12 – daagse rondreis Betoverend Sri Lanka

Rondreis waarbij je Sri Lanka ontdekt

Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan. Wat een prachtig en klein maar zo divers eiland. Deze rondreis is ideaal voor wie graag een rondreis naar dit prachtige eiland wil maken tijdens onze zomer. Tijdens deze boeiende rondreis nemen we je mee voor een interessante boottocht, beklim je de Leeuwenrots in Sigiriya, ontdek je de Unesco werelderfgoedsite van Polonnaruwa, breng je een bezoek aan de Tempel van de Heilige Tand van de Boeddha, flaneer je langs de groene theeplantages én ga je op verkenning doorheen de havenstad Galle. Kortom een boeiende rondreis met talrijke bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis.

 

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Betoverend Sri Lanka

√  Ontdek het lokale leven aan boord van de oevers tijdens je boottocht

√  Beklim in alle vroegte de Leeuwenrots in Sigiriya

√  Ontdek de prachtige site Polonnaruwa per fiets

√  Breng een bezoek de Tempel van de Heilige Tand van de Boeddha

√  Flaneer langs de groene theeplantages

√  Ga op verkenning in de havenstad Galle

 

Reisroute: rondreis Betoverend Sri Lanka

Dag 01 Brussel – Colombo

Je vertrekt vanuit Brussel richting Sri Lanka met een tussenstop.

Dag 02 Colombo – Waikkal

Bij aankomst in Sri Lanka wacht je een warm onthaal. Je chauffeur brengt je naar je hotel in Waikkal waar je geniet van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Wattura Resort & Spa Waikkal

Dag 03 Waikkal – Sigiriya – Minneriya – Sigiriya

Na het ontbijt maak je een boottocht langs het Hamilton kanaal in de Negombo lagune. Je ontdekt er in de mangrove de lokale habitat van diverse vogelsoorten maar volgt er ook de specerijenroute van de handelaren en maakt kennis met de lokale vissers én hun dagelijkse activiteiten. Na de boottocht reis je verder richting Minneriya nationaal park. Het park bestaat uit grasland én is de thuishaven voor olifanten, luipaarden, herten en honderden diverse soorten vogels. Je maakt er een jeepsafari. Na de jeepsafari keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Water Garden, Sigiriya

Dag 04 Sigiriya – Hiriwadunna – Sigiriya

Vandaag is het vroeg uit de veren voor het bezoek aan Sigiriya, de Leeuwenrots. Je rijdt naar de site per fiets. Het beste tijdstip om aan de klim te beginnen is voor 7 uur vooraleer het te warm wordt. Je Eenmaal boven geniet je van het fantastische uitzicht op de top. Na het bezoek in Sigiriya reis je door naar Hiriwadunna. Vervolgens breng je een bezoek aan het dorpje Hiriwadunna.
Je overnacht in hotel Water Garden, Sigiriya

Dag 05 Sigiriya – Polonnaruwa – Passikudah

Polonnaruwa, ooit een machtig koninkrijk, herbergt heel wat culturele schatten en geeft bezoekers in inzicht in het cultureel erfgoed van weleer. Je bezoekt deze interessante site per fiets. Vervolgens reis je door naar je hotel.
Je overnacht in hotel Karpaha Sands, Passikudah

Dag 06 – Dag 07 Passikudah

Vrije dag om tot rust te komen. Je overnacht in hotel Karpaha Sands, Passikudah

Dag 08 Passikudah – Kandy

Vandaag reis je verder naar Kandy, bekend omwille van de tempel van de Heilige Tand van de Boeddha. ’s Avonds bezoek je de tempel en woon je de avondceremonie bij.
Je overnacht in hotel Elephant Stables, Kandy.

Dag 09 Kandy – Hatton

Vandaag maak je kennis met de groene theeplantages van Sri Lanka. Je reist verder richting Hatton waar je onder meer een bezoek brengt aan de theeplantage. Na het bezoek installeer je je in je hotel.
Je overnacht in hotel Argyle, Hatton

Dag 10 Hatton

Vandaag ontdek je een aantal van de hoogtepunten per tuk tuk. Zo staat onder meer een bezoek aan de Singha Malai Tunnel. Zo breng je een bezoek aan de Singha Malai Tunnel, de langste treintunnel in Sri Lanka is gelegen tussen Hatton en Kotagala, de 60’ brug, één van de bekendste bruggen omgeven door theeplantages, de Devon watervallen, de iconische watervallen in Sri Lanka. Onderweg van Hatton naar Nuwara Eliya heb je een prachtig uitzicht. En bezoek het Mlesna thee kasteel, een prachtig theedomein met adembenemende panorama’s. Tot slot bezoek je ook nog de Sri Muthumariamman tempel, een bekend Hindoe heiligdom in de stad Matale.
Je overnacht in hotel Argyle, Hatton

Dag 11 Hatton – Galle

Vandaag reis je verder richting Galle, de havenstad met haar koloniaal Nederlands verleden. Getuige hiervan is het Nederlands Fort. Galle was ook een belangrijke handelsstad ten tijde van Brits Ceylon. Je maakt er een stadsrondrit.
Je overnacht in hotel Fort Printers, Galle

Dag 12 Galle – Colombo

Vandaag neem je afscheid van het prachtige Sri Lanka. Je privéchauffeur brengt je naar de luchthaven waar je aan boord gaat van de internationale luchthaven van Colombo naar Brussel.

 

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum