16 – daagse rondreis rondreis Darjeeling & Sikkim

Rondreis waarbij je Darjeeling & Sikkim ontdekt

Tijdens deze reis ontdek je het prachtige Darjeeling & Sikkim. De tijd lijkt er wel te hebben stilgestaan en ondertussen ontdek je een stukje ongerept India. Tijdens de reis ga je op ontdekking langs de prachtige theeplantages in Darjeeling, geniet je van de ongelofelijke mooie rit aan boord van de Toy Train maar ontdek je ook de prachtige kloosters en geniet je van het adembenemend uitzicht tijdens de zonsopgang vanop Tiger Hill. Je maakt er kennis met de gastvrije lokale bevolking en je zal er vaststellen dat het leven er rustig zijn gangetje gaan.

 

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Darjeeling & Sikkim

Bewonder de prachtige zonsopgang vanop Tiger Hill

Ga op ontdekking in de authentieke kloosters

Geniet van de prachtige rit aan boord van de Toy Train

Verken de theeplantages in Darjeeling

Ontdek de bruisende stad Kolkata

Reisroute Rondreis Darjeeling & Sikkim

Dag 01 Brussel – Kolkata

Je vertrekt vanuit Brussel naar Calcutta met een tussenstop

Dag 02 Kolkata

Je wordt opgehaald op de luchthaven van Calcutta. In de namiddag breng je een bezoek aan de hoofdstad van West-Bengalen. Zo staat een bezoek aan het Victoria Memorial, St. Paul Cathedral en Fort William op het programma.
Je overnacht in The Oberoi Grand

Dag 03 Kolkata

Vandaag bezoek je onder meer de bloemenmarkt waar je de enorme bloemenzee kan bewonderen, de kumartuli die bijzondere beelden ontwerpen én de mooie Jaïn tempel. Rest van de dag vrij.
Je overnacht in The Oberoi Grand

Dag 04 Kolkata – Bagdogra – Kalimpong

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven en ga je aan boord voor de binnenlandse vlucht van Calcutta naar Bagdogra. Bij aankomst reis je door per auto naar Kalimpong. Bij aankomst installeer je je in je hotel.
Je overnacht in Mayfair Hotel

Dag 05 Kalimpong

Kalimpong is gelegen op een hoogte van 1800meter op de grens met Bhutan – Tibet – Sikkim in het oostelijk deel van de Darjeeling Himalayas. In het verleden was deze stad een belangrijk handelscentrum op de zijderoute tussen Tibet, Bhutan en Sikkim. Er heerst een bijzonder aangenaam klimaat met enkel lichte moessonregens. Dit zorgt ervoor dat bloemen er vlot groeien. Bezoek aan de lokale bloemenmarkt, de bloemenkwekerij en het Dzandogpalri klooster voor het avondgebed. 
Je overnacht in Mayfair Hotel

Dag 06 Kalimpong – Gangtok

Na het ontbijt vertrek je richting Gangtok, de hoofdstad van Sikkim. Voor een bezoek aan Sikkim is er een speciale toelating vereist, deze wordt door ons voor jou verzorgd. Vervolgens reis je verder richting Gangtok langs de Teesta rivier. De naam Gangtok betekend ‘heuveltop” en ligt op 1700 meter. Na de check in, in je hotel kan je genieten van een lokale wandeling in het centrum van Gangtok.
Je overnacht in Mayfair Hotel

Dag 07 Gangtok

Vandaag breng je een bezoek aan het klooster van Rumtek na het ontbijt. Het klooster van Rumtek ligt op zo’n 24 km van Gangtok en is de bakermat van het Tibetaans Boeddhisme, ontstaan in de 11de eeuw. Het hoofdgebouw werd gebouwd in 1960 volgens de regels van de kunst van de traditionele ontwerpen van de kloosters in Tibet. Na het bezoek aan het klooster breng je ook een bezoek aan Dodrul Chorten, het Sikkim onderzoekscentrum, het instituut van de katoen industrie, het Enchey klooster en de bloemenshow.
Je overnacht in Mayfair Hotel

Dag 08 Gangtok – Ravangla -Tashiding – Yuksom

Na het ontbijt gaat de reis verder naar de historische stad van Sikkim, Yuksom. Hier werd de eerste koning van Sikkim gekroond. Onderweg rijden we langs Ravangla en het Tashiding klooster. Je bezoekt dit prachtig gelegen klooster, gelegen op de heuveltop. Bij aankomst installeer je je in je hotel. Yuksom is de vertrekplaats voor vele trekking richting de bergen.
Je overnacht in Yuksom Residence

Dag 09 Yuksom

Vandaag ontdek je dorpje Yuksom. Je bezoekt er onder meer het Norughang stone throne. Na een wandeling van zo’n 30 minuten bereik je het eerste klooster van Sikkim, Dubdi klooster. Na het bezoek wandel je terug richting centrum door het dorp waar je kennis kan maken met de lokale bevolking.
Je overnacht in Yuksom Residence

Dag 10 Yuksom – Kecholpari – Pelling

Vandaag staat een bezoek aan het heilige Kechopalri meer op het programma. Dit meer is zowel voor boeddhisten als hindoes heilig. Van bovenaf gezien lijkt het meer op de vorm van een voetafdruk, gelegen in het midden van een meer. Dit prachtige meer vormt de ideale locatie voor bijzondere meditatie sessies. Na het bezoek aan het meer reis je verder naar Pelling. Bij aankomst installeer je je in je hotel.
Je overnacht in Mt. Pendin

Dag 11 Pelling

In Pelling bezoek je de ruïnes van de hoofdstad van Sikkim, Rabadantse. De hoofdstad werd overgebracht van Yuksom naar hier. Vandaar dat je hier de ruïnes van het oude paleis kan bezoeken. Vervolgens bezoek je het klooster van Pemayangtse. Je kan er prachtige schilderijen bewonderen. Vervolgens reis je verder richting het Sangha Choling klooster, gelegen boven op de heuvel.
Je overnacht in Mt. Pendin 

Dag 12 Pelling – Darjeeling

Op je programma staat vandaag een bijzondere rit van Pelling naar Darjeeling. De rit neemt je mee langs de Rangeet rivier en duurt zo’n 3 uur. Je steekt onder meer de Teesta rivier over en dan gaat het omhoog langs de prachtige thee plantages en de mooie wouden. Langsheen de route geniet je van de adembenemende vergezichten op de borgen en de steden.
Je overnacht in Mayfair Hotel

Dag 13 Darjeeling

Na het ontbijt maak je een rit met de Toy Train van Darjeeling naar Ghoom en terug. Vervolgens bezoek we ook nog een theeplantage. Om aansluitend nog te gaan flaneren naar de lokale markt te bezoeken. In de namiddag geniet je van je vrije tijd en kan je nog een wandeling maken in de omgeving.
Je overnacht in Mayfair Hotel

Dag 14 Darjeeling

Vandaag is het vroeg uit de veren om rond 04h30 te vertrekken voor de excursie naar Tiger Hill om er te genieten van de zonsopgang over de Kanchenjunga, gelegen op 8548 meter.   
Je overnacht in Mayfair Hotel

Dag 15 Darjeeling – Bagdogra – Kolkata

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het prachtige Darjeeling. Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Bagdogra om er aan boord te gaan van de binnenlandse vlucht naar Darjeeling. Bij aankomst op de luchthaven word je opgehaald en geniet je van je vrije tijd in The Oberoi Grand.

Dag 16 Kolkata – Brussel

Na het ontbijt rit naar de luchthaven van Calcutta voor de internationale vlucht terug naar Brussel met tussenstop.

Hotelkeuze

 

020

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum