15 – daagse charme rondreis Sri Lanka

  Charme rondreis waarbij je Sri Lanka ontdekt

Tijdens deze reis ontdek je Sri Lanka in alle comfort. Je zal je verbazen over dit prachtige kleine maar oh zo gevarieerd eiland. Sri Lanka wordt niet voor niets de parel in de Indische Oceaan genoemd. Dit mooie eiland zal je verrassen met haar talrijke Unesco werelderfgoed sites, diversiteit in fauna &flora. 
Tijdens je reis vang je ongetwijfeld een glimp of van haar vriendelijke bevolking, haar eeuwenoude cultuur en koloniale verleden. Reis naar Sri Lanka en je zal terug komen met bijzondere herinneringen.

 

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Charmant Sri Lanka

√  Vergaap je aan de prachtige Unesco werelderfgoed sites

√  ontdek het leven van de locals

√  Laat je verbazen tijdens de jeepsafari door de adembenemende nationale parken

√  Maak kennis met de lokale keuken van Sri Lanka

√  Logeer in luxueuze accommodaties

Reisroute Rondreis Charmant Sri Lanka

Dag 01 Brussel – Colombo

Je vertrekt vanuit Brussel naar de luchthaven van Colombo met een tussenstop.

Dag 02 Colombo – Makandura

Bij aankomst word je opgehaald door de vertegenwoordiger en brengt onze chauffeur je naar je hotel in Makandura op zo’n 45 minuten rijden van de luchthaven.
Je overnacht in hotel The Notory’s House in Makandura

Dag 03  Makandura – Dabadeniya – Makandura

Vandaag start je de dag met je ontbijt in je hotel. Vervolgens vertrek je voor de excursie naar Dabadeniya. De ruïnes brengen herinneringen naar boven van de stad, als 3de hoofdstad van Sri Lanka na Anuradhapura en Polonoruwa. Het fort is een verborgen parel gelegen op een rots, vanwaar je geniet van het prachtig panoramisch uitzicht op het platteland. Daarnaast tref je in de stad ook het de tempel aan waar vroeger de Heilige Tand van de Boeddha bewaard werd. ’s Middags geniet je van een lokale lunch. Vervolgens keer je terug naar je hotel. Vanuit je hotel kan je kiezen voor een prachtige route waarbij je geniet van een het mooie landschap onderweg.
Je overnacht in hotel The Notory’s House in Makandura

Dag 04 Makundra – Sigiriya

Vandaag reis je van Makundra naar Sigiriya. De rit brengt je na zo’n 4 uur op je bestemming. Bij aankomst check je in in je hotel en geniet je van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Water Garden, Sigiriya

Dag 05 Sigiriya – Dambulla – Anuradhapura

Ondertussen gaat je reis verder langsheen het culturele verleden van Sri Lanka. Zo start je vandaag met het bezoek aan de tempels van Dambulla met maar liefst meer dan 153 Boeddha beelden en tevens een belangrijke plaats voor boeddhistische pelgrims van over de hele wereld. Je zet je reis verder naar Anuradhapura, ooit het koninkrijk van de het oude Ceylon. Deze historische stad zal je verbazen met haar fort, tuinen en tempels. Je kan er zelf ook een offer brengen in de tempel voor de Boeddha.
Je overnacht in hotel Water Garden, Sigiriya

Dag 06 Sigirya -Habarana – Gal Oyal

Vandaag staat een bezoek aan de Sigiriya rots op je programma. Na de steile klim geniet je van het prachtige uitzicht op de omgeving. Vervolgens breng je een bezoek aan het dorpje waar je kennis maakt met de lokale gebruiken. Na de lunch volg je een meditatiesessie. Nadat je helemaal zen bent gaat de weg verder naar je hotel. Vervolgens breng je een bezoek aan de Sigiriya rots.
Je overnacht in hotel Gal Oya Lodge

Dag 07 Gal Oya National Park

Vroeg uit de veren om een unieke jeepsafari te gaan maken in het Gal Oya Nationaal park. Tijdens de jeepsafari voorzien we ook een lokale lunch. Dit nationale park ligt buiten de toeristische paden en is ook nog ietwat mysterieus voor de locals. Omdat dit nationale park in de regio ligt die voorheen afgesloten was in het toerisme is het nog een ongerepte bestemming. Maar zeker één van de beste nationale parken van Sri Lanka. Met wat geluk kan je er beren en luipaarden spotten maar evengoed tref je er de Aziatische olifant of diverse vogelsoorten aan.
Je overnacht in hotel Gal Oya Lodge

Dag 08 Gal Oya – Ella – Koslanda

Na de mooie jeepsafari van gisteren ga je vandaag op ontdekking door het nationaal park per boot. Je krijgt een prachtig zicht op de flora en fauna vanop het water. Vervolgens breng je ook een bezoek aan de “Nine Arche brug ook de “bridge in the sky” genoemd én één van de beste voorbeelden van het koloniaal verleden. Tot slot bezoek je ook Lipton’s Seat, deze plaats was de favoriete locatie voor Sir Thomas Lipton.
Je overnacht in hotel Living Heritage Koslanda, Koslanda

Dag 09 Koslanda

Vandaag hebben we 2 bijzondere activiteiten voor jou op het programma staan. Zo geniet je van je picknick lunch bij de waterval. Na deze leuke ervaring volg je een kookworkshop en krijg je inzicht in de lokale keuken én specerijen van de overheerlijke Sri Lankaanse keuken.
Je overnacht in hotel Living Heritage Koslanda, Koslanda

Dag 10 Koslanda – Yala

Ondertussen gaat je reis verder doorheen het prachtige land dat Sri Lanka is en reis je vandaag door naar het Yala Nationaal Park. Bij aankomst installeer je je in het hotel om vervolgens in de namiddag een jeepsafari te maken. Dit park is gekend voor zijn grote getallen olifanten, luipaarden, herten, krokodillen en vele andere dieren.
Je overnacht in Leopard Trails, Yala

Dag 11 Yala – Galle

Vandaag staat een 2de jeepsafari op het programma in het Yala National Park. Na de jeepsafari reis je door naar de stad Galle. Je vindt er nog een waaier aan restanten van het Nederlandse koloniale verleden. Galle was een belangrijke handelsstad.
Je overnacht in hotel Fort Printer

Dag 12 Galle

Vrije dag in Galle.  
Je overnacht in hotel Fort Printer

Dag 13 Galle – Colombo

Na het ontbijt reis je verder naar Colombo. Bij aankomst check je in, in je hotel. Om vervolgens op city tour in Colombo te gaan. Deze bruisende stad die ook de hoofdstad van Sri Lanka is, zal je vast verbazen.
Je overnacht in hotel Maniymapathy, Colombo

Dag 14 Colombo – Negombo – Colombo

Vandaag start je de dag met een excursie naar Negombo. Zo maak je er een boottocht op de lagune en ontdek je er de mangrove die de woonplaats is voor diverse vogelsoorten. Vervolgens volg je ook de specerijenroute van de handelaars van weleer en ontdek je de lokale vissers én hun activiteiten.
Je overnacht in hotel Maniymapathy, Colombo

Dag 15 Colombo – Brussels

Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven voor de internationale vlucht naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum