Nuwara Eliya

√  Woon de avondceremonie bij in de Heilige Tempel van de Tand in Kandy

√  Verken de havenstad Galle met haar koloniaal verleden

√  Verleng deze boeiende reis met een adembenemende strandvakantie

 

Reisroute Luxe rondreis Sri Lanka

Dag 01 Brussel – Colombo

Je vertrekt vanuit Brussel richting Sri Lanka met een tussenstop.

Dag 02 Colombo

Bij aankomst in Sri Lanka wacht je een warm onthaal. Je chauffeur brengt je naar je hotel waar je de tijd krijgt om je te installeren. Vandaag geniet je van de culinaire Ceylon ervaring, tijdens deze 7 gangendiner maak je kennis met de lekkere Sri Lankaanse keuken.
Je overnacht in hotel Marino Beach, Colombo.

Dag 03 Colombo – Anuradhapura – Sigiriya

Na het ontbijt start je rondreis in het doorheen het prachtige Sri Lanka, voorheen ook Ceylon genoemd. Je bezoekt er de erfgoed site in Anuradhapura alsook het lokale dorpje.
Je overnacht in hotel Aliya Resort

Dag 04 Sigiriya

Vandaag staat een bezoek aan de imposante Leeuwenrots op je programma. Het beste tijdstip is om te starten voor 7 uur ’s morgens alvorens het te warm wordt. Verder verken je ook de site van Polonnaruwa per fiets, een unieke manier om deze erfgoed site te ontdekken.
Je overnacht in hotel Aliya Resort

Dag 05 Sigiriya

Na een stevig ontbijt starten we de dag met een bezoek aan een pottenbakkerij. Na de lunch maak je een safari door het Minneriya Nationaal Park, één van de mooiste parken van Sri Lanka én de thuis voor wilde beren, apen, en talrijke vogelsoorten.
Je overnacht in hotel Aliya Resort

Dag 06 Sigiriya – Kandy

Vandaag zet je jouw reis verder richting Kandy, de stad van de Tempel van de Heilige Tand waar de relikwie van de Boeddha bewaard wordt. Bij aankomst krijg je de tijd om je hotel te verkennen. ’s Avonds brengen we een bezoek aan de tempel.
Je overnacht in hotel Golden Crown

Dag 07 Kandy – Nuwara Eliya

Na het ontbijt brengt je chauffeur je naar het treinstation van Kandy.  Per trein reis je naar Nanu Oya terwijl je geniet van adembenemende landschap met zijn prachtige mistige bergen en terwijl je onderweg de theeplantages, eucalyptus bossen, en dorpen passeert. Bij aankomst in het station pikt de chauffeur je terug op en brengt je naar Nuwara Eliya. Vervolgens bezoek je de theeplantage en thee fabriek.
Je overnacht in hotel Golden Ridge, Nuwara Eliya

Dag 08 Nuwara Eliya – Yala

Na het ontbijt vertrek je richting Yala. Onderweg maak je een stop voor een bezoek aan Little Adams Peak. In de namiddag geniet je van vrije tijd in je hotel.
Je overnacht in hotel Jetwing, Yala

Dag 09 Yala – Galle

’s Ochtends vroeg vertrek je voor een jeepsafari in het Yala National Park, één van de grootste parken in Sri Lanka met een grote variëteit aan dieren.  Na de jeepsafari reis je door naar de havenstad Galle. Onderweg maak je nog een fotostop bij de steltvissers.
Je overnacht in hotel Le Grand

Dag 10 Galle

vandaag vertrek je op excursie om walvissen te spotten en om het fort van Galle te gaan bezoeken.
Je overnacht in hotel Le Grand

Dag 11 Galle – Colombo

Na het ontbijt check out en transfer naar Colombo. De rest van de dag geniet je van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Shangri-La in Colombo

Dag 12 Colombo – Brussel

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtige eiland dat Sri Lanka is. Je privéchauffeur brengt je naar de luchthaven waar je aan boord gaat van de internationale vlucht naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum