15 – daagse  rondreis Verrassend Ladakh & Kashmir

15-daagse rondreis waarbij je het hoge Noorden van India ontdekt

Tijdens deze bijzondere reis ontdek jij India op een totaal andere manier. De drukke steden met miljoenen inwoners maken plaats voor pittoreske plaatsjes, prachtige boeddhistische kloosters, adembenemende landschappen en lokale authentieke ervaringen. Je logeert er onder andere op de woonboot Sukoon waar je geniet van de prachtige omgeving en tot rust komt. Maar je maakt er ook kennis met het leven van de lokale bevolking op het water.  Maak je klaar voor een bijzondere reis door het authentieke India.

 

Hoogtepunten tijdens jouw India reis Verrassend Ladakh & Kashmir

√  Bewonder het adembenemende uitzicht tijdens de binnenlandse vlucht naar Leh

√  Dompel je onder in de cultuur van het boeddhisme tijdens een bezoek aan één van de klooster

√  Vergaap je aan de prachtige panorama’s met zicht op de bergen

√  Flaneer langs één van de Tibetaanse marktjes

√  Geniet van de rust aan boord van de woonboot, Sukoon

√  Ontspan je tijdens de wandeling en geniet van de prachtige vergezichten                         

Reisroute India reis Verrassend Ladakh & Kashmir

Dag 01 Brussel – Delhi

Vertrek vanop de luchthaven van Brussel naar Delhi met een tussenstop.

Dag 02 Delhi

Aankomst in Delhi en transfer naar je hotel. Vrije tijd.
Je overnacht in hotel Trident Gurgaon

Dag 03 Delhi – Leh – Nimmu

’s Ochtends vroeg transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Leh waarbij je geniet van het prachtige uitzicht. Transfer naar het dorpje Nimmu waar je kan genieten van wat vrije tijd.
Overnachting in Nimmu House

Dag 04 Nimmu

Ontbijt. Wandeling door het dorpje Nimmu met zijn klooster & tuinen. Lunch in Nimmu House. In de namiddag bezoek aan het Alchi klooster.
Overnachting in Nimmu House

Dag 05 Nimmu

Na het ontbijt rit naar het dorpje Yangthang. Tijdens de rit geniet je van het zicht op de bergen & dorpen. Na een stevige wandeling bezoek je het klooster van Rizong.
Lunch, diner & overnachting in Nimmu House

Dag 06 Nimmu – Lamayuru – Basgo – Nimmu

’s ochtends vroeg rit naar Lamayuru, gelegen op zo’n 3440 meter met één van de belangrijkste kloosters van Ladakh. Tijdens de lunch geniet je van het prachtige zicht op de omgeving. Na de lunch terugkeer naar Nimmu bezoek je onderweg het klooster in Basgo.
Overnachting in hotel Nimmu House

Dag 07 Nimmu – Leh – Saboo

s Ochtends vroeg vertrek richting Leh. Bezoek aan het paleis van Leh. Daarna wandel je verder via de smalle straatjes waarna we gaan lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch kan je nog wat flaneren op de lokale Ladakh & Tibetaanse markt.
Overnachting in Saboo Resort

Dag 08 Saboo

Na het ontbijt verken je de omgeving tijdens de wandeling met een lokale gids. Je krijgt er zicht op de levenswijze van de lokale bevolking. Je reist verder naar de Indus vallei voor een bezoek aan het Shey paleis, het zomerpaleis van de voormalige heerser van Leh. Daarna bezoek aan Thiksey waar we meteen ook gaan lunchen. Na de lunch bezoek je het imposante klooster van Hemis.
Overnachting in Saboo Resort

Dag 09 Leh – Srinagar

Korte vlucht met een fantastische zicht op de omgeving van Zanskar. Srinagar ligt op zo’n 1600 meter hoogte en is de zomerhoofdstad van Kashmir. Bij aankomst rit naar het Dal Lake waar de Sukoon houseboat ligt te wachten. ’s Avonds maak je nog een tocht per Shikara (een typisch kano uit de regio) waarbij je kennis kan maken met de gewoonten van de lokale bevolking. Vanop deze boot die aangemeerd ligt aan de oevers van het Dal Lake, kan je de omgeving observeren met een prachtig zicht over het meer, de berg toppen van Pir Panjal, het oude fort en de tempel op de heuvel.
Overnachting aan boord van de Sukoon houseboat

Dag 10 Srinagar

Terwijl je geniet van het wakker worden in deze rustgevende setting start je je ontbijt aan boord van het zonnedek op de Sukoon houseboat. Na het ontbijt maken we een fascinerende wandeling door het oude stadsgedeelte van Srinagar. Daarna bezoek je de lokale markt en ga je lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch bezoek je de Shankaracharya tempel met een adembenemend uitzicht vanop de top. Na het bezoek keer je terug per shikara naar de houseboat. Overnachting aan boord van de Sukoon houseboat

Dag 11 Srinagar

’s Ochtends vroeg vertrek je per shikara langs de meeste kleurrijke backwaters met de drijven markt van boten volgeladen met fruit & groenten, bloemen en kruiden. Ontbijt aan boord van de boot. In de namiddag maak je een wandeling in de omringende heuvels met een prachtig zicht op het Dal Lake. Onderweg genieten we van een bijzondere lunch. Aan het einde van de dag transfer terug naar de boot.
Overnachting aan boord van de Sukoon houseboat

Dag 12 Srinagar

Na alweer een vroeg ontbijt rit naar Dachigam. Ochtend safari onder begeleiding van een natuur gids in Dachigam National Park, voorheen privé jachtterrein van de Maharadja. Lunch in het park. In de namiddag bezoek aan de tuinen, die dateren uit de Mughal periode.
Overnachting aan boord van de Sukoon houseboat

Dag 13 Srinagar – Delhi

’s Ochtends na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Delhi.  Bij aankomst in Delhi, transfer naar je hotel. Bezoek aan de hoogtepunten van Old & New Delhi.
Overnachting in hotel Metropolitan

Dag 14 Delhi

Ontbijt, vrije dag in het hotel om te genieten van de faciliteiten of wat te gaan shoppen.
Overnachting in hotel Metropolitan

Dag 15 Delhi – Brussel

Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar België met een tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum