Prakriti Shakthi

Prakriti Shakthi. Als ik de Ayurveda centra en hotels die ik bezocht heb een beoordeling zou moeten geven op hun locatie dan zou Prakriti Shakti zeker in mijn top 3 staan. Gelegen in de weelderige groene heuvels van Panchalimedu, kies je hier voor een bijzondere holistische en geneeskrachtige ervaring. Het prachtige uitzicht krijg je er hier gratis bij. Neem zeker een duik in de infinity pool.

Deze kliniek biedt naturopathie behandelingen aan. Ik heb hier een heel boeiend gesprek gehad met de dokter van het resort. Het delen van gedachten en inzichten over welzijn en hoe een gezonde levensstijl te leven. Ik denk dat dit een eyeopener is voor ons allemaal.

Want naturopathie heeft een andere aanpak dan wat je in de Ayurveda zal vinden. Zoals het eten dat in deze kliniek wordt geserveerd is enkel rauw voedsel. Heel interessant om te zien hoe het wordt bereid. Behandelingsprogramma’s starten vanaf minimaal 7 dagen en de nadruk ligt op diabetes, hypertensie, gewichtsmanagement, obesitas en door stress veroorzaakte aandoeningen. 

De behandelingen worden gecombineerd met een gepersonaliseerd dieet en natuurlijk yogasessies. De focus ligt niet alleen op het vinden van de oorzaak van jouw gezondheidsklachten maar om natuurlijk preventief te werken naar de toekomst.

Uiteraard ben ik er mij van bewust dat dit resort niet voor iedereen geschikt zal zijn. Het resort biedt een zeer specifiek soort van therapie aan. En daar moet je natuurlijk voor open staan. Maar wanneer je dit doet ben ik er zeker van dat jij hier een ongelofelijke mooie ervaring zal hebben.