16 – daagse rondreis Assam

Rondreis waarbij je Assam ontdekt

Voor deze rondreis combineerden we voor jou een aantal bijzondere plaatsen. Zo nemen we je mee langsheen de prachtige theeplantages en ontdek je één van de mooiste parken in India, Kaziranga National Park. Reis je buiten de platgetreden paden naar Majuli Island en aanschouw je de machgtige Brahmaputra rivier. Je maakt er kennis met de lokale bevolking waar het leven op een rustiger tempo zijn gangetje gaat. Laar je onderdompelen in de boeiende wereld van de natuurpracht in Assam, maak er kennis met de lokale keuken én de gebruiken.

 

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Assam

  Bezoek de bruisende metropool Delhi

√  Verken de prachtige theeplantages in Dibrugarh

√  Bewonder de machtige Brahmaputra rivier

√  Ga op ontdekking in Kaziranga Nationaal Park, één van de prachtigste tijgerreservaten in India

√  Flaneer op één van de lokale markten

√  Maak kennis met het leven in de boeddhistische kloosters

Reisroute rondreis Assam

Dag 01 Brussel – Delhi

Je vertrekt vanuit Brussel naar Delhi met een tussenstop.

Dag 02 Delhi

Aankomst in Delhi. Bij aankomst wacht je een warm onthaal van onze chauffeur die je naar je hotel brengt. Bij aankomst installeer je je in het hotel dicht bij de luchthaven. Je geniet van je vrije tijd.
Je overnacht in hotel Andaz

Dag 03 Delhi – Dibrugarh

Vandaag brengt onze chauffeur je naar de luchthaven waar je aan boord gaat van de binnenlandse vlucht van Delhi naar Dibrugarh. Bij aankomst op de luchthaven word je opgehaald en naar je hotel gebracht waar ja kan genieten van wat vrije tijd. Dibrugarh is dé theestad bij uitstek in India. In de namiddag breng je een bezoek aan een dorpje van theeplukkers en vervolgens bezoek je er ’s avonds de avondmarkt.
Je overnacht in hotel Mancotta Chang Bungalow

Dag 04 Dibrugarh – Namphake – Dibrugarh

Na het ontbijt vertrek voor je voor de excursie naar Namphake. Na ongeveer een uurtje rijden bereik je dit lokale dorpje, dat bekend is omwille van haar prachtig boeddhistisch klooster dat één van de oudste en bekendste kloosters is in Assam. Je wandelt er door het dorp en bekijkt er de traditionele huizen op palen. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je één van de oudste groentemarkten in het dorp. Vervolgens keer je terug naar Dibrugarh.
Je overnacht in hotel Mancotta Chang Bungalow

Dag 05 Dibrugarh – Sivsagar

Na het ontbijt reis je door naar Sivsagar, de oude hoofdstad van het Ahom Koninkrijk. Je brengt er onder meer een bezoek aan de oude paleizen, het observatorium en de Shiva en Vishnu tempel. Vervolgens keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Brahmaputra

Dag 06 Sivsagar – Mon

Op het programma staat vandaag het bezoek aan Mon.  Nadat je de check-point gepaseerd bent van de politie van Nagaland & het Indische leger bereik je de stad Mon. Bij aankomst installeer je je in het hotel.
Je overnacht in hotel Helsa Morung

Dag 07 Mon

Vandaag breng je een bezoek je Longwa Village, dat aan de grens ligt met India en Myanmar. Op zo’n 40 kilometers van Mon. Longwa is één van de grootste dorpen in de streek. Het ene deel van het dorp ligt in India en het andere in Myanmar. De inwoners hebben een dubbele nationaliteit. Tijdens het bezoek aan het dorpje maak je kennis met de lokale ambachten en de cultuur.
Je overnacht in hotel Helsa Morung

Dag 08 Mon – Jorha

Na het ontbijt wacht je een rit richting Jorhat, de laatste hoofdstad van het Ahom rijk. Deze stad zal je vast weten te bekoren met haar prachtige theeplantages. Niet voor niets wordt Jorhat dan ook aanzien als de hoofdstad van de theeplantages. ’s Avonds geniet je van je vrije tijd in je hotel.
Je overnacht in hotel Kaziranga Golf Resort

Dag 09 Jorhat – Majuli – Jorhat

Na het ontbijt gaat de reis verder naar Neemati Ghat waar je de ferry neemt naar Majuli eiland en er de machtige Brahmaputra rivier oversteekt. Het eiland is één van de grootste bewoonde rivier eilanden in de wereld en de bakermat van het Vaishnavism in Assam. De grote Assamese hervormer en heilige, Shankardeva was naar hier gekomen en bouwde er kloosters om de mensen kennis te laten maken met de cultuur en religie. Bij aankomst bezoek je het centrum en maak je kennis met de leefwijze van de monniken. Je geniet er onder meer van de “afternoon tea” en keert per ferry terug naar Jorhat.
Je overnacht in hotel Kaziranga Golf Resort

Dag 10 Jorhat – Kaziranga National Park

Na het ontbijt vertrek je naar het Kaziranga Nationaal Park dat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst staat. Onderweg bezoek je de archeologische site met de ruïnes van Deopahar, met overblijfselen van de prachtige oude tempels en beelden van Vishnu en Shiva. In de namiddag maak je een jeepsafari door het Kaziranga National Park, dat de thuishaven is van onder meer de Indische neushoorn, de wilde Aziatische waterbuffel, het moerashert en de Aziatische olifant. Daarnaast is er ook een aanzienlijke tijgerpopulatie aanwezig in het park.
Je overnacht in Kaziranga Golf Resort

 Dag 11 Kaziranga National Park

’s morgens vroeg vertrek je naar het park voor de safari per olifant.  Na de safari keer je terug naar het hotel om te genieten van het ontbijt. In de voormiddag bezoek je de thee winkels waar je biologische thee kan kopen. Later op de dag keer je terug naar het park voor een open jeep safari.
Je overnacht in Kaziranga Golf Resort

Dag 12 Kaziranga National Park – Tezpur – Nameri National Park

Na het ontbijt reis je door naar Tezpur. De stad wordt ook de de culturele hoofdstad van Assam genoemd en ligt aan de oevers van de Brahmaputra. De naam Tezpur is afgeleid van het Sanskirt “Teza” en betekend bloed. Pura betekend stad. Onderweg geniet u van het mooie uitzicht over de Brahmaputra rivier terwijl u de 3,5km lange Kolia Bhumura brug oversteekt. Bij aankomst in Tezpur, bezoek je het historische Agnigarh, Chitralekha Udyan en de Madhav Bhairab tempel. Na het bezoek reis je verder naar het Nameri Nationaal park.  Je maakt nog een avondwandeling langs de oevers van de Jia Bhorelli rivier.
Je overnacht in hotel Wild Mahseer

 Dag 13 Nameri National Park

Vandaag maak je een boeiende wandeling in de jungle onder begeleiding van de natuurgids die je zal onderdompelen in de wereld van de fauna en flora van dit bijzondere en unieke kamp.
Je overnacht in hotel Wild Mahseer

 Dag 14 Nameri Nationaal Park – Madankamdev – Guwahati

Na het ontbijt vertrek je naar Guwahati, onderweg bezoek je de Mandanamdev tempel, gelegen aan de noordelijke oever van de Brahmaputra en gewijd aan de god Shiva. Madankamdev is beter bekend als het mini Khajuraho, met verschillende erotische beelden.
Je geniet van wat vrije tijd in je hotel. Je overnacht in hotel Vivanta by Taj

Dag 15 Guwahati – Sualkuchi – Hajo – Guwahati

Na het ontbijt vertrek je voor een excursie van een volledig dag naar Sualkuchi.  De stad ligt op zo’n 35 km van Guwahati en is een dorp gekend voor de zijdeweverijen. Je vindt er de beste kwaliteit van de volledige deelstaat. Zo zijn er maar liefst meer dan 17.000 weefgetouwen waar diverse producten van zijde ontworpen worden. Deze producten zijn dan ook bijzonder belangrijk voor de stad. Later op dag breng je nog een bezoek aan het dorpje Hajo, waar je onder meer de Madhab Mandir bezoekt, een tempel die bezocht wordt door Hindoes en Boeddhisten. Vervolgens keer je terug naar je hotel.
Je overnacht in hotel Vivanta by Taj

Dag 16 Guwahati – Delhi – Brussel

Je vertrekt naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht van Guwahati naar Delhi. Aansluitend neem je de internationale vlucht van Delhi naar België met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum