De Malediven

Een bijzondere bestemming gelegen in de Indische Oceaan voor bijzondere gelegenheden

Wie al naar de Malediven gereisd is zal het ongetwijfeld met mij eens zijn dat dit één van de bijzonderste én meest idyllische bestemmingen op aarde is. Dus wil jij graag op huwelijksreis naar de Malediven of wil je er jouw huwelijksjubileum vieren, dan zal je er zonder twijfel kunnen genieten van een fantastische vakantie waar je in de watten gelegd zal worden. Maar misschien wil jij jezelf gewoon eens trakteren op een waanzinnig mooie en exotische strandvakantie. De azuurblauwe zee, de prachtige witte stranden én de luxueuze hotels in een adembenemende omgeving zijn dé ideale ingrediënten voor een waanzinnig unieke vakantie ervaring.

Luxe vakantie op de Maldiven

Je begint vast al weg te dromen bij het bekijken van de foto’s met parelwitte stranden én azuurblauw water. De prachtige palmbomen geven je een instant paradijs gevoel zo afgekeken van een prachtige postkaart. Op de talrijke eilanden zijn écht pareltjes van hotels te vinden. Dit gaat van intieme kleinschalige boetiek hotels tot de grotere resort hotels. Elk hebben ze zo hun eigen uniek karakter.  Maar één ding hebben ze wel gemeen, het uitzicht op de omgeving is er prachtig.

Bereikbaarheid van je hotel

Ja, ik heb het mezelf toch wel afgevraagd. Zien de Malediven er nu in het écht zo mooi uit. Ik kan daar alleen maar volmondig jaaaaa op antwoorden.  De meeste eilanden zijn bereikbaar per catamaran, sommige eilanden kan je enkel per watervliegtuig bereiken vanaf de luchthaven van Malé. De Malediven bewonderen vanuit de lucht is een absoluut niet te missen ervaring.  

Mijn persoonlijke ervaring

Zelf heb ik gelogeerd in het hotel Jumeirah Vittaveli. Het hotel ligt op zo’n 25 minuten varen per catamaran van de luchthaven. De ervaring was er écht buitengewoon. Niet alleen kon je het eiland verkennen per fiets, wat bijzonder leuk is. zijn er verschillende restaurants aanwezig waar je kan genieten van een lekkere lunch of diner. In het buffetrestaurant werden er diverse thema avonden georganiseerd met een barbecue op het strand maar ook bij aankomst mochten we de welkomstreceptie bijwonen compleet voorzien van drankjes én hapjes. Daarnaast had het hotel ook een fantastische kidsclub met bijzonder leuke activiteiten voor de kinderen En uiteraard, ’s ochtends wakker worden met een fenomenaal zicht op de azuurblauwe zee om dan vervolgens 2 meter te wandelen van je bungalow met privé zwembad tot aan het strand, dat kan toch alleen in het paradijs ? 

Best reisperiode: tussen november en april

Uiteraard wil je graag weten wat de beste reisperiode is om naar de Malediven te reizen. In feite is het weer op de Malediven het ganse jaar door aangenaam warm. Ikzelf ben er geweest in augustus en heb er 4 dagen kunnen genieten van prachtig weer.

van november – april: droge seizoen

van mei – oktober: regenseizoen

Wat is de ideale reisduur om naar de Malediven te gaan? 

Zelf was ik er 4 dagen. Ik heb de Malediven gecombineerd met een citytrip naar Dubai.

Uiteraard kan je de Malediven ook uitstekend combineren met een rondreis doorheen India of Sri Lanka.

Wie liever meerdere eiland bezoekt kan eiland hoppen.

Maar wie gewoon helemaal tot rust wil komen, kan 1 of meerdere weken op hetzelfde eiland logeren.

Strandverlenging

Wil je graag je rondreis combineren met een strandvakantie op een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan?

Contacteer mij vrijblijvend en dan bekijken we de mogelijkheden.

Voor sommige bestemmingen in de Indische Oceaan heb je een visum nodig

onze Partners

Offerte aanvragen

Ik focus mij op volgende bestemmingen

INDIA | DE EMIRATEN | OMAN | INDISCHE OCEAAN