De Malediven zijn een adembenemende droombestemming

Of de Malediven nu echt een droombestemming zijn krijg ik vaak te horen

Ja hoor! De Malediven zijn een adembenemende droombestemming. Ik kan daar volmondig ja op antwoorden. Logisch dat ik regelmatig deze vraag krijg. Het is ook logisch dat wanneer mensen weten dat je veel reist. Ze zich ook wel eens afvragen of je dan nog zo’n wow gevoel hebt als je arriveert op zo’n paradijselijke bestemming als de Malediven. Bovendien laten de foto’s je geloven alsof de deze geknipt werden uit een buitengewone advertentie. Waarschijnlijk staan er nog zo van die “droombestemmingen” op jouw lijstje als je zoveel reist.

Ja, ik droom nog!

Want het antwoord is duidelijk Ja! Net als jij heb ik ook een behoorlijk lange travel-to-do lijstje met heel wat droombestemmingen ! De wereld is nu eenmaal gigantisch groot en de bestemmingen zijn talrijk. Het lijkt ook alleen maar of die lijst nog langer wordt. Ik ga zeker nog heel lang en veel kunnen realiseren alvorens mijn lijst met inspiratie aan droombestemmingen uitgeput geraakt.

De Malediven, een adembenemende bestemming

Recent kreeg ik de kans om naar de Malediven te reizen, en ja deze bestemming stond al lang hoog bovenaan mijn verlanglijstje. Ik was dan ook wel best nerveus om naar daar te vertrekken. Want ik kende de bestemming absoluut niet. En natuurlijk had ik op voorhand al veel foto’s gezien met een azuurblauwe zee, parelwitte zandstranden, wuivende palmbomen. Toch had ik die prangende vraag, ziet het er in real life net zo prachtig uit?

In het écht is het gewoon nog zoveel beter

Eerlijk? Ik kon me eigenlijk niet voorstellen hoe het in het echt zou zijn. Natuurlijk, in tijden waar foto’s en filmpjes niet meer weg te slaan. En zelfs als je als hobby fotograaf, massa’s foto’s hebt gemaakt. Dan nog kan een beeld of videofilmpje nog niet ten volle weergeven hoe het er in het écht uitziet en laat dat nu net een stuk van de beleving zijn.

Want zelfs ik, die als ervaren reizigster al héél wat mooie plaatsen bezocht heb. Gelogeerd heb in fantastische hotels op idyllische locaties. Zelfs ik, moet  toegeven dat de Malediven er in het écht nog beter uitzien dan de foto’s kunnen doen denken. Een beeld kan soms veel zeggen, maar niet genoeg. Mijn motto is altijd, wil je weten hoe het er in het echt is? Ga het dan gewoon zelf gaan ontdekken. Je persoonlijke ervaringen zijn meer waard dan wat je hoort van anderen.

Ervaringen zijn uiteraard steeds persoonlijk. En natuurlijk zal het type van hotel die je kiest ook een invloed hebben. Zo heb je luxe hotels en super-de-luxe hotels. Dit zal steeds een deel van de beleving mee bepalen. Uiteraard hangt dit ook af van waar voor jou de prioriteiten mogen liggen. 

Ozen Reserve Bolifushi, Malediven

Zelf logeerde ik op de Malediven in het prachtige Ozen Reserve Bolifushi resort gelegen op het eiland Bolifushi. Dit eiland ligt op amper 20 minuten varen per catamaran van de hoofdstad Male. Bij aankomst kan je rekenen op een warme, hartelijke en bovendien persoonlijke ontvangst.

Het hotel beschikt over verschillende villa’s op het strand met een eigen privé zwembad. Maar evengoed kan je er ook kiezen voor een villa op het water. Het is dan ook zonder twijfel dat je zowel bij de strandvilla’s als bij de watervilla’s kan genieten van een prachtig uitzicht.

 Ja, logeren op de Malediven dat is wakker worden in het paradijs

Ikzelf logeerde er in een villa op het strand. Vanop je terras is er een smal gangetje naar het strand. Wanneer je ’s morgens opstaat, staat je blik meteen op oneindig. Vanachter het raam kan je meteen het parelwitte zandstrand en de prachtige azuurblauwe zee bewonderen. Wat kan ik daar nog meer over schrijven?

