16 – daagse rondreis rondreis Uniek Sri Lanka

Rondreis waarbij je uniek Sri Lanka  ontdekt

Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan. Wat een prachtig en klein maar zo divers eiland. Deze rondreis is ideaal voor wie graag een combinatiereis wil maken doorheen dit prachtige eiland. Je maakt er kennis met de vriendelijke bevolking en gaat er op verkenning doorheen de prachtige Unesco Werelderfgoed sites. Je leert er Sri Lankaans koken en flaneert er door een charmant dorpje en maakt er kennis met de lokale stam. Tot slot kan je op het einde van de rondreis gaan uitrusten aan de mooie stranden.

 

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Uniek Sri Lanka

√  Ga olifanten en luipaarden spotten in de prachtige natuurparken

√  Maak kennis met de lokale keuken én leer Sri Lankaans koken

√  Flaneer langs het lokale dorpje én ontmoet er de lokale stam

√  Ontdek de prachtige site Polonnaruwa per fiets

√  Ga uitrusten aan het prachtige strand

 

Reisroute uniek Sri Lanka

Dag 01 Brussel – Colombo

Je vertrekt vanuit Brussel richting Sri Lanka met een tussenstop.

Dag 02 Colombo – Makandura

Bij aankomst in Sri Lanka wacht je een warm onthaal. Je chauffeur brengt je naar je hotel in Makandura waar je geniet van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel The Notary’s House, Makandura

Dag 03 Makandura

Na het ontbijt breng je een bezoek aan het dorpje in de omgeving van je hotel. Je kan het dorp onder meer per fiets gaan verkennen op je eigen tempo. Je fiets er onder meer langs de prachtige velden terwijl je geniet van de landelijke omgeving, je maakt er ondertussen kennis met de vriendelijke en lokale bevolking. Vervolgens keer je terug naar het hotel. Eenmaal ter plaatse maak je kennis met de lokale en lekkere Sri Lankaanse keuken aan de hand van een boeiende kookworkshop.
Je overnacht in hotel The Notary’s House, Makandura

Dag 04 Makandura – Wilpattu

Vandaag reis je verder naar het Wilpattu nationaal park. Bij aankomst krijg je de tijd om je hotel te verkennen. Vervolgens bezoek je het park om er een boeiende safari te maken. Het park staat bekend als thuishaven voor het grootste aantal luipaarden in Sri Lanka. Maar ook beren, olifanten, herten en apen hebben er hun thuis gevonden.
Je overnacht in hotel Leopard Trails, Wilpattu

Dag 05 Wilpattu – Sigiriya – Minneriya – Sigiriya

Na het ontbijt ga je terug op weg richting Sigiriya, bekende omwille van haar Leeuwenrots. Bij aankomst krijg je de tijd om je hotel te verkennen. In de namiddag brengt je chauffeur je naar het Minneriya Nationaal park voor een jeepsafari. Het park bestaat uit grasland én is de thuishaven voor olifanten, luipaarden, herten en honderden diverse soorten vogels.
Je overnacht in hotel Water Garden, Sigiriya

Dag 06 Sigiriya – Polonnaruwa – Sigiriya

Vandaag is het vroeg uit de veren voor het bezoek aan Sigirya, de Leeuwenrots. Het beste tijdstip om aan de klim te beginnen is voor 7 uur vooraleer het te warm wordt. Eenmaal boven geniet je van het fantastische uitzicht op de top. Na het bezoek in Sigiriya reis je door naar Polonnaruwa, ooit een machtig koninkrijk, herbergt heel wat culturele schatten en geeft bezoekers in inzicht in het cultureel erfgoed van weleer. Je bezoekt deze interessante site per fiets.
Je overnacht in hotel Water Garden, Sigiriya

Dag 07 Sigiriya – Dambulla – Matale – Kandy

Na het ontbijt brengt de chauffeur je richting Kandy. Je eerst stop onderweg staat gepland in Dambullla voor een bezoek aan de rotstempel. De volgende stop maak je in de “spice garden” in Matale. Vervolgens zet je je reis verder richting Kandy. Eenmaal aangekomen verken je je hotel. ’s Avonds breng je een bezoek aan de tempel van Heilige Tand in Kandy, bekend omwille van het relikwie de Boeddha. Na het bezoek keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Kings Pavilion, Kandy

Dag 08 Kandy – Gal Oya

Vandaag reis je verder richting Gal Oya. Bij aankomst krijg je wat tijd om je hotel te verkennen. Eerst bezoek je het lokale dorpje Vaddha. Je maakt er kennis met de lokale stam en hun manier van leven, hun contact met de natuur én hoe ze hun leven spenderen in de jungle van Gal Oya.
Je overnacht in Gal Oya Lodge, Gal Oya

Dag 09 Gal Oya

Geniet van de boeiende bootsafari op het meer van Gal Oya. Tijdens deze boeiende ervaring spot je wilde dieren vanop het water. Het is een unieke manier om kennis te maken met de habitat van de lokale fauna. Met wat geluk kan je misschien wel olifanten bekijken die aan het genieten zijn van hun dagelijks bad.
Je overnacht in Gal Oya Lodge, Gal Oya

Dag 10 Gal Oya – Nuwara Eliya

Vandaag maak je kennis met de groene theeplantages van Sri Lanka. De weg brengt ons langs de groene heuvels van Sri Lanka. Tijdens de rit geniet je van de prachtige uitzichten op je route. De Sri Lankaanse thee is bekend over heel de wereld. Vrouwen getooid in kleurrijke sari’s plukken er de theeblaadjes met de hand. Onderweg maak je een stop voor een bezoek in de theefabriek waar je uitleg krijgt over het productieproces.
Je overnacht in The Oliphant, Nuwara Eliya

Dag 11 Nuwara Eliya – Rathgama

Tijd om afscheid te nemen van het groene Sri Lanka en om je reis verder te zetten richting Rathgama. Bij aankomst in je hotel geniet je van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Aditya Resort

Dag 12 – Dag 15 Rathagama

Je geniet van je vrije tijd in je hotel. Een aantal optionele excursies die kunnen voorzien worden zijn: Mandu rivier safari, Kosgoda schildpadden boerderij, walvissen spotten in Mirissa en bezoek aan de stad Galle.
Je overnacht in hotel Aditya Resort

Dag 16 Rathgama – Colombo

Vandaag neem je afscheid van de parel in de Indische Oceaan, Sri Lanka. Tijd om terug te keren naar de luchthaven van Colombo waar je aan boord gaat van de internationale vlucht naar Brussel met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum