The Leela Kovalam, A Raviz Hotel

The Leela Kovalam is zonder twijfel één van de bijzonderste hotels die je kan vinden in het prachtige en groene Kerala. Vooral de ligging, hoog op de heuvel zorgt er voor dat je er geniet van een prachtig uitzicht. Het resort werd verspreid gebouwd tegen de heuvel.

Hierdoor zijn er kamers die lager gelegen zijn en je dus dichter bij het strand logeert. Er zijn best wel wat trappen te doen. Maar voor wie gaat dineren aan het strand is er ook een taxi die je graag terug brengt naar de lobby. Maar probeer zeker ’s avonds voor zonsondergang een wandeling te gaan maken. Het zicht is er gewoonweg adembenemend.

Het hotel ligt op slechts 25 minuten rijden van de internationale luchthaven van Thiruvananthapuram en is gelegen op een domein van 67 hectare. Dat maakt dat de transfer tijd best kort is. Altijd handig na een lange vlucht uiteraard. Je kan vrijwel meteen genieten van je verblijf in dit bijzondere hotel.

Mijn voorkeur gaat naar de Club Rooms. Dit gedeelte heeft een eigen zwembad dat enkel toegankelijk is voor gasten die in de club rooms overnachten. Daarnaast bevind er zich in dit gedeelte ook de spa, handig dus als je ook kiest voor een aantal behandelingen tijdens je verblijf. Wie in de Royal Club rooms verblijft kan zelfs rekenen op een heuse butler die jou en je gezin op je wenken bedient.

Voor wie oudejaarsavond in India wil vieren op een unieke locatie is dit hotel een échte aanrader. Er wordt die avond een geweldig diner georganiseerd met een heuse party. Er wordt gezegd dat deze de beste is van Kerala. Wij waren alvast fan.