15 – daagse Rondreis Verrassend Sri Lanka

  Rondreis waarbij je Sri Lanka ontdekt

Deze boeiende en afwisselende reis brengt je naar deze prachtige parel in de Indische Oceaan namelijk Sri Lanka. Tijdens deze mooie reis nemen we je mee op ontdekkingstocht doorheen Sri Lanka. Zo maak je er een jeepsafari in het prachtige Yala National Park op zoek naar dieren. Geniet je van het prachtige uitzicht tijdens de treinrit naar Kandy, fiets je doorheen de prachtige Unesco werelderfgoed site in Polonnaruwa en ontdek je de tempel van de tand in Kandy maar verder bezoek je ook de Millennium Elephant Foundation én kom je tot rust aan de prachtige stranden in Trincomalee. Kortom een zeer gevarieerd programma waar ik je een mix van cultuur, natuur en strand kan aanbieden

Hoogtepunten tijdens jouw rondreis Verrassend Sri Lanka 

√  Laat je verbazen tijdens de jeepsafari door het adembenemende Yala National Park

√  Geniet van het adembenemende uitzicht tijdens de treinrit naar Kandy

√  Bewonder de olifanten in de Millennium Elephant Foundation.

√  Vergaap je aan de prachtige Unesco werelderfgoed sites

√  Kom tot rust in het prachtige strandresort

Reisroute Verrassend Sri Lanka

Dag 01  Brussel – Colombo

Je vertrekt vanuit Brussel naar Colombo met een tussenstop.

Dag 02 Colombo

Aankomst in Colombo. Bij aankomst op de luchthaven van Colombo word je opgehaald en transfer naar je hotel waar je tijd hebt om in te checken en tot rust te komen. In de namiddag vertrek je voor een korte stadstour door de bruisende stad die Colombo is.
Je overnacht in hotel Ramada

Dag 03 Colombo – Yala

Na het ontbijt vertrek je richting Yala. Onderweg maak je een stop en bezoek je de schildpadden boerderij in Kosgoda en de stelt vissers in Weligama.
Je overnacht in hotel Jetwing Yala hotel

Dag 04 Yala

’s Ochtends vroeg vertrek naar het Yala National Park, één van de grootste parken in Sri Lanka met een grote variëteit aan dieren onder meer gekend voor de luipaarden. Rest van de dag vrij.
Je overnacht in hotel Jetwing Yala hotel

Dag 05 Yala – Nuwara Eliya

Na het ontbijt vertrek je richting Nuwara Eliya. Bezoek aan de theeplantages en theefabriek.
Je overnacht in hotel The Oliphant Bungalow in Nuwara Eliya

Dag 06 Nuwara Eliya – Kandy

Na het ontbijt vertrek je naar het station van Nanu Oya Railway Station. Van hieruit reis je door naar het station van Kandy, onderweg geniet je van het adembenemende landschap met zijn prachtige mistige bergen, ondertussen passeer je theeplantages, eucalyptus bossen, en dorpen passeert. Bij aankomst in het station transfer naar je hotel. ’s Avonds breng je nog een bezoek aan de tempel van de tand van de Boeddha.
Je overnacht in hotel Mahaweli Reach, Kandy

Dag 07 Kandy – Pinnawala – Kandy

Na het ontbijt transfer naar Pinnawala voor het bezoek aan de Millennium Elephant Foundation. Daarna bezoek je ook de botanische tuinen. Na het bezoek reis je terug naar Kandy.
Je overnacht in hotel Mahaweli Reach, Kandy

Dag 08 Kandy – Dambulla

Na het ontbijt vertrek je richting Dambulla. Onderweg bezoek je de kruidentuin in Matale.
Je overnacht in hotel Aliya Resort & Spa, Dambulla

Dag 09 Dambulla – Sigiriya – Polonnaruwa – Dambulla

Na het ontbijt, rit naar Sigiriya voor de beklimming van de rots. Gezien de soms warme temperaturen is het beste tijdstip om de rots te beklimmen voor 07 uur ’s morgens. Na het bezoek aan de rots breng je een bezoek aan de culturele site van Polonnaruwa per fiets.
Je overnacht in hotel Aliya Resort & Spa, Dambulla

Dag 10  Dambulla – Anuradhapura – Trincomalee

Na het ontbijt vertrek je richting Trincomalee. Onderweg maak je een stop in Anuradhapura. Waar je er de archeologische site bezoekt met onder andere de Sri Maha Bodhi Tempel en de Sri Maha Boo Tree.
Je overnacht in hotel Trinco Blue in Trincomalee

Dag 11 Trincomalee

Na het ontbijt vertrek je voor een excursie om er dolfijnen & walvissen te gaan spotten. Na de excursie keer je terug naar je hotel waar je geniet van je vrije tijd. Je overnacht in hotel Trinco Blue in Trincomalee

Dag 12 Trincomalee

Ontbijt. Vrij verblijf aan het strand. (geen chauffeur of excursies voorzien).
Je overnacht in hotel Trinco Blue in Trincomalee

Dag 13 Trincomalee

Ontbijt. Vrij verblijf aan het strand. (geen chauffeur of excursies voorzien).
Je overnacht in hotel Trinco Blue in Trincomalee

Dag 14 Trincomalee – Negombo

Na het ontbijt transfer naar Negombo.  Dit is een rit van een 5-tal uur. De rest van de dag vrij (geen chauffeur of excursies voorzien).
Je overnacht in hotel Jetwing Beach Hotel in Negombo

Dag 15 Negombo – Colombo – Brussel

Na het ontbijt check-out. Transfer naar de luchthaven voor de internationale terugvlucht naar Europa met tussenstop.

Hotelkeuze

Hotelkeuzes

Wij hebben een waaier aan hotels in ons portfolio zitten. Deze gaan van prima kwalitatieve hotels tot exclusieve pareltjes van hotels. Van kleinschalige boetiekhotels tot ultra deluxe gerenommeerde hotels. Uiteraard kan er steeds een programma met een mix aan hotels samengesteld worden.

Beste reisperiode

Van september tot april

Prijs op maat

Wij werken steeds een voorstel op maat uit voor jouw droomreis. Afhankelijk van de reisduur, inhoud van jouw programma, type van hotels, het aantal deelnemers aan de reis zal jouw prijs bepalen.

Inbegrepen

Alle overnachtingen zoals vermeld in het programma of evenwaardig, op basis van het gekozen maaltijdregime, alle excursies en transfers en toegangsgelden zoals vermeld in het programma, alle transport met privéchauffeur, bezoeken onder begeleiding van een Engelstalige of Franstalige gids,

Niet inbegrepen

Niet inbegrepen maaltijden, alle uitgaven van persoonlijke aarde, fooien, verzekeringen, visum