Kalari Kovilakom

Kalari Kovilakom. Als het gaat om authentieke ayurvedische behandelingen ben je in Kalari Kovilakom op de juiste plek. Dit Ayurveda centrum behoort niet tot de Ayurveda hotels maar is een Ayurveda Clinic. Natuurlijk niet zoals in een traditioneel ziekenhuis. Je gaat het zelf al gauw ontdekken tijdens je verblijf. Maar het welzijn staat hier absoluut centraal. Je verblijft er in een oase van rust.

De focus ligt op de behandeling, dus afleiding is niet toegestaan. Zo eet je ook alle maaltijden alleen. Er wordt heel veel aandacht besteed aan “mindful eten”. Als je hier minimum 3 weken verblijft kan je opteren voor een panchakarma kuur. Er is 24/7 een arts beschikbaar. 

Voor wie interesse heeft in een Panchakarma kuur in Kalari Kovilakom moet je wel weten dat wat mogelijk is steeds in onderling overleg besproken wordt met de arts ter plaatse. We erkennen het nut van een panchakarma kuur. Maar het is uiteraard belangrijk om na te gaan of jouw lichaam dat ook fysiek aan kan.

In dat geval zal de behandelende arts steeds bespreken met jou welke behandelingen mogelijk zijn. Uiteindelijk is het doel van je verblijf dat je na de reis kan terugkeren met een positieve ervaring.

Het hotel produceert zijn eigen medicijnen, wat best interessant was om te zien. Het ziekenhuis biedt diverse behandelingen aan van een detox tot stressmanagement en gewichtsmanagement. Kalari Kovilakom is in elk geval de juiste plek voor wie op zoek is naar authentieke Ayurveda behandelingen.