Het Oaks Ibn Battuta Gate hotel? Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar ik ben blij dat ik mijn persoonlijke ervaring in dit zeer mooie 5 * hotel in Dubai kan delen.

Soms gebeuren er nu eenmaal dingen en blijken die gewoon een meevaller te zijn. Ik was namelijk van plan om in een ander hotel te verblijven en als mijn plannen tijdens mijn vakantie worden gewijzigd, irriteer ik me daar natuurlijk aan. Wie niet? 

Vlak voordat we van ons ongelooflijke verblijf op de Malediven naar de bruisende stad Dubai gingen, kregen we een bericht van het hotel waar we oorspronkelijk gingen verblijven. Dat het hotel het zwembad zou sluitend tijdens de periode van ons verblijf en dit omwille van onderhoud.

En geloof me, als er iets is wat je niet wilt tijdens je verblijf aan Dubai in de zomer is een hotel met een gesloten zwembad. Zeker als je daar bovenop net een week op een tropisch eiland op de Malediven logeerde. Daarom besloot ik ons hotel om te boeken naar het Oaks Ibn Battuta Gate Hotel. En het bleek een geweldige keuze te zijn. Dus soms komt er gewoon iets beters op ons pad zonder dat we het zelf beseffen.

Kies uw hotel in Dubai op basis van de locatie

Ik kan me voorstellen dat het niet eenvoudig is om je een idee te vormen van Dubai als er nog nooit bent geweest. Dubai heeft niet één stadscentrum. Het heeft gewoon een aantal verbazingwekkend aantal geweldige locaties, waar er dan nog eens vanalles te doen is. Enkele voorbeelden zijn Dubai Downtown, de Dubai Marina, The Palm Islands, Festival City maar er komen ook nog steeds nieuwe zones bij. En we hebben het gebied gekozen waar het hotel Oaks Ibn Battuta Gate zich bevindt.

Het Oaks Ibn Battuta Gate Hotel ligt iets verder weg van de bovengenoemde centra. Maar het hotel is dan weer dichter bij de Expo 2021 Dubai gelegen. Omdat we ook wat activiteiten hadden gepland in de buurt van Jebel Ali was het een logische keuze om een ​​hotel in dit gebied te kiezen. Deze zone is echter nog in ontwikkeling, maar daar zal de komende jaren zeker verandering in komen.

Qua bereikbaarheid hoef je je hier écht geen zorgen te maken. Aangezien je op slechts een paar minuten lopen van het hotel een metrostation hebt. En als je er een nodig hebt, een taxi nemen in Dubai is heel gemakkelijk en prijsvriendelijk. Zelfs als je naar de andere kant van de stad moet.

 

Het Oaks Ibn Batutta Gate hotel

Je zult me ​​bijna nooit in een hotel zonder zwembad zien logeren. Je kunt al raden dat bij de Oaks Ibn Battuta Gate het hotel een prachtig zwembad op het dak heeft. En je krijgt er gratis het geweldige uitzicht over de stad Dubai bij.

Het hotel heeft een groot zwembad wat natuurlijk een voordeel is als je hier wat van je vrije tijd wilt doorbrengen. En als je even genoeg hebt van het zwembad, de sportschool of de spa, dan biedt het hotel ook een shuttleservice aan naar de Riva Beach Club waar je heerlijk kunt ontspannen. Je hebt dus zeker een aantal opties.

De mooie kamers beschikken uiteraard over alle faciliteiten die je van een 5* hotel mag verwachten én zijn ingericht met een mooie Oosters touch. We hadden het geluk om in een suite te verblijven, dus ruimte was helemaal geen probleem. De ruime bank in de woonkamer was trouwens mijn favoriete plekje om er een boek te lezen.

Het hotel biedt een zeer lekker ontbijt aan met een ruime keuze. En tijdens ons verblijf hebben we zelfs de wasservice uitgeprobeerd. Aangezien we 17 dagen op reis waren wilden we besparen op de bagage en daarom maken we liever gebruik van de wasservice in het hotel. Alle kleding werd onberispelijk geretourneerd.

En het leuke is dat je zowel in het hotel als buiten het hotel heel wat leuke restaurants aantreft. Dus zelfs als je van plan bent een paar nachten te blijven, zal je je zeker geen moment vervelen.

    

Winkel tot je erbij neervalt in de Ibn Battuta Mall

Op korte afstand tref je hier heel wat bezienswaardigheden aan. Maar ook om andere regio’s in Dubai te bezoeken ben je maar beperkte tijd onderweg. Ik denk alleen dat als je een afspraak hebt, je gewoon rekening moet houden met de tijd dat je onderweg zal zijn.  Maar dat geldt voor om het even waar je logeert natuurlijk. 

Tenslotte is het je misschien al opgevallen dat Dubai nogal wat winkelcentra heeft. En natuurlijk houden we er allemaal van om eenvoudigweg eens langs de winkels te slenteren of zelfs onze koffers te vullen met souvenirs. Maar voordat je op shopping avontuur trekt in Dubai, best even checken hoeveel bagage je mag meenemen op de terugvlucht.

Hoe dan ook Ibn Battuta Mall is een uniek winkelcentrum met verschillende thema’s. Zo hebben ze Indiase, Chinese, Tunesische, Perzische zones. Het decor is dan ook per thema aangepast. Naast de vele winkels vind je uiteraard talrijke winkelcentrum en enkele uitgaansgelegenheden zoals bioscopen en een bowling. Geen tijd om je te vervelen.

Als je in het Ibn Battuta Gate Hotel verblijft

Voor mij is het duidelijk, als je er voor kiest om in het Ibn Battuta Gate Hotel te verblijven, krijg je absoluut waar voor je geld. En zonder twijfel zal het personeel je er tijdens je verblijf in de watten leggen.

Dus waar wacht je nog op om je volgende reis naar Dubai te plannen?

Subhadra
Specialist Reizen Dubai

Inspirerend & Gepassioneerd
Luxury Travel Ambassador       

Contacteer mij gerust met je vraag over jouw reisplan via het formulier –  https://jasminetravel-events.be/contact-reservatie/ 

Subhadra bij Oaks Ibn Battuta Gate Hotel