Zo een ochtendlijke strandwandeling brengt je hoofd meteen tot rust, dé ideale manier dus om je dag ontspannen te starten. Zelf heb ik van het ruime terras naast het privé zwembad gebruik gemaakt om mijn dagelijkse yoga routine te beoefenen. Zalig!

Combineer de Malediven met een rondreis

Wie kiest voor een verblijf naar de Malediven, reist hoofdzakelijk naar daar om te genieten en tot rust te komen. Bovendien begrijpen we dat niet iedereen zin heeft om 2 weken alleen in een resort op een eiland wil vertoeven. Uiteraard kan je opteren om er watersporten te beoefenen of te genieten van de uitgebreide behandelingen in de spa. 

Uiteraard, voor wie graag een vleugje cultuur wil toevoegen aan de vakantie, kunnen we natuurlijk de combinatie voorstellen met een rondreis doorheen India of Sri Lanka. Misschien maak je liever een waanzinnig toffe citytrip naar Dubai en combineer je dit met je strandvakantie op de Malediven.

Kan je echt niet genoeg krijgen van de Malediven? Dan kan je natuurlijk kiezen om te gaan eilandhoppen. Combineer tijdens je verblijf verschillende eilanden. Hou er wel rekening mee dat je sommige eilanden enkel per watervliegtuig of binnenlandse vlucht kan bereiken.

Er zijn talrijke opties om deze fantastische bestemming te combineren. De Malediven zijn een adembenemende droombestemming. 

Genieten, genieten, genieten, dat doe je op de Malediven

Wat doe je dan zoal wanneer je op een eiland zit op de Malediven. Vooral genieten! Uiteraard zijn de Malediven een topbestemming voor wie houdt van watersporten. Er is dan ook een ruim aanbod: van snorkelen, duiken, boottochtjes, vissen  enz.

Het Jumeirah Vittaveli resort heeft diverse restaurants waar vooral culinair genieten centraal staan. Of je nu kiest voor het verzorgde buffetrestaurant of bv. à la carte wil gaan eten in het met prijzen bekroonde Indische restaurant Swarna, ja smaakpapillen zullen er serieus in de watten gelegd worden.

Aan elke kamer stonden er fietsen ter beschikking. Wij vonden het alvast een bijzonder fijne beleving. Zo met de fiets rondrijden op het eiland. Ik moet toegeven dat ik nog nooit eerder zo’n prachtig fietstochtje gemaakt had met zo’n verbluffend uitzicht. 

Kindvriendelijke bestemming

Je zou dit misschien niet verwachten. Maar de Malediven zijn echt wel een bijzonder kindvriendelijke bestemming. Pakweg 20 jaar geleden reisden we vooral eenmaal we gepensioneerd waren. Maar nu reizen zo toegankelijk is en we niet meer willen wachten tot aan ons pensioen.

Daarom reizen we nu al met onze kinderen. Hotels bieden daar bijzondere aandacht aan. Zo beschikken heel wat hotels over fantastische kinderclubs. Bieden ze leuke activiteiten aan zoals een schattenjacht op het eiland. Maar ook maken ze onze kinderen bewust van de rijkdom van de natuur en kunnen kinderen bijvoorbeeld koraal planten. 

De Malediven, een bestemming die naar meer smaakt

Mij eigen kinderen vonden het alvast bijzonder leuk, dat verblijf op de Malediven. Zo kon mijn zoontje er zijn verjaardag vieren en werd er een heuse taart voor hem voorzien én een feestje in de kidsclub. Zonder twijfel het beste verjaardagsfeestje die hij al ooit heeft gehad. 

Of we nog eens terug gaan naar de Malediven? Absoluut en zonder twijfel! De Malediven zijn een adembenemende droombestemming. Voor ons is het een bestemming waar je niet genoeg van kunt krijgen.

 

Subhadra
Specialist Reizen Malediven

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/