Sri Lanka, parel van de Indische Oceaan

Sri Lanka, dé bestemming voor 2019

Sri Lanka, parel van de Indische Oceaan. Recent nog werd dit prachtige eiland verkozen als de té ontdekken bestemming voor 2019 door de Lonely Planet. Ik kan hen absoluut geen ongelijk geven. Zelf kan ik alleen maar mijn positieve ervaring met deze prachtige bestemming beamen. Ik maakte er een korte rondreis waarbij ik zowel kennis maakte met de lokale fauna en flora als met het uitgebreide culturele erfgoed.

Reizen is mijn passie, net als jou inspireren

Misschien weet je ondertussen al dat ik niet alleen hou van reizen. Daarnaast vind ik het ook bijzonder leuk vind om jou als reiziger te inspireren én te begeleiden. Zo begeleid ik jou bij het ontwerpen van je volgende droomvakantie en dit op basis van mijn eigen reiservaringen.

Maar ’t kan evengoed zijn dat je mijn blog voor de eerste maal leest en dus (nog) niet weet wie ik ben. Daarom geef ik je graag nog even mee wat je van mij mag verwachten als ambassadrice voor luxe reizen.

Cultureel erfgoed combineren met natuur

Straffe taal denk je wanneer je leest, Sri Lanka mag niet ontbreken op je Travel-to-do-list? Sri Lanka mag dan wel een eiland zijn, het is een bestemming die uitblinkt op vlak van diversiteit. Een ideale bestemming voor wie kennis wil maken met het rijke culturele verleden.

Uiteraard kan je je bezoeken aan de (voormalige) hoofdsteden combineren met een jeepsafari in één van de nationale parken die Sri Lanka rijk is. Of maak je liever een wandeling door de theeplantages. Hou je het toch liever op een boottocht maken om walvissen te gaan spotten (tijdens het seizoen)?

Laat je verrassen door de metropool die Colombo is of geniet van een traditionele dansvoorstelling. Proef van de overheerlijke curries, vergaap je aan de adembenemende uitzichten tijdens een wandeling. Of geniet gewoon van de prachtige talrijke watervallen tijdens je bezoek aan de Horton Plains.

Het is duidelijk dat Sri Lanka je geen moment zal vervelen.

Een strand om van te dromen na je rondreis?  

Natuurlijk is zo’n rondreis best vermoeiend. Ook al kan ik jouw rondreis zo ontwerpen dat je niet dagelijks uren aan een stuk in de wagen hoeft te zitten. Het is een andere omgeving en een nieuwe bestemming ontdekken en rondreizen vraagt uiteraard energie.

Wie zou er dan niet nog wat willen nagenieten van deze fijne bestemming om er tot rust te komen aan één van de prachtige stranden in een bijzonder strandresort. Dé ideale manier als afsluiter van een boeiende en interessante rondreis.

Combineer je rondreis Sri Lanka met de Malediven

Maar lijkt het je wel iets om je rondreis door Sri Lanka te eindigen met een ontspannend strandverblijf op de Malediven dan is dit uiteraard ook mogelijk. Colombo ligt op amper een uurtje vliegen van Malé de hoofdstad van de Malediven en van waaruit je verder reist naar het paradijs.

Een geschikte vakantie bestemming het ganse jaar door

Sri Lanka heeft 2 regen seizoenen, hierdoor kan je zowel tijdens de zomer als tijdens de winter naar Sri Lanka reizen. Je reisprogramma wordt steeds aangepast volgens het seizoen.

Wat ik versta onder het organiseren van reizen gaat over meer dan alleen maar een hotelovernachting reserveren en een vliegtuigticket. Ik vind het bijzonder leuk om jou kennis te laten maken met de bestemming van je keuze.

Ik voeg graag belevenis elementen toe om je reis nog dat extraatje te geven. Bovendien krijg je dan meer te zien dan alleen maar de toeristische paden. Hoe avontuurlijk dat dan mag zijn, bepaal je volledig zelf.

Dus misschien ben jij na het lezen van mijn blog wel overtuigd van mijn stelling. “Sri Lanka, parel van de Indische Oceaan.”

 

Subhadra
Specialist Reizen op maat

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/