15 – daagse rondreis rondreis Ondek Sri Lanka

Rondreis waarbij je Sri Lanka ontdekt

Sri Lanka, een prachtig klein maar zo diverse eiland. Tijdens deze rondreis ontdek je een aantal van de mooiste Unesco werelderfgoed sites, nemen we je mee op ontdekking in het olifantenweeshuis maar geniet je ook aan boord van het uitzicht op de trein naar Nuwara Eliya. Verder verken je tijdens een jeepsafari één van de mooiste natuurparken van Sri Lanka, Yala Nationaal Park. Maak er kennis met de lokale bevolking en rituelen. Kortom een boeiende en zeer diverse rondreis waarbij we een evenwichtig programma hebben samengesteld met cultuur, natuur en op het einde van de reis kan je tot rust komen aan het mooie strand

 

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Ontdek Sri Lanka

√  Bewonder het dagelijkse ritueel van de olifanten in het olifantenweeshuis in Pinnawela

√  Vergaap je aan de prachtige Unesco werelderfgoed sites

√  Ga op ontdekking in de kruidentuin in Matale

√  Laat je verrassen door het adembenemende uitzicht tijdens de treinrit naar Nuwara Eliya

√  Laat je verbazen tijdens de jeepsafari door het adembenemende Yala National Park

 

Reisroute Ontdek Sri Lanka

Dag 01 Brussel – Colombo

Je vertrekt vanuit Brussel richting Sri Lanka met een tussenstop.

Dag 02 Colombo – Negombo

Bij aankomst in Sri Lanka wacht je een warm onthaal. Je chauffeur brengt je naar je hotel in Waikkal.
Je overnacht in Suriya Luxury Resort, Waikkal.

Dag 03 Negombo – Pinnawela – Anuradhapura

Na het ontbijt vertrek naar Anuradhapura met onderweg bezoek aan het Pinnawela olifanten weeshuis. Vervolgens reis je door naar Anuradhapura.
Je overnacht in hotel Palm Garden Village, Anuradhapura

Dag 04 Anuradhapura – Dambulla

Vandaag breng je een bezoek aan de Anuradhapura Heritage site. In de namiddag reis je door naar Dambulla voor een bezoek aan de rotstempel. Vervolgens brengt je chauffeur je naar jet hotel.
Je overnacht in hotel Amaya Lake, Dambulla

Dag 05 Dambulla – Polonnaruwa – Sigiriya – Dambulla

Deze boeiende excursie die vandaag op je programma staat zal je vast en zeker weten te bekoren. Na het ontbijt vertrek je eerst richting Polonnaruwa. Eerst breng je een bezoek aan deze interessante site per fiets. Vervolgens reis je verder naar het dorpje Sigiriya. Vergeet zeker niet om te proeven van de traditionele snacks. Na het bezoek keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Amaya Lake, Dambulla

Dag 06 Dambulla – Sigiriya – Kandy

Vandaag gaat na het ontbijt je reis verder richting Kandy. het ontbijt vertrek je richting Kandy. Onderweg maak je een stop voor het bezoek aan de Sigiriya rots. Eenmaal boven geniet je van het fantastische uitzicht op de top. Verder bezoek je ook de “spice garden” in Matale. In krijg je inzicht in de talrijke specerijen die gebruikt worden in de rijkelijke Sri Lankaanse keuken. ’s Avonds breng je nog een bezoek aan de culturele dansshow en bezoek je Sri Dalada Maligawa, de tempel van de Tand van de Boeddha.
Je overnacht in hotel Amaya Hills, Kandy

Dag 07 Kandy

Een bezoek aan de charmante stad Kandy staat vandaag op jouw programma, waar je onder meer de botanische tuinen bezoekt.
Je overnacht in hotel Amaya Hills, Kandy

Dag 08 Kandy – Nuwara Eliya

Na het ontbijt brengt je chauffeur je naar het treinstation van Kandy.  Per trein reis je naar Nanu Oya terwijl je geniet van adembenemende landschap met zijn prachtige mistige bergen en terwijl je onderweg de theeplantages, eucalyptus bossen, en dorpen passeert. Bij aankomst in het station pikt de chauffeur je terug op en brengt je naar Nuwara Eliya. Vervolgens bezoek je de theeplantage en thee fabriek.
Je overnacht in hotel Black Pool, Nuwara Eliya

Dag 09 Nuwara Eliya

Vrije tijd in je hotel of de mogelijkheid om Nuwara Eliya op eigen tempo te bezoeken (geen diensten gereserveerd).
Je overnacht in hotel Black Pool, Nuwara Eliya

Dag 10 Nuwara Eliya – Yala

Na het ontbijt vertrek je richting Yala. In de namiddag geniet je van vrije tijd in je hotel.
Je overnacht in hotel Cinnamon Wild, Yala

Dag 11 Yala – Hikkaduwa

’s Ochtends vroeg vertrek je voor een jeepsafari in het Yala National Park, één van de grootste parken in Sri Lanka met een grote variëteit aan dieren.  Een ontbijtpakket wordt voorzien. Om 12h00 check-out in je hotel en transfer naar Hikkaduwa. Rest van de dag vrij.
Je overnacht in hotel Hikka Tranz by Cinnamon, Hikkaduwa

Dag 12 Hikkaduwa

s Ochtends vroeg transfer naar Mirissa, één van de kustplaatsen die gekend staat in Sri Lanka om walvissen te spotten (niet gegarandeerd). Na de tour keer je terug naar het hotel waar je kan genieten van wat vrije tijd.
Je overnacht in hotel Hikka Tranz by Cinnamon.

Dag 13 Hikkaduwa

Vrije dag aan het strand (geen diensten gereserveerd.
Je overnacht in hotel Hikka Tranz by Cinnamon.

Dag 14 Hikkaduwa – Colombo Na het ontbijt check out en transfer naar Colombo. Check-in in hotel Mirage in Colombo. Je geniet nog van het diner in het hotel. Transfer voor de terugvlucht naar België, tijdstip afhankelijk van het vertrekuur van de vlucht.

Dag 15 Colombo – Brussel Je gaat aan boord van de internationale vlucht naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum