12 – daagse Slow Travel reis Sri Lanka 

Slow travel reis Sri lanka, waarbij je Sri Lanka individueel ontdekt

Sri Lanka, een prachtig klein maar zo diverse eiland. Deze rondreis hebben wij speciaal ontworpen voor reizigers die het één en ander willen zien van het eiland maar dit op een rustiger tempo willen doen. Ons motto is less, is more. Dus ook tijdens deze reis ontdek je Sri Lanka op een unieke manier. Het programma is ideaal voor reizigers die durven én willen doen. We hebben het aantal locaties tijdens de rondreis beperkt. Zo moet je wat minder je koffer inpakken terwijl je toch diverse plaatsen in Sri Lanka kan ontdekken. Je ontdekt er één van de mooiste natuurparken, gaat voor een uitdagende ervaring met de Zip-line en ontdekt er de boeiende onderwaterwereld. Uiteraard kan dit programma steeds aangepast worden aan jouw wensen.

Hoogtepunten tijdens jouw Slow Travel reis Sri Lanka

√  Maak een safari in Yala National park

√  Ga voor een ervaring met de Zip lining

√  Spot walvissen tijdens een bootexcursie

√  Ga snorkelen 

√  Geniet van de rust aan het strand

 

Reisroute Slow Travel reis Sri Lanka

Dag 01: Brussel – Colombo

Je vertrekt vanuit Brussel naar Colombo met een tussenstop.

Dag 02: Colombo – Yala

Aankomst op de luchthaven van Colombo. Bij aankomst op de luchthaven van Colombo wacht je een warm onthaal door onze partner ter plaats. Vervolgens naar Yala. Bij aankomst geniet je  van vrije tijd in je hotel. Je overnacht in Mahoora Camp Yala

Dag 03: Yala National Park

Vandaag na het ontbijt transfer naar het Yala National Park voor een boeiende safari (duur 4 uur). Het park is vooral bekend omwille van zijn luipaarden maar uiteraard kan je hier ook ander diersoorten bewonderen waaronder diverse vogelsoorten en reptielen. Na de safari keer je terug naar je hotel. Vrije tijd.
Je overnacht in Mahoora Camp Yala

Dag 04: Yala National Parc – Ella

Vandaag reis je verder richting Ella. Onderweg maak je een stop voor een bezoek aan de Ravana watervallen. Bij aankomst geniet je van vrije tijd in je hotel.
Je overnacht in hotel 98 Acres Resort & Spa, Ella

Dag 05: Ella

Vandaag staat er een boeiende dag gepland met onder meer Zip Lining (duur 1 uur). De zip-line strekt zich uit over een halve kilometer. En bied je een prachtig zicht over de heuvels op dit unieke eiland. Vervolgens maak je een fotostop aan de Nine Arch Bridge, deze iconische brug werd gebouwd in 1921. Na het bezoek keer je terug naar je hotel. Je overnacht in hotel 98 Acres Resort & Spa, Ella

Dag 06: Ella – Passikudah

Vandaag reis je verder van Ella naar Passikudah. Bij aankomst geniet je van vrije tijd aan het strand. Passikudah is een kleine kuststad gelegen in het oosten van Sri Lanka. En staat bekend voor zijn gouden baai en ondiep water waardoor je tot ver in zee kan waden. Passikudah is echt een idyllische locatie en beschermd door een rif. Waardoor de kustlijn er veilig en rustig is. Het rif herbergt prachtige koraalformaties en vissen die je kan bewonderen tijdens het snorkelen.
Je overnacht in hotel Anantaya resort & spa Passikaduh

Dag 07: Passikudah

Vandaag geniet je van een vrije dag aan het strand. Je kan onder meer kiezen voor een excursie om met wat geluk walvissen te gaan spotten. De rit van Passikudah duurt ongeveer 2,5 uur enkele reis. Je overnacht in hotel Anantaya resort & spa Passikaduh

Dag 08: Passikudah

Vandaag geniet je van een vrije dag aan het strand. Geniet van de wellness faciliteiten in het hotel of gewoon van het zalige niets doen.  
Je overnacht in hotel Anantaya resort & spa Passikaduh

Dag 09: Passikudah

Vandaag geniet je van een vrije dag aan het strand. Bezoek een lokale markt of geniet van een snorkelen of  cruise bij zonsondergang.
Je overnacht in hotel Anantaya resort & spa Passikaduh

Dag 10: Passikudah

Vandaag geniet je nog van een laatste vrije dag aan het strand.
Je overnacht in hotel Anantaya resort & spa Passikaduh

Dag 11: Passikudah – Colombo – Brussel

Vandaag neem je afscheid van het prachtige Sri Lanka. Transfer naar de internationale luchthaven van Colombo waar je aan boord gaat van de vlucht naar Brussel met een tussenstop.

Dag 12: Brussel

Aankomst in Brussel

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels.

Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden

Beste reisperiode

Van januari tot december

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum